eliteraptor Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Witam dzisiaj sprawdziłem spalanie w swoim audi i wyszło 14l na 100 km 100% miast,czy to nie za dużo, robię odcinki 1 km do przedszkola a później 8 km do pracy wszystko po mieście jeżdżę normalnie do 2500 obrotów rzadko butuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Trochę jakby dużo ale może te typy tak mają. Moje w mieście pali 12 lpg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks80 Opublikowano 30 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2015 Moje po chipie na 195 km pali ok 10 l. 11 max Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliteraptor Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Ale u mnie 14 L BENZYNY, od czego zacząć sprawdzanie silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arre Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Ale u mnie 14 L BENZYNY, od czego zacząć sprawdzanie silnika sprawdz na dzien dobry ewentualnie bledy u kogos zaufanego i nie sugeruj sie tym co pisza poprzednicy bo stare 1.8T a 1.8TFSI to inne silniki calkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliteraptor Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Błędów nie mam sprawdzałem wagiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowal88 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 mój koleszka ma a3 1.8tfsi i pali mu tak w automacie 12l. robisz małe przebiegi silnik nawet dobrze się nie rozgrzewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pij1973 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 Wg mnie pali normalnie na tak krótkich odcinkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rookie1984 Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 14l w mieście, jeżdżąc normalnie i na krótkich odcinkach to zdrowa norma. Poczekaj do zimy ... ja po pierwszej zimie założyłem gaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliteraptor Opublikowano 1 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 dzieki ja zakładam 16 pazdziernika bo mnie przeraza:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arre Opublikowano 1 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2015 dzieki ja zakładam 16 pazdziernika bo mnie przeraza:D tak z ciekawosci co do TFSI zakladasz? z tego co czytalem i tak bedzie palic gdzies 3l PB + gaz wiec w Twoim przypadku taka instalacja jest zupelnie nie oplacalna tym bardziej ze jezdzisz malo i na krotkich odcinkach? a koszt pewnie z 4k dukatow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliteraptor Opublikowano 11 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 to jest zwykły 1,8t nie TFSI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek70 Opublikowano 11 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 To zupełnie inna rozmowa .Zakładaj bo to czysty zysk. A przy okazji popraw dane silnika w profilu bo wprowadzają w błąd.☺ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
griga-st Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 to jest zwykły 1,8t nie TFSI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopes1987 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 U mnie po chipie na ok 190KM spalanie gazu w cyklu mieszanym to ok 11.5 do 12.5(13) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shhaddoww Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 według mnie pali zadużo umnie praktycznie identyczne odcinki i spalanie same miasto to około 11l. trasa to 7.4 l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliteraptor Opublikowano 17 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 okazało sie ze miałe walnieta odme ,sprawdzałem teraz spalanie trasa 7,5 pb miasto jeszcze nie ale pewnie wyjdzie 11-12l ,wszystko pewnie przez ta odme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyzol222 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Cześć Panowie posiadam A4 B6 1.8T z silnikiem AVJ po programie jakies 182KM Niestety moje Audi na zbiorniku 42 litry gazu robi ledwo 200km druga sprawa jaka mnie meczy to jego szybkosc nagrzewania sie siedzi juz w niej 3 nowy termostat i nadal jest problem. błędy szczytywane były autocomem i KTS'em: KTS P1114 Sonda lambda (rzad 1 czujnik 2) za duża rezystancja autocom uszkodzenie w obwodzie grzania sondy lambda (bank 1 sonda 2) czujnik temperatury plynu chlodzacego silnik, wylot z chlodnicy, zbyt niski sygnal Jeśli pomyliłem tematy czy cos to przepraszam pierwszy moj post na tym portalu Trzeci problem to już 2 spalone wtryskiwacze benzynowe gdzie szukac problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeks80 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ile robićie km. Na pełnym baku w swoich autach ? Ile wchodzi do pełna ? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eliteraptor Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 u mnie na butli 42l robi 430 km w miescie z 270 km w miescie mi wychodzi 15 -16 litrów robiew któtkie odcinki 7km jazda raczej dynamiczna ,nie wiem czy to spalanie jest w normie ??? jak sadzicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi