Tucholo Opublikowano 12 Października 2015 Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Witam! Po trzech latach tworzenia od kompletnego golasa i jazdy swoją niezawodną A3 8L i nie jednych kłopotach z jazdą na glebie, ze względu na nisko usadowioną miskę, sprzedałem swoje pierwsze auto. Dotarłem do tego forum, przechodząc z A3-CLUB.net Po sprzedaży A3 i po przejrzeniu całego internetu, stwierdziłem, że nie wyobrażam sobie innej marki niż Audi. Więc zacząłem poszukiwania swojej wymarzonej A4 B6. Po obejrzeniu kilku egzemplarzy, które nie spełniały moich oczekiwań, wystawiłem swoje ogłoszenie kupna na Naszym forum.I tak oto, udało się mi trafić według mnie świetny forumowy egzemplarz. Mimo, że miałem do niego ponad 500km, w żaden sposób nie żałuje i jestem bardzo zadowolony.Kilka danych auta i fotek. Postępy przy aucie napewno będą aktualizowane Model: - Audi A4 B6 2004r. - Nadwozie: Avant, kolor: - Skrzynia Biegów: Manualna, 5 biegów - Bezwypadkowy, Oryginalne szyby, oraz oryginalny lakier po za zderzakamiSilnik i modyfikacje: - 1.9TDI AVB - Wirus na 156km - Olej Castrol 5W-40 - Przebieg ok. 250 000km - Turbina od AWX - Wywalony katalizator + środkowa puchaWyposażenie i wnętrze: - Skórzana tapicerka Buffo - Pompowane el. lędźwia w fotelach - Kierownika trójramienna + perforowana wraz z mieszkiem ręcznego - Podgrzewane fotele - do podłączenia - Duża nawigacja RNS-D + Mapa Polski/Czech 2014 - Kolorowy FIS - PDC Tył - Lodówka w schowku - Tempomat - Blendy Bose - Tył podłokietnik McDonald - Podświetlenie Ambiente - Zmieniarka CDx6 w schowkuZawieszenie: - Aktualnie seria 1BA - Plany na zimę: amortyzatory 1BE/1BV + Springi -40mm MTS/EibachKoło i hamulce - Felgi Avus III 18" 4x8,5J - Oponki 225/40/18 - Hamulce: Nowe tarcze i klocki - Zaciski pomalowane na złotoNadwozie: - Dokładka zderzaka tylnego MS Design - Dokładka od Cupry przód - Wydech kompletny od 2.5 TDI + wywalona pucha środkowa - Końcówki wydechu Ulter NS-90RS 2szt. - Dokładki w kolorze - Progi drzwiowe S4 - Oryginalnie przyciemnione szyby - Podświetlenie rejestracji 2xSEM LED - Bixenon z A8 - Ramki rejestracji A4 KlubPlany: - AirRide ( późniejsze ) - sterowanie oś przód/tył - Felgi 19" 8,5J + 9,5J - Ew. Dystanse do kół - Daszek ( lotka ) na tylną klapę S4 - Dokładka z kratkami Przód MS Design - Innaczej obklejone dekory Zdzieranko Plastidipa Ostatni raz na nie swoich blachach Zarejestrowanie na NILach, pomalowanie hamulców i jednej felgi z dekielkiem, oraz wyjazd jak co roku na VWManię. Przewóz kumpla Winterów Audi Długooczekiwane wydechy i montaż końcówek Podświetlenie LED - Polecam póki co No i wyjazd do Chorwacji 2015 Swoje dosiadła Pozdrawiam i zapraszam do komentowania Będe się starać o przynależność do B6 Division! Hehe Edytowane 2 Kwietnia 2018 przez Tucholo
Zieluu Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Znane auto ze zlotów podkarpackich Dobry zakup Bezawaryjności i powodzenia w dalszych modyfikacjach !
azure Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Ta tylna dokładka jest źle spasowana czy mi tylko wydaje się? Wg mnie ona psuje cały samochód... ale MSDesign nigdy nie lubiłem Za to felgi fajne, lubię ten wzór i tutaj ładnie komponuje się. Edytowane 13 Października 2015 przez azure
garry99 Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 A3 widziałem na Ilawie,ja bylem swoją b6. Wrzuć dokladki z s line i będzie malina.
jedrekx Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 bardzo ładne auto, plany fajne. powodzenia!
miszka Opublikowano 17 Października 2015 Opublikowano 17 Października 2015 Ogólnie fajne autko , w UK na pakiet MS mówią RS4 jedno co mi się nie podoba to, to jak lakiernik baardzo spie.szył robotę z doborem odcieniu koloru na zdeżakach. Wali po oczach aż boli
dawid93 Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 wyglada ladnie, jaki masz kod lakieru ? powodzenia w realizacji planow !
Tucholo Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 azure, ściągałem, dociągałem a później zacząłem się przyglądać jak wyglądają B6 na tych dokładkach i okazuje się, że tak ma być i ma ona tak wystawać po całości jak jest. MS Design kwestia gustu, na początku średnio mi się podobał, ale później stwierdziłem że mi się podoba i jest czymś odmiennym niż większość ? miszka, uhh.. RS4 hehe ? No niestety widać różnice, może to poprawię bo na drugi raz napewno by lepiej to wyszło. Ciężki temat ogólnie jest z malowaniem zderzaków tak, aby był idealny odcień. Wiem po poprzednim aucie ? dawid93, muszę sprawdzić ten numer lakieru i dopiszę w pierwszym poście przy najbliższej okazji ? Z nowości w aucie póki co nic nie doszło, ale w następnym tygodniu zmieniam koła na zimowe, a AVUSy idą na sprzedaż. Na zimę plan kupić springi i felgi 19". Wzór jeszcze nie dokońca ustalony ?
Animal Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Naprawdę fajne auto Ci się trafiło ale tak jak Miszka wspomniał lakiernik się wybitnie nie popisał Powodzenia w realizacji planów
lopes1987 Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Bardzo ładna i to w jedynym słusznym nadwoziu. . .
Tucholo Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Opublikowano 30 Listopada 2015 Z nowości przy Audi to jeździ i trzaska kilometry, a ja nic nie modze ? Ale już jakiś czas Audi na stalówkach, dlatego też progressik na nowy sezon musi być. Tak, więc AVUS III na sprzedaż. I będą w najbliższym okresie kupowane nowe springi Eibach Sportline, oraz jak sprzedam Avusy, poszukiwania jakiejś dobrej 19nastki. Opony planuje 215-225/35/19.
Tucholo Opublikowano 30 Listopada 2015 Autor Opublikowano 30 Listopada 2015 Animal, proszę link. Tutaj jest wszystko, dla forumowicza wiadomo pare groszy się zjedzie. ? http://olx.pl/i2/oferta/komplet-felgi-audi-avus-iii-s4-18-5x112-5x100-opony-225-50-18-cult-CID5-IDcT1Fn.html#:2dd065f5ca
boguc Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 Fajna fura i zdaje sie ze w takim samym kolorze jak moj LY7H.
laki83 Opublikowano 30 Listopada 2015 Opublikowano 30 Listopada 2015 fajny wozik..aby sie spisywał...a dokładka tak juz musi wygladać bo jej budowa wyglada tak że na ori zwykły zderzak jest doklejony tylny fartuch z ms design..przez to jak sie przyjrzeć to za kratkami jest jeszcze ta ori dolna częśc zderzaka..jakby jej nie było to kratki byłyby że tak powiem ''przezroczyste'' i byłoby widać bebechy za zderzakiem
KoJ@K Opublikowano 2 Grudnia 2015 Opublikowano 2 Grudnia 2015 Turbo Ty zmieniales, czy juz bylo zalozone? Jak 19' szukac to daj gwint, a nie eibachy.
Wandej Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Bardzo ładne auto tylko jak dla mnie pakiet MS Design szpeci auto Zafunduj jej jakąś glebę nawet mała chociażby 1be. Karlovacko smakowało?
KoJ@K Opublikowano 3 Grudnia 2015 Opublikowano 3 Grudnia 2015 Zle masz opony w tytule aukcji opisane, no chyba ze faktycznie takie kartofle i profil 50.
Tucholo Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) KoJ@K, a faktycznie źle wpisałem kartoflaki haha. Turbo było już założone. Jeśli chodzi o gwint, to tylko dobrej klasy a narazie mnie nie będzie stać, żeby kupić więc narazie Eibaszki pójdą, a jak będzie przypływ gotówki kiedy tam będzie to się pomyśli i zafunduję ? Jak narazie postawię ją na 1BA + Sportline, zobaczę jak będzie i jak coś się wymieni na amorki 1BV. Wandej, Haha smakowało, smakowało jak zawsze. Brakuje mi tego smaczku ? ___________________ EDIT. Także nowe kółeczka już u mnie. ? ? Kółka to RS4 19" 8,5J ET43. Dwie pomyłem i schowałem już ? Oponki są tutaj 255/35, oczywiście do zwalenia są i będzie się szukać odpowiednich ? Nie wytrzymałem i na szybkości się podjechało do kumpla przymierzyć ? Jak dla mnie robi robotę, ładnie się upchnęły, takiego efektu oczekiwałem. Da się ewentualnie jakieś wąskie dystanse, po założeniu sprężyn i elegancko. Jeśli chodzi o kolor, koła i tak do malowania. Rozmyślam, albo zostawić czarny połysk, albo inna opcja ? Edytowane 2 Stycznia 2016 przez Tucholo
DarePB Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Kapik, ładnie lecisz z temetem! Podoba mi się bardzo te autko i widać, że jest w dobrych rękach! Szerokości !
Rekomendowane odpowiedzi