Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Grupowe zamówienie Downpipe Audi A4 B6 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Pojawił się pomysł ponownego grupowego zamówienia Downpipe do naszych A4 :D w związku z faktem, że poprzedni wątek umarł śmiercią naturalną chciałbym zebrać nową listę osób które byłyby chętne na zakup, jeśli zbiorę przynajmniej 5 osób to uda się skompletować zamówienie.

DP będzie wykonane z kwasówki gotowe do wstawienia plug&play w miejsce kata. W zestawie znajdą się uszczelki oraz śruby montażowe + 2 otwory na sondy lambda, dodatkowo tulejka dystansowa, tzw emulator 2 sondy.

Termin realizacji to około miesiąc!!!

Podsumowując:

• Downpipe z kompletem śrub i uszczelek = 350zł
  • Emulator 2 sondy lambda = 50zł

Na allegro udało mi się znaleźć rozsądne DP za 499zł + 100zł za emulator. Tutaj za komplet wychodzi 400zł jednak DP będzie wykonane na zamówienie, może odbiegać wizualnie od wskazanego poniżej, otwory montażowe powinny pasować. Przynajmniej z tego co pamiętam, wszyscy którzy zamawiali w poprzednim wątku byli zadowoleni.

Poniżej zdjęcie poglądowe:

TP121A955-F.jpg

Proszę wpisywać w wątku chęć zakupu, stworzę listę i poproszę mr. Boostera o dalsze ruszenie tematu.

Możliwość wykonania DP również do 2.0 TFSI - cena może się delikatnie zmienić

Lista osób chętnych:

1. ShatyMK (A4 B6 1.8T BFB) - DP + emulator =400zł (odbiór osobisty - wpłacono całość)
  2. bin85 (A4 B6 1.8T BFB) - DP = 350 zł (potwierdzono dane do wysyłki - wpłacono całość)
  3. wlk1 (A4 B6 1.8T BFB) - DP = 350zł (potwierdzono dane do wysyłki - wpłacono całość)
  4. viteq (A4 B6 1.8T AVJ) - DP = 350zł (potwierdzono dane do wysyłki - wpłacono całość)
  5. Majster852 (A4 B6 1.8T BFB) - DP + emulator =400zł (potwierdzono dane do wysyłki - wpłacono całość)
  6. pacioracing (A4 B6 1.8T BEX) - DP = 350zł (potwierdzono dane do wysyłki - wpłacono całość)
  7. siwytychy (A4 B6 1.8T BEX) - DP = 350zł (potwierdzono dane do wysyłki - wpłacono całosć)
  8. Snorky(A4 B6 1.8T AMB) - DP = 350zł (potwierdzono dane do wysyłki - wpłacono całość )

LISTA ZAMKNIĘTA (6.02.2015r) - WSZYSCY WPŁACILI ZALICZKĘ - Przekazuję do realizacji :)

Odnośnie formalności przy finalizacji zamówienia, będzie trzeba wpłacić 20% wartości zamówienia każdy z osobna, w momencie wysłania do mnie potwierdzeń przelewów Booster przekaże zamówienia do realizacji i po około miesiącu będziemy mieli gotowe DP, będzie trzeba dopłacić pozostałą część. Jeżeli ktoś chce, może zapłacić od razu z góry.

Niestety nie ma możliwości wysyłki za pobraniem ze względu na fakt, że przy ostatnim zamówieniu część osób z forum rozmyśliła się i kolega który się podjął produkcji został na lodzie, musiał na własną rękę sprzedać zamówione DP.

Istnieje możliwość odbioru DP na terenie trójmiasta bez kosztów wysyłki, lub w razie czego możemy się dogadać na jakiś Spot.

Standardowo przesyłki będą wysyłane za pośrednictwem DPD - koszt 20zł.

Więcej informacji przekażę wkrótce.

Edytowane przez ShatyMK
Opublikowano

a do b7 2.0 Tfsi też będzie możliwość? wtedy bym się pisał

Opublikowano

a do b7 2.0 Tfsi też będzie możliwość? wtedy bym się pisał

Jest taka możliwość, cena będzie pewnie trochę wyższa, ale w granicach 30-40zł więcej.

Dopisać Cię?

Opublikowano

Tak dopisz sam dp

Opublikowano

Tak dopisz sam dp

Jak skompletuję osoby to podam dokładną cenę, wtedy poproszę na priv o dodatkowe dane i dogadamy się odnośnie odbioru lub wysyłki.

Opublikowano

mam jeszcze pytanie ilu calowe są te DP?

Opublikowano

A jest możliwe real foto?

Opublikowano (edytowane)

Real foto pewnie nie jest możliwe, chyba że znajdziesz kogoś z forum kto to zamawiał w poprzednim wątku, z tego co mi świta to pamiętam że DP chyba nie były polerowane, rozmiar jest standardowy taki jak fabryka dała, z obu stron mocowanie pod śrubę tak samo jak do kata. Popytam jeszcze o foto.

UPDATE!!! - Jest i foto, niestety do 2.0 TFSI ale w takim standardzie będzie wykonany DP.

DSC_0057_zps6595a424.jpg

Edytowane przez ShatyMK
Opublikowano

Dopisz też mnie (bez emulatora)

Downpipe z kompletem śrub i uszczelek = 350zł

Opublikowano

Kurde ten materiał na to jest 50 zł max wart. Może i ja bym się w to pobawił? :D

Opublikowano

jak ori wymiar to ja odpadam, mnie interesuje 3 cale

Opublikowano (edytowane)

też bym się dołączył do zakupu. a kiedy będziecie zamawiać?

zamówiłbym sam downpipe z uszczelkami (350 zł)

Edytowane przez AdamRysiek
Opublikowano

też bym się dołączył do zakupu. a kiedy będziecie zamawiać?

zamówiłbym sam downpipe z uszczelkami (350 zł)

Zamówienie składam jak tylko skompletuję 5 osób, czyli jeszcze 2 osoby. Wtedy dogadamy szczegóły odbioru wysyłki i płatności.

No chyba że zgłosi się jeszcze kilka osób, mam nadzieję że w przeciągu 2 najbliższych tygodni uda się zebrać komplet i wysłać zamówienie.

Panowie, zamawiacie samo DP dlatego ze będziecie sami kombinować z tulejką dystansową drugiej sondy, czy wyłączycie ją programowo Vagiem? Jak pytałem w firmie tuningowej, to za wyłączenie 2 sondy kasują 300zł, dlatego zamawiam z emulatorem.

Chyba ze ktoś na forum byłby w stanie wyłączyć 2 sondę, lub może jest jakiś tutorial?

Opublikowano

Ja mam wyłączoną sonde przy okazji robienia programu, dlatego nie potrzebuję tulejki

Opublikowano

kiedy będziecie finalizować transakcję ? bo bym wziął ale jak się troszkę odkuję. Średnica to 2,5'' ?

Opublikowano

nie bierzcie z tulejką na 2 sonde , bo i tak check się zaświeci, w 1.8T to nie przejdzie. tylko w sofcie wyłączenie przy okazji softu najekonomiczniej.

Opublikowano

kiedy będziecie finalizować transakcję ? bo bym wziął ale jak się troszkę odkuję. Średnica to 2,5'' ?

Jeśli się zdecydujesz to będzie brakowało nam jednej osoby, z tego co mówił Booster na zamówienie trzeba czekać około miesiąc, jak tylko skompletuję 5 osób to zamawiam. Jeżeli jesteś pewny to mogę Cię dopisać do listy.

Ja tulejkę dystansową i tak wezmę, jeśli wywali mi checka to skasuję go z OBD ELM327 na BT, Torque jest w takim przypadku bardzo pomocny, mam nadzieję że nie będzie za często sypać błędem.

Pytanie dla wtajemniczonych:

Zastanawiam się czy w momencie wywalenia checka 2 sondy, silnik przechodzi w tryb awaryjny i odczuwalny jest spadek mocy, czy tylko zaświeci się check i nie ma to wpływu na wydajność silnika? Czyli, czy można normalnie jeździć z zapalonym checkiem?

Opublikowano

Jestem chętny. DP - 350PLN

Opublikowano

Jestem chętny. DP - 350PLN

Dopisałem.

nie bierzcie z tulejką na 2 sonde , bo i tak check się zaświeci, w 1.8T to nie przejdzie. tylko w sofcie wyłączenie przy okazji softu najekonomiczniej.

Jeśli będzie wyrzucało checka, to można spróbować delikatnie przyspawać/zakryć otwór wlotowy do emulatora 2 sondy?

Albo z drugiej beczki, czy mogę sprawdzić teraz czy może przypadkiem mam już wyłączoną 2 sondę? Mam auto po programie i może ktoś już to przede mną wyłączył, wiesz jak to sprawdzić vagiem? Który blok itp?

Opublikowano

Ja niestety musze zrezygnować z zakupu (chciałem sam dp z uszczelkami) , może innym razem jeszcze będzie jakaś zbiorowa akcja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...