Opublikowano 3 Listopada 20205 l W dniu 12.10.2019 o 16:17, kamil-vag napisał: 1 poście masz info co i jak... Kamil pytanie/prośba do Ciebie: w pierwszym poście podawałeś te wszelakie parametry i ok, natomiast przy oleju Ravenol MTF-2 75W80 brakuje parametru lepkości kinematycznej w 100 stopniach i nie wiem czy to literówka czy nie miałeś danych tego parametru?
Opublikowano 3 Listopada 20205 l 5 godzin temu, AndrzejK. napisał: Dzięki. Do chwili obecnej nie masz tego parametru rozumiem.... Masz zamiar auto na torze upalać, żeby olej w skrzyni do 100 stopni rozgrzewać?
Opublikowano 3 Listopada 20205 l Śmiała teza.... Pytałem czysto z ciekawości czy i ten parametr jest również " blisko" oryginalnej oliwy.
Opublikowano 7 Listopada 20205 l Witam, orientuje się ktoś z Was ile wchodzi oleju do skrzyni GBA - są podane jakieś od do ??, może ktoś wymieniał albo posiada dokładne info. Dzięki z góry .
Opublikowano 7 Listopada 20205 l 12 minut temu, Jano8504 napisał: Witam, orientuje się ktoś z Was ile wchodzi oleju do skrzyni GBA - są podane jakieś od do ??, może ktoś wymieniał albo posiada dokładne info. Dzięki z góry . 2.2l ,ori olej przekładniowy G 052 911A SAE 75w90
Opublikowano 7 Listopada 20205 l 3 minuty temu, greg2505 napisał: 2.2l ,ori olej przekładniowy G 052 911A SAE 75w90 Dzięki za pomocne info - zdecydowałem się na Castrol systrans, bo w ASO za litr mi 180 zaśpiewali. Czy twoim zdaniem Castrol może być??
Opublikowano 7 Listopada 20205 l 17 minut temu, Jano8504 napisał: Dzięki za pomocne info - zdecydowałem się na Castrol systrans, bo w ASO za litr mi 180 zaśpiewali. Czy twoim zdaniem Castrol może być?? Wlej Ravenola Mtf-2 75W80
Opublikowano 7 Listopada 20205 l 6 minut temu, Dev napisał: Wlej Ravenola Mtf-2 75W80 No właśnie w moich stronach nie prowadzą sprzedaży i zamówiłem na dziś Castrola, odradzasz go wlewać??
Opublikowano 7 Listopada 20205 l Ja do swojej wlałem Fuchs ,zrobiłem ok 50-60 tyś i jak narazie jest ok
Opublikowano 7 Listopada 20205 l Castrol z pewnego źródła powinien być OK Ja też śmigam na Fuchsu w skrzyni i jest bezproblemowo.
Opublikowano 7 Listopada 20205 l Olej kupiłem z pewnego źródła, w sklepie zaopatruje się już kilka ładnych lat. Zapłaciłem po 38 zł za pół litra.
Opublikowano 7 Listopada 20205 l No to jestem po wymianie oleju, akurat koleżka miał wolny podnośnik. Olej który uleciał był brunatno brązowy i widać było że swoje wypracował, opiłków brak. Odczucia po zalaniu Castrola - na mega plus i to odrazu po starcie. Lewarek pięknie i sprężyście pracuje, czego brakowało właśnie mi do szczęścia ??.
Opublikowano 16 Listopada 20205 l Chlopaki, tez chce jeszcze przed zima zmienic olej w skrzyni kod FEC, no i co wybrac jaka firme? Bo tak czytam i czytam jednym po oleju z aso sie nic nie poprawilo drugim po zamienniku tak. Nie mowie ze z aso nie chce bo jakbym zdobyl numer oleju jaki ma byc i znalazl w dobrej cenie to czemu nie, ale zamienniki tez moga byc
Opublikowano 16 Listopada 20205 l 4 godziny temu, Merdoock napisał: Chlopaki, tez chce jeszcze przed zima zmienic olej w skrzyni kod FEC, no i co wybrac jaka firme? Bo tak czytam i czytam jednym po oleju z aso sie nic nie poprawilo drugim po zamienniku tak. Nie mowie ze z aso nie chce bo jakbym zdobyl numer oleju jaki ma byc i znalazl w dobrej cenie to czemu nie, ale zamienniki tez moga byc Ravenol MTF-2 75W80 2.25litra OE nr: G 052 911 A2 Edytowane 16 Listopada 20205 l przez Dev
Opublikowano 16 Listopada 20205 l W dniu 7.11.2020 o 19:26, Jano8504 napisał: No to jestem po wymianie oleju, akurat koleżka miał wolny podnośnik. Olej który uleciał był brunatno brązowy i widać było że swoje wypracował, opiłków brak. Odczucia po zalaniu Castrola - na mega plus i to odrazu po starcie. Lewarek pięknie i sprężyście pracuje, czego brakowało właśnie mi do szczęścia ??. miales obajw ciezkiego wchodzenia drugiegobiegu na zimnym silniku?
Opublikowano 17 Listopada 20205 l 8 godzin temu, kubabkb napisał: miales obajw ciezkiego wchodzenia drugiegobiegu na zimnym silniku? Taki objaw też się pojawiał ale nie tylko na zimnym ale też na ciepłym. Zabieg reanimacji mechanizmu zacząłem od zmiany wyrobionych elementów z ASO i regulacji. A na koniec żeby jakiś efekt zauważyć doszła wymiana oleju, efekt na duży plus. Nie wiem czy każdemu pomoże - ale świeżą oliwą skrzyni nie zaszkodzi.
Opublikowano 17 Listopada 20205 l 7 godzin temu, Jano8504 napisał: Taki objaw też się pojawiał ale nie tylko na zimnym ale też na ciepłym. Zabieg reanimacji mechanizmu zacząłem od zmiany wyrobionych elementów z ASO i regulacji. A na koniec żeby jakiś efekt zauważyć doszła wymiana oleju, efekt na duży plus. Nie wiem czy każdemu pomoże - ale świeżą oliwą skrzyni nie zaszkodzi. skrzynia 5 biegów czy 6 ?
Opublikowano 17 Listopada 20205 l 4 godziny temu, kubabkb napisał: skrzynia 5 biegów czy 6 ? U mnie 6