A4_Dominik_WAW Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Pytanie skierowane do osób które się trochę orientują w temacie. Czy taka wiertarka się do czegoś nadaje ? http://allegro.pl/wiertarka-udarowa-710w-i4545574213.html Potrzebuje tani sprzęt do prostych prac domowych.
Rafal_ Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 mieszkasz w bloku z "wielkiej płyty"? jeśli tak do niczego Ci się nie przyda kup sobie coś takiego http://allegro.pl/okazja-wiertarka-makita-hr2450-i4562875398.html dołożysz parę złociszy a wiercenie we wszystkim nie będzie straszne, no i sprzęt na prawdę na długie lata
adadur Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 O udarze w tej wiertarce praktycznie możesz zapomnieć - no może ruszy co najwyżej cegłę ale nie beton. Generalnie nada się tylko do majsterkowania - czyli wiercenie w drewnie i metalu (choć tu też wskazane są dość niskie obroty) Raczej szukaj w dziale "młotowiertarki"
mariuszsmietana Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Do prac w drewnie, metalu oraz jako wkretarki uzywam http://olx.pl/oferta/nowa-wiertarka-udarowa-500w-parkside-CID628-ID5EJ5N.html#a94eb33019 nie uzywalem nigdy do wiercenia w scianie mam kilka narzedzi z lidla i jakos jeszcze nic nie chcialo sie popsuc, choc np szlifierek uzywam dzien w dzien
jospethe Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Osobiście wolałbym dołożyć trochę grosza i kupić coś lepszego firmowego, żeby być zadowolonym z zakupu. Taki sprzęt to jednorazówki.
POWER-KRIS Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 Polecam amatorsko makite. Oczywiście jeżeli do betonu to SDS. Na całe życie wystarczy amatorsko.
Kazik123 Opublikowano 2 Września 2014 Opublikowano 2 Września 2014 od siebie polecam makite albo metabo
Brachi Opublikowano 3 Września 2014 Opublikowano 3 Września 2014 (edytowane) Do prostych domowych prac też bym mimo wszystko kupił lepszy sprzęt ale wybrałbym mimo wszystko Bosha.. Makita porównywalna ale jest na rynku dożo podróbek i amatorowi łatwo takie wcisnąć. Metabo to zacna marka ale jeśli miała by np mi służyć do prac domowych , to jej waga była by dla mnie nie do przyjęcia (co innego do prac codziennych) Inne wyżej wspomniane to zabawki , a zabawki zawsze wychodziły drożej . W blokach to tylko wiertarka z udarem pneumatycznym.-pozdrawiam PS. ta Makita z linku to właśnie podróba -Poznać można po zakończeniu gumowym tylniej cześci rękojeści. Edytowane 3 Września 2014 przez Brachi
jedrus24 Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 jeżeli mieszkasz w bloku z płyt to tylko coś SDS, z tańszych to Bosh,Hitachi,lub Makita
jacek70 Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 Do betonu polecam Hilti jest najlepsza po niej Makita, Bosch,Metabo.
Barca111 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 nie chcę zakładać nowego tematu więc za pytam tu odnośnie wyrzynarki jaką polecacie do 150-200 zł do prac domowych?
mariuszsmietana Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 nie chcę zakładać nowego tematu więc za pytam tu odnośnie wyrzynarki jaką polecacie do 150-200 zł do prac domowych? Pracowalem na czyms takim: http://allegro.pl/wyrzynarka-pst-650-bosch-10-brzeszczotow-walizka-i4543724159.html Zamienilem na wyrzynarke z taka budowa: http://www.profimarket.pl/Makita_4351FCT_Wyrzynarka_z_podcinaniem-1211.html Komfort pracy nieporownywalny. Oczywiscie nie mam Makity tylko troszke tanszy sprzet z 3 letnia gwarancja, ktory przepracowal kilkaset godzin i ma sie dobrze
jacek70 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 Wyrzynarka do prac domowych. Zielony Bosch w zupełności styknie.
Barca111 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 myślałem o boschu zielonym i raczej padnie na niego wybór
Artuditu Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 a ja polecam elektronarzędzia PARKSIDa dostępne w lidlu,sa produkowane w tej samej fabryce co Bosch.Jest na nie 3 lata gwarancji,gdyby cos reklamujesz i oddaja kase albo nowy sprzet bez zadnej łaski i procedur.Oczywiscie mówimy o pracach domowych.
mariuszsmietana Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 a ja polecam elektronarzędzia PARKSIDa dostępne w lidlu,sa produkowane w tej samej fabryce co Bosch.Jest na nie 3 lata gwarancji,gdyby cos reklamujesz i oddaja kase albo nowy sprzet bez zadnej łaski i procedur.Oczywiscie mówimy o pracach domowych. I wlasnie o to chodzi. Mam ich wyrzynarke i dziala super. Gwarancja 3 lata. W razie uszkodzenia serwis przysyla kuriera i cala reklamacja trwa 3,4 dni maks. Te zielone wyrzynarki boscha nie sa zbyt precyzyjne... dlatego sie jej pozbylem
Barca111 Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 parksaid nie zbyt znana mi firma i jakoś przekonania nie mam do takich firm.a jak to wygląda cenowo jeżeli chodzi o taki sprzęt? a może coś z firmy dexter lub graphit?
mariuszsmietana Opublikowano 7 Września 2014 Opublikowano 7 Września 2014 parksaid nie zbyt znana mi firma i jakoś przekonania nie mam do takich firm.a jak to wygląda cenowo jeżeli chodzi o taki sprzęt? a może coś z firmy dexter lub graphit? jezeli chodzi o wyrzynarke to parkside jest bardziej precyzyjna nizeli ww zielony bosch.
Rekomendowane odpowiedzi