adam32wwl Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 witam wszystkich mam pytanie czym może być spowodowane drganie kierownicy po włączeniu silnika a przy gaszeniu jest bujnięcie całym autem. Czy to coś poważnego czy samemu można to ogarnąć. Z góry dziękuje i pozdrawiam
?ukasz1988 Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Do sprawdzenia poduszki silnika czy nie puściły oleju , ewentualnie dwumasa ma już luz i telepnie przy gaszeniu .
adam32wwl Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Opublikowano 26 Maja 2015 Ok a czy z tym można sobie raczej samemu poradzić czy kanał albo podnośnik potrzebny pytam bo dopiero zaczynam się wkręcać w audi
eaglent Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 Do poduszek wystarczy druga osoba. Zaciągasz ręczny, otwierasz mache i próbujesz ruszyc, jak silnik konkretnie chce wyjsc z auta to poduchy, jak trzyma się w granicach rozsądku to szukaj dalej przyczyny.
adam32wwl Opublikowano 26 Maja 2015 Autor Opublikowano 26 Maja 2015 Dzięki wielki przetestuje ta metodę a jeśli to nie to to dalej gdzie szukać
eaglent Opublikowano 26 Maja 2015 Opublikowano 26 Maja 2015 No dalej to dwumas, poczuj jak działa, czy szarpie, czy ladnie miękko chodzi.
adam32wwl Opublikowano 28 Maja 2015 Autor Opublikowano 28 Maja 2015 Może mi ktoś doradzić jakie te poduszki trzeba kupić do silnika to jest 1.9 tdi 98r Patrzyłem na allegro to są różne czy lepiej kupić w normalnym sklepie motoryzacyjnym
Majkeltaker Opublikowano 28 Maja 2015 Opublikowano 28 Maja 2015 (edytowane) Jeśli poduszki to dużo osób mówi ze tylko Lemfordera. Na innych nawet amrkowych(np febi) telepać będzie nawet po wymianie, na lemie nie Edytowane 8 Czerwca 2015 przez Majkeltaker
eaglent Opublikowano 29 Maja 2015 Opublikowano 29 Maja 2015 Kupuj używane poduchy ori firmy AVON, mogą być od 2,5 tdi.
adam32wwl Opublikowano 30 Maja 2015 Autor Opublikowano 30 Maja 2015 Wielkie dzięki za rady na pewno posłucham:) Masz racje co do tego kodu już poprawiłem:)
adam32wwl Opublikowano 31 Maja 2015 Autor Opublikowano 31 Maja 2015 A gdzie ta klapa bo ja nie obeznany jestem w sumie znaleźć to znajdę ale po czym poznać że to może być wina tego
bercik2 Opublikowano 31 Maja 2015 Opublikowano 31 Maja 2015 Powinna być przy egr. Przy gaszeniu powinien się silownik ruszyć.
Mozgu Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 adam32wwl. popraw kod silnika, bo ten co podałes to jest 2.0 benzyna. w przyszłosci moze pomoc jak bedziesz chciał sie o cos zapytac. Poduszki nowe lema, albo ori avon. Juz nie jeden wymienił na zamienniki i potem bylo jeszcze gorzej niz przed wymiana a co do klapy gaszacej to nie wiem jaki ma silnik, ale na 90% jej nie ma. Zdaje sie ze dopiero polifty na pompkach miały klapy gaszace
Hezen Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 (edytowane) Klape gaszącą miały silniki na pompkach. Pod silnik tylko ori poduszki avon, najlepiej kupić sprawne używki. Poduszki lemforder i corteco to te same zamienniki. Corteco produkuje zamienniki a lem je pakuje do swoich pudełek i kasuje za "lemforder" U wujka google można się spotkać z postami na forach gdzie posiadacze audi, passatów kupowali poduszki lema a w środku były corteco Wysłane z mojego GT-I9100 Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Hezen
Mozgu Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Dzieki Hezen za info, w takim razie tylko AVON i to nie ten od kosmetyków
Hezen Opublikowano 9 Czerwca 2015 Opublikowano 9 Czerwca 2015 Z forum passata wyczytałem że sprawna poduszka avon (z olejem) bez nakrętek waży 740-757g. Jeśli ma mniej niż 740g i potrząsając ją chlupie w środku to poducha do kosza. Sucha poducha waży 616g (sam swoją ważyłem a potem rozebrałem w celu obdukcji), drugą jak zważyłem miała ok. 630g a potrząsając ją, leciutko chlupała. Najlepiej jechać na jakiś auto złom ze swoją wagą i pytać o poduchy do 1.9 od audi, passata wtedy będzie pewność że nie kupi się bubla. Wysłane z mojego GT-I9100
lukaszooo Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Wsadzalem 4 poduchy od Lema i wszystkie były sygnowane Lem, wahacze od Lema maja zeszlifowywany znaczek audi (niektóre są nie dokładnie szlifowane i widać znak audi) Sam wsadzalem te części a nie słyszałem od kolegi który przeczytał na forum..... Kup nowe Lema lub febi i będzie ok. Zła opinie o tych poduszkach tworzą posiadaczy silników PD które trzęsą się na potęgę i większość bezmyslnie wini za to poduszki.
Hezen Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 (edytowane) Lukasz, w takim razie wyjasnij dlaczego telepie mi budą a mam nowe poduchy corteco pod silnikiem i skrzynią? Plecionka też nowa, gumowe wieszaki wydechu są w porządku. Wtryski ok, obroty na jałowym 871 o ile pamiętam. Gdybym miał znowu wymieniać poduchy to tylko na używki avon. Nie wiem wiem czy wiesz ale to silniki na VP bardziej się trzęsą zwłaszcza przy odpalaniu i gaszeniu niż PD i każdy Ci to powie. Ps. Jak bede na pc, to wrzuce film jak wygląda budowa ori poduchy - będzie wiadomo dlaczego tak efektywnie tłumi drgania w porównaniu do zamienników, które co prawda również są olejowe ale budowy tych poduszek to tak jakby porównać malucha do mercedesa. Wysłane z mojego GT-I9100 Edytowane 10 Czerwca 2015 przez Hezen
lukaszooo Opublikowano 10 Czerwca 2015 Opublikowano 10 Czerwca 2015 Jeśli silnik ładnie chodzi to nawet na padnietej poduszcze będzie pracował równo a u ciebie silnik zapewne od czasu do czasu zarzuca a to zupelnie co innego, ten temat chyba nie dotyczy twojego przypadku
Rekomendowane odpowiedzi