Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czarny AVF w rodzinnym kombi, H&R -35mm, RS6 18'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

215 mam z przodu na 9J. Zobaczymy jak sie to bedzie spisywalo przy codziennym dejli uzytkowaniu. ;)

Opublikowano

Przy spokojnej jeździe pewnie ok, ja postanowiłem zapiąć boka quattro ale jednak na czterołapa potrzeba więcej miejsca ;)

Opublikowano
  • Autor

Czyli mozna powiedziec, ze zawinily umiejetnosci kierowcy. ;)

Opublikowano

Ja u siebie mam felgi chyba 9j przod 225 a tyl 235 i sie boje o krawezniki :D a tutaj to nie wiem :D autostrada only! :D

Opublikowano

A raczej ich brak :P człowiek się uczy na własnych błędach ;) ale bez naciągu bym się oponom odbił i nic by się nie stało

Opublikowano

215 na 9J do codziennej jazdy troche ostro.

Opublikowano
  • Autor

Zobaczymy jak to wyjdzie i jak sie bedzie jezdzilo, choc nie nastawiam sie na źle. :)

Stylingi "odszczurzone" i czekają na nowego sezona. :D

male_d12c38435c453b01f928fe6873a.jpgmale_c38f21e51b41d8278b555f32a6004b.jpgmale_4ab8b71f79cc34824f9ea73352ccabf.jpg

Wyhaczone po taniości zaciski z osłonami :D - przód 320mm, tyl 288mm, ale narazie wleci sam przod na dniach, jak sie pomaluje. :)male_383331c497b4e97783b640fb443.jpg

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano

:good:

Opublikowano

Fajnie działasz :)

Widzę że lakier ciąłeś FG400. Futrem atakowałeś czy padem? Jakieś wskazówki jeśli chodzi o wykończenie ? leciałeś od razu wykończeniową czy też polish po drodze?

Opublikowano
  • Autor

Dzieki. ;)

Tak jest, jechane bylo FG400 na futrze, bo zwykly twardy pad nie dosc, ze zostawial duzo wiecej balaganu i holosow niz futro, to jeszcze dluzej nim trzeba bylo walczyc przez co bardziej i szybciej sie nagrzewal lakier. Po tym w nie ktorych miejscach jechane Bylo 3000, na koniec czesciowo 4000, a czesciowo Schollem, na to kliner z dodo i na koncu Soft99 :) na nastepne odswiezanko planuje juz zakup DA, co uprzyjemni, ulatwi i mysle, ze troche przyspieszy zabawe. ;)

Opublikowano

Dzieki. ;)

Tak jest, jechane bylo FG400 na futrze, bo zwykly twardy pad nie dosc, ze zostawial duzo wiecej balaganu i holosow niz futro, to jeszcze dluzej nim trzeba bylo walczyc przez co bardziej i szybciej sie nagrzewal lakier. Po tym w nie ktorych miejscach jechane Bylo 3000, na koniec czesciowo 4000, a czesciowo Schollem, na to kliner z dodo i na koncu Soft99 :) na nastepne odswiezanko planuje juz zakup DA, co uprzyjemni, ulatwi i mysle, ze troche przyspieszy zabawe. ;)

Mam podobne doświadczenia , z tym że u mnie jest nieco inny lakier bo perła LZ9W. Natomiast po wielu próbach z padami odpuściłem bo albo wpadały w wibracje albo nagrzewały lakier a nic nie wycinały. Jak chwyciłem za futro to od razu inna robota. Z tym że ja korektę robie 3-etapową bo nie mogę bałaganu po futrze samym SF4000 wykończyć

Opublikowano
  • Autor

Ogolnie wedlug mnie jezeli robimy w miare pelna korekte, to do ciemnych lakierow Vaga i Bmw nie ma nawet sensu podchodzic bez futra. Lz9w i podobne tez kiedys robilem i napewno jest duzo "latwiejszy" w robieniu i wykanczaniu niz ten akryl, ktory jest u mnie, choc po zrobieniu wedlug mnie fajniej wyglada, daje mocną głębie i jest za***iście trudny w codziennym uzytkowaniu. W zaleznosci od tego jak i czym bys robil finisz po FG400, to wbrew pozorom dalo by sie to zrobic dwoma etapami. :)

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano

Ja także uważam, że spokojnie można osiągnąć przyzwoity efekt w dwóch etapach. Na dowód http://a4-klub.pl/index.php?/topic/330535-moja-pasja-moje-realizacje/ post #7 to moje byłe audi z lakierem LZ9W

Edytowane przez Animal

Opublikowano

Ogolnie wedlug mnie jezeli robimy w miare pelna korekte, to do ciemnych lakierow Vaga i Bmw nie ma nawet sensu podchodzic bez futra. Lz9w i podobne tez kiedys robilem i napewno jest duzo "latwiejszy" w robieniu i wykanczaniu niz ten akryl, ktory jest u mnie, choc po zrobieniu wedlug mnie fajniej wyglada, daje mocną głębie i jest za***iście trudny w codziennym uzytkowaniu. W zaleznosci od tego jak i czym bys robil finisz po FG400, to wbrew pozorom dalo by sie to zrobic dwoma etapami. :)

Czarny akryl - koszmar detailera :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Ja uwielbiam ciemne i czarne lakiery i najchetniej tylko takie bym zawsze chcial, ale niestety nastepne auto bedzie srebrn . ;)

A tym czasem Stylingi juz ubrane: :D

male_4d909a2308db643998c797cec094.jpgmale_c9e1a619b75ae670ac69c8ca73b750.jpgmale_45727a63d3679a287a05ee20559cd4.jpg

male_9ff4e0395cf487a065be588d060.jpgmale_834af73a79d01560929a32b107f.jpgmale_85f9cafd5e62b72230f7b2db4bc88.jpg

Edytowane przez KoJ@K

Opublikowano

Kurfa heble zakładaj a nie letnie koła na zimę :decayed:

Opublikowano
  • Autor

No wlasnie wczoraj je rozkrecalem pod malowanie. ;)

Opublikowano

Piękny naciąg :thumbup1: Dawaj na auto.....zimy i tak nie będzie, a ciekawy jestem wyglądu i wrażeń z jazdy :slina:

Opublikowano
  • Autor

Na serii zawiasie pewnie bedzie calkiem znosnie, a dopoki nie bedzie gwintu to raczej bedzie to wygladalo slabo. ;) ale przymiarka raczej i tak bedzie. :D

Zaciski sie szykuja pod malowanko. ;)

Tylko mam pytanko, jak nie mam tych blaszek od Wandeja z logiem S4 itp, to na jaki kolor psiknac te blaszki? Czarny bedzie okej przy czerwonym zacisku?

male_a77277565587d1dd641fc7b350f7.jpgmale_b8e3976b36bed1c03f1ac1cfea57.jpg

Opublikowano

Gruuuubo, a jeszcze pół roku temu gdzieś się bałeś 215/40 na 9j :D bedo stensy :naughty: