adameksc Opublikowano 22 Października 2014 Opublikowano 22 Października 2014 Kolego PROXIMPUH, Czy montaż listew 8K0 853 823 , 8K0 853 824 wymagał jakiś specjalnych czynności? Dzisiaj zakupiłem w ASO AUDI w Krakowie 2 takie listwy. Zauważyłem na nich takie jakby klipsy montażowe (zatrzaski). W jaki sposób zostały te listwy u Ciebie zamontowane? Z tego co się dowiedziałem w ASO to AUDI produkuje ten element i fabrycznie go montuje dopiero do wersji poliftingowej. Zauważyłem że auta po lifcie mają również troszkę inny kształt nadkola.
casavio Opublikowano 23 Października 2014 Opublikowano 23 Października 2014 Hej Ja zamontowałem na taśmę dwustronna a te bolce plastikowe obcinasz. Co do innego kształtu to nie wiele sie różnią i trzeba je przed przyklejeniem po doginać w dłoniach i jest ok.
adameksc Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Po odcięciu bolców listwy pasują idealnie. Polecam to rozwiązanie. Dziękuję wszystkim za pomoc. Spójrzcie na moje pozostałe posty, jeszcze trochę pomocy potrzebuję... Pozdro
proximpuh Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Kolego PROXIMPUH, Czy montaż listew 8K0 853 823 , 8K0 853 824 wymagał jakiś specjalnych czynności? Dzisiaj zakupiłem w ASO AUDI w Krakowie 2 takie listwy. Zauważyłem na nich takie jakby klipsy montażowe (zatrzaski). W jaki sposób zostały te listwy u Ciebie zamontowane? Z tego co się dowiedziałem w ASO to AUDI produkuje ten element i fabrycznie go montuje dopiero do wersji poliftingowej. Zauważyłem że auta po lifcie mają również troszkę inny kształt nadkola. Ja montowałem do błotników poliftowych więc pasowały idealnie
Emejcz Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Jak to czytam to się płakać chce, nowe auta a rdzewieją. Powiem wam, że jak będę miał kasę większą kasę to i tak kupię 10 latka i co najwyżej do niego dołożę, bo przynajmniej będę wiedział, że jak staruch i bez rdzy to blacha musiała być dobra.
A4_Dominik_WAW Opublikowano 26 Października 2014 Opublikowano 26 Października 2014 Widocznie to się koncernom opłaca bo co ich obchodzi 5 letnie A4 B8 które trafi z przebiegiem 200 tys. do Polski gdzie i tak nie będzie serwisowane a na rynku docelowym aut nowych przyjdzie klient z pieniędzmi i kupi nowe. Ile procent użytkowników audi nigdy nie kupi nowego audi ? ilu nie przyjdzie na regularny serwis ? Najlepiej zarabiać na kliencie bogatym a ten po 3 latach przyjdzie kupić nowe auto i kogo obchodzi co z tym autem będzie później ? A jak mu zacznie rdzewieć po 3 latach to będzie pretekst do wymiany bo przecież to używane auto i trzeba kupić nowe a przecież stać go.
bziku Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 U w B8 mnie była korozja na tylnej klapie przy lampkach na tablicą, przy przeglądzie w ASO pokazałem te ognisko. Porobili zdjęcia i powiedzieli, że skonsultują się z producentem (auto miało już powyżej 5 lat). Po tygodniu zadzwonili, że jest zgoda producenta na wymianę klapy. Więc dobrze, że nic z tym nie robiłem, mam teraz nową klapę. Dla tych, którzy mają podobny problem, może warto zapytac w ASO...
wrclaguna Opublikowano 28 Października 2014 Opublikowano 28 Października 2014 Rdzewiejace klapy w sedanie to norma przy lampach
kriss189 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 Witam mam b8 i ten sam problem z rantami błotników, na dodatek zauważyłem na tylniej klapie pojawiającą się rdze pod lampami,normalnie lipa jakś
andynl Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 nazywa sie to ochrona lakieru przed zarysowaniem ; 8K0 853 823 , 8K0 853 824 Też kupiłem te listewki także w wolnej chwili będę adoptował
simon__75 Opublikowano 23 Listopada 2014 Opublikowano 23 Listopada 2014 nazywa sie to ochrona lakieru przed zarysowaniem ; 8K0 853 823 , 8K0 853 824 Też kupiłem te listewki także w wolnej chwili będę adoptował Na dobrą dwustronną nie pójdzie ?? Znając życie tylko w czarnym kolorze Do jasnoszarego lekkopółśmiesznie będzie to wyglądało :/
andynl Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 Te plastiki maja juz nalepiona czarną taśmę
adameksc Opublikowano 24 Listopada 2014 Opublikowano 24 Listopada 2014 simon 75, do jasnego także wygladają ok. w sumie to w ogóle nie zwraca to na siebie uwagę. jak umyję autko to zrobię foto i prześlę. Polecam to rozwiązanie, taśma 2 stronna 3m spokojnie utrzyma te listewki. Polecam profesjonalną konserwację błotnika przed adaptacją, inaczej będzie jeszcze gorzej.
edraven Opublikowano 28 Listopada 2014 Opublikowano 28 Listopada 2014 Panowie, jest temat. Miałem w ASO robiony błotnik bo poprzedni właściciel w DE miał stłuczkę. Błotnik teraz od wewnątrz zaczyna brać ruda. Czy można jeszcze próbować reklamować w ASO w PL taką usługę w ramach reklamacji na perforacje? Osobiście wątpię, ale może macie inne doświadczenia.
Jarek882 Opublikowano 29 Listopada 2014 Opublikowano 29 Listopada 2014 Panowie, jest temat. Miałem w ASO robiony błotnik bo poprzedni właściciel w DE miał stłuczkę. Błotnik teraz od wewnątrz zaczyna brać ruda. Czy można jeszcze próbować reklamować w ASO w PL taką usługę w ramach reklamacji na perforacje? Osobiście wątpię, ale może macie inne doświadczenia. Tylko jeśli auto jest regularnie serwisowane
mariusz2288 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Opublikowano 31 Grudnia 2014 Ja u siebie ranty zrobiłem barankiem tak jak ma bmw i mam święty spokój
dazwid Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Hehe tak czytam i jak widzę te ogniska rdzy nad którymi tak płaczecie to aż mnie dziw bierze, bo ja do tej pory jeździłem Mazdą 6 więc wiem co to znaczy prawdziwa korozja
Rabbi Opublikowano 4 Stycznia 2015 Opublikowano 4 Stycznia 2015 Hehe tak czytam i jak widzę te ogniska rdzy nad którymi tak płaczecie to aż mnie dziw bierze, bo ja do tej pory jeździłem Mazdą 6 więc wiem co to znaczy prawdziwa korozja Mazda to hardcore w temacie rudej
SHITERS Opublikowano 5 Stycznia 2015 Opublikowano 5 Stycznia 2015 blotniki przednie powinny byc z tworzywa, bo pierwsze to tansze rozwiazanie dla producenta, bezpieczniejsze dla pieszego i spokojniejsza glowa dla posiadacza takiego samochodu. Dlaczego tak nie robia?
SHITERS Opublikowano 6 Stycznia 2015 Opublikowano 6 Stycznia 2015 Rzeczy oczywistych pisać nie trzeba, kazdy to wie
Rekomendowane odpowiedzi