601s Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Witam Panowie, posiadam A4 B6 z 2003r S-line 1.9TDI AVF 131KM. Problem jest taki iż zatarła się sprężarka klimatyzacji, nie mam pojęcia kiedy to się stało i jak... Mechanik mówi że należy wymienić sprężarkę, osuszacz, skraplacz i przeczyścić cały układ. Chciałbym to wszystko zrobić na NOWYCH częściach, gdyż nie mam zamiaru sprzedawać auta przez najbliższe 5 lat. Pytanie jaki ogólny koszt takiej operacji, czy warto wszystko wymieniać na NOWE części i czy maja to być oryginały czy zamienniki i najważniejsze czy zna ktoś jakiś porządny warsztat który by się tym zajął od dechy do dechy w województwie warm-mazurskim lub pomorskim. Dzięki z góry za wszystkie odpowiedzi.
karol18183 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 ja bym wymienił na nowe bo u zywane nie wiadomo ile jeszcze polata tym bardziej że chcesz go trzymać a jak zrobisz wszystko na nowych częściach to będziesz jezdził z spokojnym sumieniem że ci nie padnie znowu aaa i org chyba że serwis za to sobie ceni 4 razy tyle co za dobry zamiennik
ŁYSY44 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 ja bym szukał używki od jednego samochodu , oczywiście ze sprawną klimą
601s Opublikowano 1 Lutego 2014 Autor Opublikowano 1 Lutego 2014 Macie namiary na jakiś porządny warsztat od klimatyzacji w Elblągu bądź okolicach???
marajan Opublikowano 9 Lutego 2014 Opublikowano 9 Lutego 2014 ja kupilem Skraplacz RNF -250zl Osuszacz RNF - 100zl filterek - 50zl kompressor uzywka -350zl plukanie jakies 600-800zl 1
mateusz_t16 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 czy przy zatartej sprężarce musi być wymieniony skraplacz?
mateusz_t16 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 a nie wypuka go? ---------- Post dopisany at 17:19 ---------- Poprzedni post napisany at 17:14 ---------- wpisałem w google skraplacz i wyskoczyła mi chłodnica klimatyzacji to o to chodzi?
ŁYSY44 Opublikowano 15 Lutego 2014 Opublikowano 15 Lutego 2014 tak wymienia się bo nigdy do końca się nie wypłucze
walekpiter Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 zero uzywanych gratów, tylko nowe, moga byc zamienniki. Układ musi byc sterylnie czysty i suchy jak ma pracowac dluzszy czas
majkel_majki Opublikowano 21 Lutego 2014 Opublikowano 21 Lutego 2014 Nowa sprężarka, skraplacz i filtr, przewody i parownik mogą zostać stare, ale trzeba dokładnie wypłukać, najlepiej rozebrać wszystko na części. Przerabiałem parę lat temu zatarcie sprężarki w mniejszym audi, zestaw tak jak powyżej plus fabrycznie nowa sprężarka i klimatyzacja pracuje do dzisiaj bez zarzutu.
szymonrs Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Podepne się pod temat. mam podobny problem z zatartym kompresorem klimatyzacji w A4 B7. W zeszłym roku wymieniłem sam kompresor i klima pochodziła 3 no może 4 tygodnie po czym zerwało sprzęgło. Kolejny kompresor zatarty, a że nie było gorąco to zostawiłem temat na później. Teraz zamierzam naprawić jak należy układ bez półśrodków, kompresor regenerowany już mam, osuszacz nowy mam, skraplacz nowy zakupie niebawem, przewody zdemontuje i bede je płukał mył i wydmuchiwał, ale największy problem wydaje mi się z parownikiem, co z nim zrobić aby go wypłukać, jak to zrobić aby juz mieć ten temat za sobą? czy są jakieś firmy w wawie co wypłuczą wyczyszczą parownik na aucie??
CzarekJ Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Poszukaj w necie. Są takie firmy które dysponują urządzeniami do płukania klimatyzacji i będą potrafiły wypłukać również parownik bez jego wyjmowania. Jest to wykonalne z pozytywnym rezultatem pod warunkiem, że trafisz na solidny zakład. Pamiętaj o odpowiedniej ilości oleju w układzie. Sposób wykonania: Światowa 24 Warszawa WłochyWarszawaTermin wykonania: tel, 22-863 54 45Jak zamówić: tel. kom. 0-602-603-275
Krzychu67 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Co do warsztatu Ci nie pomogę za bardzo, ale gdybyś potrzebował części to z własnego doświadczenia polecam http://www.autochlodnice.com/chlodnice,wody-audi/k,100103,5/ Szeroki wybór, ceny tez w miarę.
marajan Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Kolego jak jesteś z woj. Lubelskiego to mogę Ci polecić warsztat w którym mi zrobili wymianę gratów i płukanie układu specjalna maszyna. Warsztat mieści się w Krasnymstawie Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi