kopidg Opublikowano 2 Kwietnia 2015 Opublikowano 2 Kwietnia 2015 http://ifinterface.com/prog/car/prog2/inprog.php Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Dzięki! Bardzo przydatna rzecz
krzyzyk Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 A czy można dac przewody 3mm zamiast 3,2mm? np takie http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-3mm-silikonowy-waz-dv-mbc-bov-i5222884092.html zmieni sie przekrój czyli pojemnosć przewodów tez bedzie inna. Czy to nie wpłynie jakoś na wstawanie turbiny?
eaglent Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 kolego nie wepchniesz tego na króćce chyba, że podgrzejesz zapalniczką ale tak czy inaczej będzie ciężko to zakładać
szakal222 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Albo na jakis smar silikonowy Ewentualnie wode z mydlem
Hezen Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 (edytowane) 3.2mm już ciężko założyć, ale myśle że te 3mm też powinny wejść... ewentualnie sposób na mydełko albo pura Mniejsza średnica wężyków niczemu nie przeszkadza, pojemność a ciśnienie to dwie inne pary kaloszy. Wysłane z mojego GT-I9100 Edytowane 4 Kwietnia 2015 przez Hezen
OLIVER Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 A czy można dac przewody 3mm zamiast 3,2mm? np takie http://allegro.pl/przewod-podcisnienia-3mm-silikonowy-waz-dv-mbc-bov-i5222884092.html zmieni sie przekrój czyli pojemnosć przewodów tez bedzie inna. Czy to nie wpłynie jakoś na wstawanie turbiny? kolego nie wepchniesz tego na króćce chyba, że podgrzejesz zapalniczką ale tak czy inaczej będzie ciężko to zakładać Albo na jakis smar silikonowy Ewentualnie wode z mydlem Panowie nie wypisujcie bzdur Kolega wyzej mówi o przewodach silikonowych ...a one bez problemu sie zakłada do układu podcisnienia ... Ale UWAGA Te wężyki nie nadają sie na kontakt z ON. np. przelewy puchną
krzyzyk Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ok dzieki za wyjasnienie kwestii i zycze Wesolych Swiąt wszystkim forumowiczom którzy obchodzą Wielkanoc
awt Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 5 Kwietnia 2015 moze i IC. gdyby bylo wiadomo co to za silnik moznaby w etke zerknac. tak czy siak z podcisnieniem nic to w spolnego nie ma. W tagach było podane oznaczenie silnika, chodzi o AFN'a, a poza tym screen zrobiony z etki online dla tego rocznika i tego silnika. Ja miałem ECU połączone z rurą dolotu "z tyłu silnika" przy ścianie grodziowej, ale gdzieś na forum w późniejszym czasie doczytałem, że w starszych rocznikach ECU było połączone przewodem podciśnieniowym z intercoolerem, może stąd taki schemat podciśnienia. Ja użyłem 3.5 i 5mm silikonowych, kierowałem się długościami podanymi w ETCE i starczyło idealnie.
dliwski Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 a powiedzcie czy te długie sztywne węże (zaznaczone na foto na czerwono) też wymieniać czy tylko te na końcach (zaznaczone na zielono)?
OLIVER Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 a powiedzcie czy te długie sztywne węże (zaznaczone na foto na czerwono) też wymieniać czy tylko te na końcach (zaznaczone na zielono)? Nie!!! Tych sztywnych nie wymieniaj one są super...Jak naj mniej elastycznych tym lepiej
dliwski Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tak zrobiłem - wymieniłem tylko te krótsze, gumowe. Chciałem się tylko upewnić. Niemniej jednak chyba niepotrzebnie to robiłem, bo wszystkie wyglądały dobrze, nie były poprzecierane i żaden się nie odłączył, a co za tym idzie - wymiana wężyków w moim przypadku nie pomogła, auto dalej muli jakbym pod górę jechał... Powiedz mi, zbiornik podciśnienia powinien być sztywno przymocowany czy ma latać? U mnie jest bardzo luźny, trzyma go coś z przodu, ale nie wiem czy to śruba na płaski śrubokręt czy jakiś zaczep...
OLIVER Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Tak zrobiłem - wymieniłem tylko te krótsze, gumowe. Chciałem się tylko upewnić. Niemniej jednak chyba niepotrzebnie to robiłem, bo wszystkie wyglądały dobrze, nie były poprzecierane i żaden się nie odłączył, a co za tym idzie - wymiana wężyków w moim przypadku nie pomogła, auto dalej muli jakbym pod górę jechał... Powiedz mi, zbiornik podciśnienia powinien być sztywno przymocowany czy ma latać? U mnie jest bardzo luźny, trzyma go coś z przodu, ale nie wiem czy to śruba na płaski śrubokręt czy jakiś zaczep... ma być sztywno przykręcony .On jest wsadzony na takim zaczepie roz prężnym który jest na tym zbiorniczku (akumulatorze )w uchwyt metalowy i od dołu przykręcony w kretem (krzyżakowym ) przynajmniej ja tak mam .... To ze Ci lata to nie ma wpływu na prace pod cisnienia jedynie Ci stuka puka ...ale lepiej niech jest przy kręcony ....
dliwski Opublikowano 7 Kwietnia 2015 Opublikowano 7 Kwietnia 2015 (edytowane) To u mnie chyba wisi tylko na tym zaczepie Edytowane 7 Kwietnia 2015 przez dliwski
marcin120383 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Opublikowano 11 Kwietnia 2015 Panowie czyli jeszcze raz ile i jakie węże potrzebne do AFN kupione
Hezen Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 3.2mm kupujesz ok. 2m 5mm - 1metr. Wysłane z mojego GT-I9100
Musashi Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 wymiana wężyków w moim przypadku nie pomogła, auto dalej muli jakbym pod górę jechał... Serwo dziala? Po uruchomieniu silnika pedal hamulca mieknie? Najlepiej podepnij auto do VAGa i zrób logi.
dliwski Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 wymiana wężyków w moim przypadku nie pomogła, auto dalej muli jakbym pod górę jechał... Serwo dziala? Po uruchomieniu silnika pedal hamulca mieknie? Najlepiej podepnij auto do VAGa i zrób logi. na zgaszonym silniku pedał hamulca bardzo twardy, dopiero po odpaleniu da się wcisnąć do końca logi tutaj http://a4-klub.pl/index.php?/topic/313777-a4-b5-110km-afn-prosba-o-analize-logow-pierwsze-logi-od-zakupu/
marcin_franz Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 (edytowane) A wymieniałeś N75, albo zamieniałeś z N18? Edytowane 13 Kwietnia 2015 przez marcin_franz
Musashi Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 tyle, że nie wiadomo czy N18 działa prawidłowo. A zanim się wyda pieniądze na nowy N75, trzeba się upewnić czy jest sens.
marcin_franz Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Ro zamień i zobacz jak będzie. A nóż widelec się poprawi, a długo Ci przełożenie nie zajmie. Wysłane z terenu
Rekomendowane odpowiedzi