słoniu Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 seba1x w Twoim przypadku temperatura za parownikiem to 2,5stopnia C wiec układ klimatyzacji działa poprawnie, żeby leciało chłodniejsze powietrze z kratek możesz pobawić się w zmianę losowania na usa, zrobienie nastaw podstawowych w klimatroniku i powrót z kodowaniem. Kodowanie zmienia się w zegarach. słoniu, w Twoim przypadku wygląda jak by zawór regulacyjny n280 nie działał, czynnik masz, zawór wysterowany a temperatura za parownikiem 27stopni. Do sprawdzenia zawór n280.Dzięki bardzo na dniach postaram się ogarnąć/sprawdzić. Wysłane z mocą....
MaTeo85 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 jak będziesz brał się za zawór to przyokazji zobacz dysze rozprezna, w jednym i drugim przypadku czynnik trzeba odezwać przed robota wiec można zrobić za jednym podejsciem
Wihajster Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 13 minut temu, MaTeo85 napisał: przypadku czynnik trzeba odezwać co trzeba zrobic??
aiwer Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Też ostatnio mam wrażenie, że klima słab iej działa. Zawsze chłodziło elegancko ale od pewnego czasu coś jest nie tak. Nastawy podstawowe zrobione - 0 błedów. Jak włącze klimę to nawiewy skrajny lewy oraz "środkowy lewy" chłodzą szybciej niż posotałe. Dopiero po kilku minutach wyrównuje się temperatura i ze wszystkich wieje tak samo. Tak jakby jakiś silniczek się nie otwierał do końca. Myślę nad przeczyszczeniem silniczków. dużo z tym roboty?
MaTeo85 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Opublikowano 22 Czerwca 2017 36 minut temu, Wihajster napisał: co trzeba zrobic?? sorry pisze z telefonu i tu mi czasem słownik robi zamieszanie. oczywiście chodziło o odessanie czy odciągnięcie jak kto woli
słoniu Opublikowano 24 Czerwca 2017 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Więc u mnie jak narazie pomogło uzupełnienie czynnika w systemie (było 160g) wszystko hula, błędów brak, pozdrawiam.
piwoszek28 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 i co kolego uporałes sie z tym tematem ?? u mnie nie włacza sie wiatrak po wlaczeniu klimy i wogole nie chlodzi, econ da sie wylaczyc czyli klima sie wlacza. sprzegielko dobre bo sprawdzalem, prad dochodzi do zaworu po wlaczeniu klimy tez sprawdzone. myslalem ze wiatrak spalony ale po wypieciu wtyczki z czujnika temperatury wiatrak chodzi jak wsciekły a itak z nawiewów leci cieple powietrze . co jest nie tak pomoze ktos ?????
aiwer Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 No to może czujnik uwalony? Możesz od kogoś podmienić i sprawdzić inny? Między chłodnicą na pasem przednim też jest czujnik, tyle że temperatury zewnętrznej (jeśli dobrze pamiętam), jego też możesz sprawdzić. Klima poniżej 5 st się nie włączy, choć ECON zgaśnie.
piwoszek28 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ale temperaturę na zagarscj pokazuje dobrą okolo 30 stopni Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
piwoszek28 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Ale temperaturę na zagarach pokazuje dobrą okolo 30 stopni Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu TapatalkaWysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
słoniu Opublikowano 29 Czerwca 2017 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Może być czujnik jak piszą wyżej albo brak czynnika wtedy też nie załączy się klima, Tutaj możesz trochę poczytać jak nie masz kompa aby sprawdzić błędów...
Voucher Opublikowano 23 Września 2017 Opublikowano 23 Września 2017 (edytowane) Hej, A ktoś mógłby sprawdzić bloki pomiarowe z mojego załacznika czy wszystko ok? Dokument.pdf Też mam problem ze słabo chłodzącą klimą i nie wiem co jest powodem. Sprężarka została wymieniona na regenerowaną. Edytowane 23 Września 2017 przez Voucher
MaTeo85 Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 zrobiłeś nastawy podstawowe dla rolników klap? Jedli nie to zrób. Na włączonej klimie masz temp na parowniku 2.5stopbia więc jest OK. Jest różnica temp pomiędzy prawą a lewą stroną na wylotach kratek. Może to być spowodowane brakiem nastaw podstawowych, błędem silnika regulacji klap lub zbyt małą ilością czynnika w układzie ale ciśnienia wyglądają dobrze. w celu sprawdzenia włączasz nawiew na maxa, ustawiasz klime na LO i puszczasz nawiew na kratki w desce rozdzielczej, po kilku minutach musi być lodówka.
Voucher Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 Nastawy robilem kilkukrotnie i nie czulem zadnej roznicy. Ogólnie klima chlodzi, tyle ze slabo. W szczegolnosci podczas jazdy w upaly mozna powiedziec, ze nie bylo jej czuc. A czy winny moze byc sam klimatronik albo jakisz czujnik temp?
MaTeo85 Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 sprawdź bloki pomiarowe dotyczące czujnika nasłonecznienia, silników klap, temperatury zewnętrznej, i temp poszczególnych kratek. zapoznaj się tez z moim tematem podpiętym o diagnostyce, tam znajdziesz opis wszystkich bloków pomiarowych i tego co dane wartości oznaczają.
Voucher Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Podeslji link jak mozesz, zapoznam sie, sprawdze vagiem swoje wartosci i wkleje do watku. Edytowane 30 Września 2017 przez Voucher
MaTeo85 Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 nie podeśle bo używam forum w telefonie z bardzo wolno działającym Internetem. Wejdź w dział dotyczący klimatyzacji i znajdź jeden z podpiętych tematów o diagnostyce (mojego autorstwa). tam jest dużo informacji które są przydatne podczas diagnostyki...
romanzlasu Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 nie wiem gdzie tam 2 stopnie widzisz ale 10 barów to za mało na wysokim cisnieniu, wiec albo malo czynnika albo kończy sie sprezarka
MaTeo85 Opublikowano 1 Października 2017 Opublikowano 1 Października 2017 6 godzin temu, romanzlasu napisał: nie wiem gdzie tam 2 stopnie widzisz ale 10 barów to za mało na wysokim cisnieniu, wiec albo malo czynnika albo kończy sie sprezarka no właśnie nie wiem ale się wypowiem...
Rekomendowane odpowiedzi