domjenick Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Panowie, a jak odróżnić, czy mam Zexel-Kompressor czy Nippondenso bzw. Denso-Kompressor? a co to jest?
Pawci_o Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam. Proszę o info lub link do stronki na której jest opisany sposób przekodowania licznika anglika na polski (mile na km, itp), licnizk z fis no i z bezyny na diesla. z góry dziękuję.
domjenick Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Witam. Proszę o info lub link do stronki na której jest opisany sposób przekodowania licznika anglika na polski (mile na km, itp), licnizk z fis no i z bezyny na diesla. z góry dziękuję. poszukaj na forum,bo takich pytan,przed Toba,bylo tysiace i tyle samo odpowiedzi-prosisz innych o to,co mozesz zrobic sam....
Ossek Opublikowano 6 Listopada 2009 Opublikowano 6 Listopada 2009 Panowie, a jak odróżnić, czy mam Zexel-Kompressor czy Nippondenso bzw. Denso-Kompressor? a co to jest? Jest to chyba rodzaj sprężarki klimy. Konkretnie chodzi mi o trzecią cyfrę przy kodowaniu climatronica.
adadur Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Opublikowano 7 Listopada 2009 Witam :> Próbowałem włączyć funkcje domykania szyb z pilota Robiłem tak jak w instrukcji i du..a nie radząc sobie z rozszyfrowaniem kodu (10184) wybrałem funkcje od nowa tzn te które chciałem mieć i wpisałem zrobiłem save wszystko działa jak przed zmiana (mruganie kierunków, sygnał klaksonu, itp) a domykanie szyb z pilota nie nowy kod to 16202 2 8 64 256 512 2048 4096 8192 1024 Czy ktoś z was może wie co jest nie tak?? spróbuj wywalić 256, ewentualnie spróbuj wywalić 1024, bądź obie te wartości
zibolek Opublikowano 13 Listopada 2009 Opublikowano 13 Listopada 2009 Panowie mam 2 pytania: 1. Czy tym kodowaniem moge jakos spróbować włączyc domykanie szyb w moim autku ? b5 96 rok automat afn pełen fis 2. a pro pos licznika FIS - czy mogę go zakodowac w ten sposób aby p[okazywał otwarte drzwi ?? Chciałbym mieć takie autko na wyswietlaczu w sumie 3cie pytanie jeszcze też mam: 3. B5 w końcu mam moduł komfortu czy nie ?? Z góry dzieki za info i wyprowadzenie z błędów! Panowie gdzie tu jest ta instrukcja zakodowania domykania szyb ?? Bo nic tu nie widze... nie moge sie rozczytac...
dziqs Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 3) Odczytujemy wartość w Software Coding np. w moim przypadku było to 12865 UWAGA: Koniecznie zapisać wartość kodu sprzed zmiany by wrazie niepowodzenia (nie zadziałania, itp) wpisać go ponownie. Rozszyfowując tą wartość mamy: + 008192 + 004096 + 000512 + 000064 + 000001 SUMA = 12865 tymsamym rozszyfrowaliśmy jakie funkcje mamy włączone Może głupie pytanie, ale...jak do tego doszedłeś? W sensie w jaki sposób rozszyfrowałeś, że na kodowanie składają się te wartości a nie inne?
domjenick Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 3) Odczytujemy wartość w Software Coding np. w moim przypadku było to 12865 UWAGA: Koniecznie zapisać wartość kodu sprzed zmiany by wrazie niepowodzenia (nie zadziałania, itp) wpisać go ponownie. Rozszyfowując tą wartość mamy: + 008192 + 004096 + 000512 + 000064 + 000001 SUMA = 12865 tymsamym rozszyfrowaliśmy jakie funkcje mamy włączone Może głupie pytanie, ale...jak do tego doszedłeś? W sensie w jaki sposób rozszyfrowałeś, że na kodowanie składają się te wartości a nie inne? http://wiki.ross-tech.com/index.php/Audi_A4_%288E%29_Comfort_System
dziqs Opublikowano 28 Listopada 2009 Opublikowano 28 Listopada 2009 Co prawda nie o to mi chodziło, ale już załapałem;) Nie zauważyłem wcześniej, że liczby składające się na kod są ciągiem geometrycznym. Myślałem, że to niepowiązane ze sobą ciągi cyferek
..::chudy::.. Opublikowano 7 Grudnia 2009 Opublikowano 7 Grudnia 2009 Witam. Pytanko brzmi... Aby podłączyć się vagiem do radia Symphony II (B6 2004r) niezbędny jest vag z canem??
Januszl0 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Witam ja mam pytanie jak się programuje silnik Audi A4 po 2004 roku po pierwsze jest tam 7 cyfr a z opisu ros-tech tam podają bity jak to poskładać do kupy tym bardziej że (1C) nie da się wpsiać Pozdrawiam
jacek0311 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Opublikowano 17 Grudnia 2009 czy te kody pasują do modelu b6 po 2001 roku. A moze ktos ma kody do b6
superdziki Opublikowano 7 Stycznia 2010 Opublikowano 7 Stycznia 2010 Witam. Pytanko brzmi... Aby podłączyć się vagiem do radia Symphony II (B6 2004r) niezbędny jest vag z canem?? Ja mam i diagnozuje zwyklym kabelkiem 2xkkl, radio sie wycisza i pisze diagnose. Tak ze dziala na 100% pod warunkiem B6
marcin248 Opublikowano 11 Lutego 2010 Opublikowano 11 Lutego 2010 Witam a ja mam pytanie w B5 AFN 99rok pełny fis Czy mogę za pomocą vag com ustawic żeby szyby domykały i otwierały sie po naciśnięciu a nie przytrzymaniu do czasu całkowitego otwarcia/zamknięcia się szyb mam interfejs od viakena KKL i dwa programy 311.2 i 409.1 wyleczone no i zastanawia mnie też czy da rade ustawic żeby na fisie pokazywały się również otwarte drzwi bo pokazuje sie tylko otfarty bagażnik dodam że moja przygoda i interfejsem i vagowaniem jest nowością i sporo o tym czytam ale nie znalazłem odpowiedzi na moje zainteresowanie i czy mogę włączyc funkcję gala w radiu symphony w ustawieniach radia ustawiałem kilkakrotnie chyba wszystkie możliwosci i nic może za pomocą vaga
lukaszk Opublikowano 18 Lutego 2010 Opublikowano 18 Lutego 2010 Witam Jak moge sprawdzic czy mam mozliwosc wgrania funkcji zamykania zamków po 15 km/h [mod]poszukaj wątków z kodowaniem centralnego zamka[/mod][br]Dopisany: 14 Luty 2010, 04:26_________________________________________________szukałem i znalazłem info że w b5 można ale tylko od 97 roku czy to prawda? i czy nie ma innej możliwości...?
banshee Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 Czy może mi ktoś powiedzieć, jaką wartośc mam wpisać, żebym miał domykanie i otwieranie szyb z pilota i może coś jeszcze ciekawego czego tutaj nie mam? Z góry dziękuję
marcin248 Opublikowano 27 Marca 2010 Opublikowano 27 Marca 2010 witam właśnie włączyłem sobie zamykanie drzwi powyżej ok 20km i zastanawiam się czy np przy uderzeniu lub wypadku te drzwi się otworzą bo jak przyjdzie komuś wyciągać mnie lub kogoś jeszcze z auta przy zamkniętych drzwiach to lipa trochę mam w drzwiach kierowcy przycisk do zamykania wszystkich drzwi ale działa tylko w jedną stronę czyli tylko zamyka a nie otwiera czy tak powinno być? bo jak w dwie to bym nie włączał sobie tej automatycznej funkcji. Jeszcze mam pytanie wartość miałem 14152 dodałem 32 mam 14184 czy ktoś mógł by mi powiedzieć co mam włączone oprócz tego domykania bo ciężko mi to wyliczyć wiem że mam domykanie szyb z pilota otwieranie kufra pilotem miganie świateł przy otwieraniu i zamykaniu to dla ułatwienia jak by co
djbasto Opublikowano 28 Marca 2010 Opublikowano 28 Marca 2010 Witam Audi A4 B5 1997 1,9 TDI 110hp AFN. Mam mały problem mianowicie kupiłem samochód jakieś 3 tygodnie temu i zauważyłem że na Fisie pokazuje mi dokładnie połowę rzeczywistego spalania czyli jest to w granicach od 3,1 do 3,8 L/100km a spalanie ma normalne czyli w zależności od stylu jazdy to od 6 – 7,5 l/100km. Proszę o pomoc czy można to jakoś przekodować w liczniku żeby dobrze pokazywało. Pozdrawiam seba
arche Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Opublikowano 3 Kwietnia 2010 Pokazuje mi same zera w software coding, czy są jakieś szanse żeby to zmienić? (chciałem ustawić zamykanie szybk z pilota)
Rekomendowane odpowiedzi