Szati 1991 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 WitamMiałem odgrzybianą klimatyzacje 2 miesiące temu i dalej pojawił się śmierdzący zapach ;/ Co może być przyczyną?
zakwas1 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Sam odgrzybiales? Mozliwe,ze masz np zapchany filtr kabinowy http://audi.pacula.eu/audi-a4-b5-wymiana-filtra-kabinowego-foto-story/ Sam ostatnio mialem taki problem.Tyle,ze sam odgrzybiam sobie klime. Zmienilem z marszu filtr kabinowy oraz uzylem tego srodka : http://www.auto-chemia.pl/galerie/a/atas-clim_427.jpg Zdejmujesz schowek,odkrecasz 3 srubki od wiatraka i masz tunel a po lewo parownik.Walisz tam preparatu po calej tej chłodniczce.Nastepnie przed wymiana filtra w jego korytko zalewasz srodkiem,profilaktycznie tez nawal w kratki,ale głęboko. Pozniej odpalasz auto,otwierasz drzwi,naweiew na maksa i przez 10minut zmieniaj z klimy na econ,rowniez zmieniajac temperature -albo low albo high Tyle z mojej strony.
tomasz102 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Wszelkie ozonowanie, rozpylanie nano, mikro-cząteczek jest skuteczne w przypadku minimalnego zabrudzenia parownika oraz pod warunkiem, że jest on drożny. 1. Sprawdź drożność 2. Wykonaj to co napisał użytkownik powyżej. Podstawa to dobrze wyczyścić parownik.
Szati 1991 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Jak dożyje to napisze relacje Dzięki i Pozdrawiam
tomasz102 Opublikowano 1 Września 2014 Opublikowano 1 Września 2014 Jak dożyje to napisze relacje Dzięki i Pozdrawiam Zapomniałem napisać, że podczas ozonowania, używania różnych "granatów" przeciw grzybom itp nie możesz w samochodzie przebywać. Mam nadzieje, że żyjesz jednak
endriu13 Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 Tak jak koledzy napisali-wyjęcie schowka,sprawdzenie odpływu i bezpośrednie zadziałanie chemią na parownik.Trochę to zajmujące ale na 100% pomoże.
ayew Opublikowano 3 Listopada 2014 Opublikowano 3 Listopada 2014 (edytowane) ja odgrzybiałem w zakładzie i nie pomogło - śmierdziało dalej po wyłączeniu klimy. Ostatnio potraktowałem parownik i nawiewy autorskim płynem do odgrzybiana - Dokładnie roztwór wody i płynu do kibla w atomizerze grzyby nie przetrwały takiej kuracji, smród minął, tylko przez pierwsze 3 dni zapachy iście toaletowe Dotatkowo wyczyściłem łopatki dmuchawy klimy - musiałem użyć szczoteczki do zebów żeby to zmyć wiec nie wiem jak ozonowanie mogło by pomóc na taki syf. Edytowane 3 Listopada 2014 przez ayew
kasiat Opublikowano 23 Lutego 2015 Opublikowano 23 Lutego 2015 Ale dziś u ojca w b5 śmierdziało z klimy takim hmmm kurzem stęchlizną okropność a najgorsze jest to że powiedział że teraz nic nie będzie robić (dopiero na wiosnę ma zamiar porobić przy aucie) od czego ma zacząć żeby pozbyć się tego smrodu?
Jaro75 Opublikowano 3 Maja 2015 Opublikowano 3 Maja 2015 A jak wygląda wymiana parownika na nowy? Rozumiem że zapach kurzu czy coś temu podobne chyba w głownej mierze jest spowodowane przez parownik czy się mylę ? Czy nie lepiej na nowy wimienić czy traktować go jakimiś środkami.Kolega tak zrobił ale przez chwilę było tylko dobrze a potem problem wrócił.
tobi665 Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Sam odgrzybiales? Mozliwe,ze masz np zapchany filtr kabinowy http://audi.pacula.eu/audi-a4-b5-wymiana-filtra-kabinowego-foto-story/ Sam ostatnio mialem taki problem.Tyle,ze sam odgrzybiam sobie klime. Zmienilem z marszu filtr kabinowy oraz uzylem tego srodka : http://www.auto-chemia.pl/galerie/a/atas-clim_427.jpg Zdejmujesz schowek,odkrecasz 3 srubki od wiatraka i masz tunel a po lewo parownik.Walisz tam preparatu po calej tej chłodniczce.Nastepnie przed wymiana filtra w jego korytko zalewasz srodkiem,profilaktycznie tez nawal w kratki,ale głęboko. Pozniej odpalasz auto,otwierasz drzwi,naweiew na maksa i przez 10minut zmieniaj z klimy na econ,rowniez zmieniajac temperature -albo low albo high Tyle z mojej strony. masz mozę jakieś zdjecie jak dostac sie do tego parownika??? bo odkręciłem schowek i szukam takiego otworu co tu wszyscy pisza i nie ma tego u mnie?? podpowie ktoś jak sie dostac do parownika w a4 b5 99r???
turzol Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Są już warsztaty specjalizujące się w czyszczeniu parowanika pod ciśnienien urządzeniem i środkami marki TUNAP. Podobno mega skuteczne, po tym co wyczytałem z opinii ludzi, którzy mieli problem z pozbyciem się smrodku . Ja jestem umówiony na taką kurację w ASO, koszt to 150zł
tobi665 Opublikowano 9 Maja 2015 Opublikowano 9 Maja 2015 Musisz jeszcze wykręcić wentylator. dzięki już sie dobrałem tam narazie przepłukałem parownik 3l wody i 2 tabletkami do zmywarki teraz jeszcze przepłukam go wodą z środkem dezynfekującym jakimś tam u mnie jakiegoś wielkiego smrodu nie było jedynie jak odpalałem samochód i startowała klima to czuć było octem
Warson Opublikowano 27 Lipca 2015 Opublikowano 27 Lipca 2015 Może ktoś zapodać jakieś fotki jak to wygląda?
Rekomendowane odpowiedzi