FloYd3R Opublikowano 18 Czerwca 2015 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Jezeli mam program Polski Vag 4.9 to nim tego nie zrobie ? musze miec jakis inny ?Tak ten moj vag wyglada.
Hezen Opublikowano 26 Lipca 2015 Opublikowano 26 Lipca 2015 (edytowane) Też zrobisz, wchodzisz w licznik a połączeniu się z nim w test wyjść.Wysłane z mojego GT-I9100 EDIT: W przyszłym tygodniu zabieram sie za swój licznik, a dokładniej jego komplentną regenerację - gdy tylko pójdzie napięcie na licznik to drga wskazówka obrotomierza przez jakieś 4sek. oraz zegar temperatury płynu chłodzącego czasami oszukuje (czujnik wymieniony na ori) w obu przypadkach wymiana silniczków. Kolejną rzeczą będzie naprawa wyświetlacza FIS, płytkę już mam tylko wystarczy wszystko polutować No i na deser przerobienie tarcz jak to pokazał autor tego tematu. Gdy zmyjemy/zedrzemy farbę i w liczniku będą siedziały zwykłe żarówki to efekt będzie wiadomo jaki - tarcze będą podświetlane na kremowo, dlatego postanowiłem poszukać żarówek led na alledrogo i znalazłem coś takiego: http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/52/39/29/85/5239298504 Świecą tak: http://ntc-system.pl/allegro/b8.5-1led/images/6_big.jpg Są jeszcze dostępne ledy z walcową główką: http://img14.allegroimg.pl/photos/oryginal/48/37/44/04/4837440430 Oraz z wklęsłą główką która rozprasza światło - kąt świecenia tych żarówek to 140 stopni: http://ab-mar.pl/allegro/aa/58921_azbior.jpg Jak widać te pierwsze świeca bardziej punktowo dlatego ja do swojego liczydła zamówię te trzecie czyli z walcową główką zakończoną wklęśnięciem. O efektach pracy będę pisał na bieżąco o ile mój plan regeneracji licznika powiedzie się w zamierzanym terminie, czyli przyszłym tygodniu... wszystko zależy od ilości wolnego czasu Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Hezen
Vego Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 koledzy a jak bym chcial tylko biale wskazówki zrobic?
jacek70 Opublikowano 25 Września 2015 Opublikowano 25 Września 2015 koledzy a jak bym chcial tylko biale wskazówki zrobic? To musisz szukać takich wskazówek lub licznik z eSy i przełożyć.
Vego Opublikowano 26 Września 2015 Opublikowano 26 Września 2015 myslalem ze tez da rade cos zdrapac i gites
jacek70 Opublikowano 26 Września 2015 Opublikowano 26 Września 2015 Nie da rady zdrapać są zrobione z innego koloru pleksy.
bunio546 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam. Mam pytanko. Pacjent Audi a4 b5 1997 rok licznik ze zwykłym zegarkiem i fisem . Nie swieci mi częsc prędkościomierza oraz obrotomierza. Przymierzam się do wymiany żaróweczek. Moje pytanie czy takie żarówki będą dobre http://allegro.pl/zarowka-r5-t5-b8-4d-oprawa-zegar-12v-1-2w-audi-i5466640359.html Pozdrawiam
Fenrir Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Link nie działa ale po tytule widzę że to te. Fabrycznie mają 1.2W więc będą ok, tylko kupuj białe, nie czerwone.
Hezen Opublikowano 10 Stycznia 2016 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Mi link bangla. Jeśli nikt wcześniej nie zmieniał żarówek to 1.2W Czasami się zdarza że ktoś wsadził 1.1W i po dołożeniu 1.2W troche lipnie to wygląda, bo 1.2W gołym okiem widać że mocniej świecą. Moje prace nad licznikiem są wstrzymane. Na samym początku problem z żarówkami - chińskie ścierwa w rękach się rozlatują, nie pasują w gniazda i trzeba blaszki przycinać, doginać... szlag mnie trafiał. W dodatku sprzedawca z allegro sprzedając mi żarówki pomieszał je, (nie wiem czy był i czy nadal jest tego świadomy) bo dostałem jedne bardzo fajnie świecące zimną bielą a drugie już z barwą nieco żółtawą. Na pierwszy rzut oka nie do rozróżnienia a że jestem krótko pisząc - pedantem, nie podpasował mi taki układ. Na wiosne może się za to wszystko wezme. Jak nie zapomne gdy bede na PC to podeśle fotki jak to wygląda na etapie którym się zatrzymałem. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Norbert91 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 no i jak w końcu z tym licznikiem gdzie nie przeczytam piszą inaczej w końcu sama zmiana koloru diody nic nie załatwi? zdzieranie farby daje pożądany efekt? jakaś wizualizacja końcowego efektu? i tak wgl to mam rocznik 95 a komp mam z pełnym fisem, trcoszke zastanawiające, jak sprawdzić czy licznik jest przedlift lub polift i tu może być kwestia tych koloru diód?
sebidi Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Stary przedlift 95-96 będzie na zarowkach jeszcze nie na diodach
Fenrir Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Sama wymiana żarówek nic Ci nie pomoże bo na 100% są to żarówki, więc masz czerwoną folię pod tarczami dzięki której podświetlenie jest czerwone. Pozostaje Ci tylko drapanie, później możesz założyć ledowe białe żarówki, jak uda Ci się je ładnie dobrać to może efekt będzie jak z lifcie. Samo zdrapanie farby na zwykłych żarówkach sprawi że będziesz miał żółtawe podświetlenie.
Norbert91 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 a wskazówki jak z nimi jest mają farbę również >? ktoś wie?
dawid018 Opublikowano 11 Lutego 2016 Opublikowano 11 Lutego 2016 ktoś opanował temat diód?? bo u siebie zmieniłem żarówki na diody led do podświetlania licznika i swieca punktowo.jakie ledy zastosować żeby cała tarcza była równomiernie oświetlona??
xxchadaxx Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) A co w przypadku gdy poprzedni właściciel, mało myślący zamalował markerem kontrolkę od ABS. Otóż uszkodzone są obydwa czujniki tylnich kół, nie myślący poprzedni właściciel zamalował markerem kontrolkę od ABS zamiast wyjąć żarówkę jeśli chciał to ukryć, na szczęście zauważyłem to gdyż byłem po auto w godzinach 16-18 i przed podpisaniem umowy zauważyłem prześwity na liczniku, oczywiście zszedł z ceny wtedy ;D. Moje pytanie, czy jeśli zmaże ten marker perfumem, zmywaczem to zmaże się ten pomarańczowy kolor z kontrolki ABS czy zostanie? Edytowane 21 Lutego 2016 przez xxchadaxx
Norbert91 Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 raczej zmażesz po cała od tyłu jest czerwona farba.
xxchadaxx Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 hmm a ciekawe jakbym wtedy zamalował to pomarańczowym markerem
Hezen Opublikowano 21 Lutego 2016 Opublikowano 21 Lutego 2016 Lipnie to bedzie wyglądać. Chyba że nie bedzie Ci przeszkadzać Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi