Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

PILNEE ! zapieczona Sruba od gornych mocowan wahaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem w trakcie wymiany amorow na gwint i stała sie rzecz niemozliwa , nie da rady odkrecic Sruby od górnych wahaczy jest zapieczona , podobno mozna to wyciagniac za pomoca palnika ale wtedy sie uszkodzi wahacze i sa do wymiany, jest jeszcze jakis inny sposob na wyciagniecie jej. Prosze o szybka odpowiedz bo jestem wlasnie w trakcie roboty :decayed:

Opublikowano

spsikaj specyfikiem lub płynem hamulcowym , idz zjeść dobry obiad , znajdz dobrą przedłuzke i musi pójsc

Opublikowano

lej wd40/płyn hamulcowy, nakręć nakrętkę ta by była na równi ze śrubą i bij młotem ile wlezie. W zwrotnicę w miejscu tej śruby też możesz śmiało bić :wink:

Musi puścić, u mnie udało się dopiero na drugi dzień i po zmarnowaniu prawie całego wd :grin: Palnik to ostateczność. Jak będziesz składał z nową śrubą to porządnie wszystko wyczyść i nie żałuj smaru :wink:

Opublikowano
  • Autor

okej juz zjadlem obiadek hah :P i wlasnie ide dalej cos krecic moze mi sie uda

Opublikowano

jak na aucie nie idzie to wyjmuj zwrotnice na imadło ją i wtedy masz dobre podejscie do udeżenia

Opublikowano

Poszukaj tematu o wymianie górnych wahaczy tam jest ten problem poruszany.

Nie zapomnij nasmarować nowej śruby obficie,bo problem powróci...

Opublikowano

palnik...

Opublikowano

nie rozwal zwrotnicy (jeden u mnie tak walil ze pekla D:

Opublikowano

I jak? Dwa dni minęło. Udało się?

Opublikowano
Opublikowano

najlepiej pneumat popsikać jakimś odrdzewiaczem

nabic lekko jakis przecinaczek i musi wyjść

w najgorszym wypadku tniemy i wybijamy

żaden palnik

Opublikowano

Niewiem jak w B5 ale u mnie w B6 odkrecilismy lajtowo .wzielismy dluga rurke zaparlismy o sprezyne i kumpel naciskal na srube a ja krecilem .jak juz dalej nie szlo wzielismy zabke i nia zapierajac o zwrotnice wyciagalismy po kawalku lajtowe 40 minut pracy .wd tez lalem

Wysyłane z mojego GT-S6500D za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

lepiej cala kolumne wyciagnac pare chwil roboty i wtedy masz wszystko na widoku i latwiej jest odkrecic

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

może się ktoś uśmieje ale ja tą śrubę zapuszczałem naftą świetlną bo ona dobrze przenika i puściło ładnie...ale to najlepiej kilka razy i dużo wcześniej żeby pojeżdzić to od drgań powinno puścić bo nafta wtedy dobrze poprzechodzi.

Opublikowano

Standard, też walczyłem z tą śrubą w zeszłym sezonie :facepalm: Niestety bez palnika nie dało rady nic zrobić

Opublikowano

Odkręcałem u siebie z obu stron i bez problemów wyjąłem po kilku uderzeniach młotka... nawet nie pół minuty. Przed robotą kilka dni przed oczyściłem dobrze druciakiem, dwa razy dziennie przez 3-4 dni psikałem wd-40 i opukiwałem kilka razy.

Moim zdaniem jak ktoś robi samemu, to niech się przyłoży i nie rusza tej roboty póki dobrze tego właśnie nie spenetruje przez kilka dni. Inna sprawa, to jakby ktoś nie spieprzył poprzedniej roboty i ładnie oczyścił gniazda i nasmarował to pewnie z wyciąganiem byście problemów nie mieli.

Opublikowano

tylko inaczej jest jeśli wymieniasz "świeże" wahacze, a inacej gdy te na których wyjechała z fabryki, ja się z takimi bawiłem u siebie i beż palnika to jest nie wykonalne wyciagnać. take 2 letnie wahacze bez zadnego psikania ściagasz byle klczem w moment. Przynajmniej u mnie tak było.

• 3 lata później...
Opublikowano

Jak ktos uwaza że przy fabrycznych wahaczach coś pomoze WD czy inne specyfiki to polecam, u mnie również młot i palnik na zmianę, nawet jak już sie wysuneła pół centa to dalej nie chciała. Wszystko niestety było fabryczne. Przy takim czymś można to rok wcze sniej zalewac a i tak nie puści. WD czy inny specyfik to penetrator, ni usuwa stałej rdzy.