radzio06 Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Znalazłem. Jakby ktoś potrzebował numer do przednich drzwi Prawa strona 8j1837016a Lewa strona 8j1837015a 1
Damiank221 Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 7 godzin temu, radzio06 napisał: Znalazłem. Jakby ktoś potrzebował numer do przednich drzwi Prawa strona 8j1837016a Lewa strona 8j1837015a Dzięki, akurat tego potrzebowałem
radzio06 Opublikowano 4 Listopada 2018 Opublikowano 4 Listopada 2018 Mam jeszcze numer linki czy kołków do tapicerki, jakby ktoś potrzebował ?
Tosiek85 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Witam Mam dość dziwny problem z otwieraniem drzwi od wewnątrz, kiedy zamknę drzwi z pilota to nie da się otworzyć żadnych drzwi od wewnątrz. Próbowałem używać przycisku zamykania na drzwiach ale on tez jest nie aktywny w tym czasie. Dodam że zabezpieczenie w drzwiach dla dzieci są odblokowane a problem tyczy wszystkich drzwi Czy to jest normalne by osoba która zostanie w aucie np. pod sklepem nie mogła wyjść z auta ? Czy to jakiś błąd sterownika
Hohe Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Tak to działa, przynajmniej u mnie, że po pierwszym zamknięciu pilotem, drzwi od środka są zablokowane, a po drugim można je otworzyć. 1
Tosiek85 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Właśnie sprawdzałem faktycznie dwukrotne naciśniecie zamykania odblokowuje drzwi od wewnątrz. Co oznacza jak otworze drzwi później od wewnątrz i się zapala dioda w drzwiach i ciągle świeci ? oraz czy ta osoba może jakoś zamknąć drzwi by znów nikt od zewnątrz nie mógł wejść ? Najważniejsze pytanie jak nacisnę raz i osoba w środku nie może wyjść i stanie się coś co może zagrażać osobie w środku np coś się zapali chyba kiepsko rozwiązana opcja z tym zamkiem przez producenta ;\
Hohe Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 A po co Ty chcesz kogoś zamykać w środku? To jest po to, ze nawek jak ktoś Ci wybije szybę to nie otworzy auta.
Tosiek85 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Po prostu czasem ktoś nie chce gdzieś wyjść a woli by zamknąć drzwi a jak nacisnę raz bo zapomnę o tym ze trzeba dwa razy to osoba uwięziona Tak myślę że jak ktoś wybije szybę to już i tak drzwi nie musi otwierać XD można to jakoś zmienić w kompie ?
sowiq Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2018 Ja sobie na taką okoliczność chciałem zamontować drugi przycisk blokowania drzwi, po stronie pasażera. Ale zanim się za to zabrałem, to sprzedałem B8. Sprawa jest w miarę prosta - kupujesz wiązkę drzwi kierowcy oraz przycisk i klamkę z anglika (albo sam przycisk, a w klamce sam wycinasz dziurę) i podpinasz. Trzeba to też zakodować. Wtedy Ty nie zamykasz z pilota, a osoba na miejscu pasażera może się zamknąć i otworzyć od środka. Gorzej, jeśli siedzi z tyłu. Ja zazwyczaj po prostu zostawiałem kluczyki osobie siedzącej w aucie, żeby sama mogła zablokować drzwi pilotem i w razie potrzeby również otworzyć. 18 godzin temu, Tosiek85 napisał: Co oznacza jak otworze drzwi później od wewnątrz i się zapala dioda w drzwiach i ciągle świeci ? Świecąca dioda sygnalizuje problem z którymś zamkiem.
Hohe Opublikowano 17 Grudnia 2018 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Ktoś kiedyś sprzedawał komplet klamek, gdzie każda miała przycisk blokady. Może jeszcze gdzieś jest w dziale sprzedam.
ciubas Opublikowano 18 Grudnia 2018 Opublikowano 18 Grudnia 2018 W dniu 4.11.2018 o 13:30, radzio06 napisał: Znalazłem. Jakby ktoś potrzebował numer do przednich drzwi Prawa strona 8j1837016a Lewa strona 8j1837015a Dzięki za numery, ułatwiło to zakup - jak kupiłem z 2014 roku z taureqa - używany w dobrej cenie, mam nadzieję, że w końcu pochodzi taki dłużej niż te z 2008 roku (bo niestety te nowsze różnią się wtyczką).
tomikub Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Cześć wszystkim, mam problem z centralnym zamkiem mianowicie nie otwiera się u mnie cała prawa strona. Kod błędu to 03282 ale sprawdziłem bezpieczniki i nie znalazłem spalonego. Ktoś ma jakieś sugestie gdzie szukać? Dzięki
dampol Opublikowano 28 Grudnia 2019 Opublikowano 28 Grudnia 2019 A czy ktoś używał takiego „jakotakiego” japońskiego zamiennika? Marki Toshio? Czy nie ma sensu? Zobacz ofertę: ZAMEK DRZWI PRZÓD LEWY AUDI A4 A5 Q3 Q5 Q7 TT ZAMEK DRZWI PRZÓD LEWY AUDI A4 A5 Q3 Q5 Q7 TT 8581459634 - Allegro.pl ALLEGRO.PL Kup teraz na Allegro.pl za 129 zł - ZAMEK DRZWI PRZÓD LEWY AUDI A4 A5 Q3 Q5 Q7 TT (8581459634)...
dave_86 Opublikowano 2 Marca 2020 Opublikowano 2 Marca 2020 Cześć, rozebrałem swój zamek, styki przeczyszczone, silniczki działają. Jednak po złożeniu mam problem taki, że jak zamknę samochód "na raz" (brak możliwości otwarcia drzwi z zewnątrz i wewnątrz) to po otwarci nadal nie mogę otworzyć samochodu z zewnątrz. Dopiero jak zamknę samochód "na dwa" (tzn. wcisnę zamykanie dwa razy czyli umożliwię otwarcie drzwi od środka) to wtedy jak otworzę samochód z kluczyka, drzwi się otwierają od zewnątrz. Nie wiem czy zrozumiale opisałem mój problem ogólnie teraz musze za każdym razem dwa razy wciskać przycisk zamknięcia + otwarcie, aby otworzyć drzwi od zewnątrz. Miał ktoś może taki przypadek? Czy może źle złożyłem sam zamek? Przy okazji ukręciłem jedną ze śrub mocujących zamek w drzwiach :/ czy możecie mi potwierdzić, że to dobry nr WHT003348? byłbym wdzięczny za info/podpowiedź, bo na razie jeżdżę bez tapicerki z góry dzięki
Kodzak33 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 Opublikowano 5 Kwietnia 2020 W dniu 2.03.2020 o 11:44, dave_86 napisał: Cześć, rozebrałem swój zamek, styki przeczyszczone, silniczki działają. Jednak po złożeniu mam problem taki, że jak zamknę samochód "na raz" (brak możliwości otwarcia drzwi z zewnątrz i wewnątrz) to po otwarci nadal nie mogę otworzyć samochodu z zewnątrz. Dopiero jak zamknę samochód "na dwa" (tzn. wcisnę zamykanie dwa razy czyli umożliwię otwarcie drzwi od środka) to wtedy jak otworzę samochód z kluczyka, drzwi się otwierają od zewnątrz. Nie wiem czy zrozumiale opisałem mój problem ogólnie teraz musze za każdym razem dwa razy wciskać przycisk zamknięcia + otwarcie, aby otworzyć drzwi od zewnątrz. Miał ktoś może taki przypadek? Czy może źle złożyłem sam zamek? Przy okazji ukręciłem jedną ze śrub mocujących zamek w drzwiach :/ czy możecie mi potwierdzić, że to dobry nr WHT003348? byłbym wdzięczny za info/podpowiedź, bo na razie jeżdżę bez tapicerki z góry dzięki Coś źle zrobiłeś miałem u siebie to samo. Ponownie zarobiłem niby to samo i działało już normalnie ?
Logout Opublikowano 1 Maja 2020 Opublikowano 1 Maja 2020 U mnie problem taki, że prawy tył drzwi nie zamyka drzwi z kluczyka i nawet jak ruszę samochodem to nie zamyka też tych drzwi, alarm oczywiście nie zaskakuje jak zamykam samochód a powinien być dźwięk. Jak myślicie do wymiany jest zamek? Aktualnie jeżdżę na przekręconym przycisku w drzwiach :D Alarm zaskakuje ale otworzyć drzwi z zewnątrz nie można chociaż tyle :D Bo tak to drzwi dla gościa były otwarte.
MEGI313 Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 (edytowane) Witam podzielę się swoimi spostrzeżeniami dziś naprawiłem 2 zamki przednie i 1 prawy tyl. Błędy jak wyżej 2115 nie zrozumiały sygnał od wszystkich drzwi dodatkowo w module konfortu od przednich prawych drzwi błąd 3302 informacja zwrotną stanu zamknięcie drzwi pasazera oraz 3301 informacja zwrotną stanu zamknięcie drzwi kierowcy. Zamki maja 1 silniczek styki poprawione cyna silniczki przeczyszczone. Audi a5 2012 lift. Tylne drzwi naprawione błąd m module tylnych drzwi nie zrozumiały sygnał znikł. Natomiast w przodzie dalej jest problrm. Zamieniłam prawy zamek tyl przód aby wyeliminować problem bo są takie same. Okazuje się ze nie jest to wina zamka. Zamek z przodu w tyle dziala a tylni w przodzie nie. Teraz pytanie czy moduł konfortu jest źle zakodowany czy może moduł zamka? Nie wiem co poprzedni właściciel robil z autem błędy juz byly zakładałem ze to wina zamków jednak nie. ma ktoś jakis pomysl gdzie szukać dalej problemu?Wrclaguna ty masz duże doświadczenie moze cos poradzisz? Edytowane 21 Maja 2020 przez MEGI313
MEGI313 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Problem rozwiązany. Ale widzę że temat tabu.
Muskel1 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 4 godziny temu, MEGI313 napisał: Problem rozwiązany. Ale widzę że temat tabu. Co było? Kabel w przelocie?
MEGI313 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Kodowanie drzwi bajt2 bit0 byl odznaczony A powinien być zaznaczony przynajmniej u mnie. Ponad się z tym botem jeśli zamki masz dobre A błąd dalej jest.
Rekomendowane odpowiedzi