Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zestaw naprawczy włącznika świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie ma pewniejszego sposob na wyciągnięcie tego pokrętła??

Wez katowke i utnij tam gdzie chłopaki pisza:wink: Wyciagnij maksymalnie w pozycji na przeciwmgilne zdejmij obramowke i utnij

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

jakaś alternatywa do wyłącznika z funkcją auto? bo nie zestawu z auto. dajcie foto gdzie to ciąć tą kątówką.

Opublikowano

Ja zmienilem szczeze widac roznice w oddcieniu srednio zadowolony mialem maly problem z wyjeciem przelacznika , ale suszarka i puzniej delikatnie podwazyc robokretem i zeszlo bez uszkodzenia mocowan sa roznice w wykonaniu takze grubsze sa ikonki np swiatla na wlaczniku lecz i tak lepiej niz wytarty

Opublikowano

Jest bardziej czarny niż szary

Opublikowano

no własnie nie jest tez powlekany tą gumowa powłoka chyba kupie oryginalny przełacznik w lepszej kondycji wizualnej

Opublikowano (edytowane)

Jest jeszcze jeden łatwy sposób na otwarcie tego. Przekręca się na światła na maxa w prawo, podnosi, robi otwory wiertarką z mega dużym wiertłem, trzymając tak jak to siedzi w aucie po linii prostej od lewej do prawej,delikatnie inspekcyjne otwory i cienkim śrubokrętem łamie się uchwyt w środkowym przełączniku (ten biały plastik). Wystarczy mocniej te uchwyty plastikowe wcisnąć i pękają. To jest wersja dla osób nie posiadających kątówki :D

Edytowane przez lucabianco
Opublikowano

Jak tam panowie, warto kupić ten zestaw? Bo właśnie się zastanawiam nad tym...

Opublikowano

Ja swój chętnie odsprzedam :wink: bo będę montował włącznik auto

Opublikowano

A jak ten zestaw wygląda obok oryginalnego włącznika? Jest jakaś kolosalna różnica?

Opublikowano

Ja z własnego doświadczenia niepolecam zestawu naprawczego. Kupiłem włącznik w zamienniku i działa bez problemów a i wygląd jest jak oryginalnego.

Opublikowano

@michalm320 - kwestia jak trafisz z włącznikiem. Też chciałem wymienić i kupiłem od pewnej osoby na Allegro nowy włącznik. Numery się zgadzały itd. Po podpięciu świeciły się cały czas światła mijania. Włącznik odesłałem i do dziś dnia (przez ok 2 miesiące) się bujam ze zwrotem kasy, a za włącznik dałem ~90pln.

Też wezmę ten zestaw i jak będę wymieniał to zrobię małą fotorelację (napewno się przyda).

Opublikowano

Zamówiłem. Raz kozie śmierć. Zobaczymy co z tego będzie :P

Opublikowano

Też skorzystam bo nie majątek a nigdy nic nie wiadomo.

Opublikowano

Jeśli chodzi o przełącznik z auto to chyba jeszcze nie ma zestawu naprawczego chyba że ktoś widział już

Opublikowano (edytowane)

@michalm320 - kwestia jak trafisz z włącznikiem. Też chciałem wymienić i kupiłem od pewnej osoby na Allegro nowy włącznik. Numery się zgadzały itd. Po podpięciu świeciły się cały czas światła mijania. Włącznik odesłałem i do dziś dnia (przez ok 2 miesiące) się bujam ze zwrotem kasy, a za włącznik dałem ~90pln.

Też wezmę ten zestaw i jak będę wymieniał to zrobię małą fotorelację (napewno się przyda).

Ja też musiałem zwracać włącznik bo mi się nie zapaplały przednie przeciwmgielne. Ale wszelkie koszta miałem w kilka dni na koncie. Przy drugim podejściu włącznik jest sprawny w 100%

Edytowane przez michalm320
Opublikowano

tez szukam auto

Opublikowano (edytowane)

Ja już po wymianie. Włącznik wygląda ok. Jestem zadowolony. Problem był ze zmianą tego pokrętła i tu z pomocą przyszedł forumowicz Wandej.
Polecam uciąć tak jak na tym zdjęciu, które od niego dostałem. Odzielimy wtedy ten boczny plastik od główki. Zostanie sama główka i tutaj poradzimy już sobie śróbokrętem. Dodam, że nie miałem kątówki i całość ciąłem piłą do metalu :)

vffhv3o2.jpg

Edytowane przez Mat.Rynio
Opublikowano

U mnie też piłeczka do metalu,,,, chwilka roboty i widać efekt

Opublikowano

kupiłem zestaw naprawczy za 30 zł

mam problem z zdjęciem pokrętła ale po wskazówkach w tym temacie to już powinienem sobie poradzić

generalnie wykonanie i wygląd bardzo OK

co do 'auto' to tez mają w ofercie w tej samej kasie