akjam Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 jak reka przetrwa to około 7-12 dni bedzie wiadomo - ale pózniej jej powrót do pełni władzy - robert moze wróci do prowadzenia samochodu ale dof1 jest potrzeba bardzo sprawnych palców zeby opanowac guziki na kierownicy ;( nie widze tego z punktu medycznego (taki mam zawód) choc z punktu kibica bardzo tego bym chciał Tylko, że nie masz żadnych konkretnych wieści aby cokolwiek na temat z punktu widzenia Twojego zawodu - z punkktu widzenia medycznego powiedzieć. Póki co to nic nie wiemy bo zwykle takie konferencje/pierwsze informacje są weryfikowane w życiu... bądźmy dobrej myśli Dokładnie! W kolejnych dniach będziemy mieć jeszcze sporo informacji. mam czytalem co mu robili - implanty zeby poskladac reke i odnawiali naczynia i scięgna czyli mozna powiedziec tlumaczenie dla ciebie po chłopsku ze tak jak by ci urwało lape i ci ja z powrotem przyszyli No to widzę, że wiele się z tego co wyczytałeś dowiedziałeś... No ale może to dla ciebie wystarczy. Ja tam nie bedę wróżył ani dobrze ani źle tylko będę czekał na konkrtene wieści za kilka dni, tygodni,miesięcy... BTW Tłumaczenie zostaw dla siebie. Trzymam kciuki za Roberta! I to jest najważniejsze.
odzim Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 BTW Tłumaczenie zostaw dla siebie ok troche mnie poniosło , ale uwierz ze bedzie cieżko
ino_hizo2 Opublikowano 6 Lutego 2011 Opublikowano 6 Lutego 2011 Z 3 lata temu siekierą walnąłem w rękę przecinając sobie 2 ścięgna i do tej pory nie mam 100 % sprawności w 2 palcach. Szczerze mówiąc takie obrażenia jakie ma Robert nie wróżą szybkiego powrotu do zdrowia. Ale miejmy nadzieje, skoro operowali go najlepsi specjaliści, a nie tak jak mnie - polscy rzeźnicy !!
Skyliner89 Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Pierd lona barierka . Powinni zastosować liny takie jakie są Szwecji na autostradzie, które amortyzują uderzenie .
wustyle Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Najwazniejsze, ze obaj zyja. A co dalej - czas pokaze.
Reniu Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Z drugiej strony też kupę szczęścia że go nie przebiła. Generalnie to obawiam się każdej informacji o stanie zdrowia Roberta
rafalekx Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Z drugiej strony też kupę szczęścia że go nie przebiła. Generalnie to obawiam się każdej informacji o stanie zdrowia Roberta dokładnie, też się boję ogólnie jego stan jest niefajny i tak jak mówisz miał masę szczęścia, że go nie przebiło, prawie ucięło mu rękę (a nawet można powiedzieć że ucięło ) i solidnie potargało nogę, ale przecież mogło być gorzej ;( Nawet nie chcę myśleć co by było gdyby ta bariera weszła w auto te 10-15 cm bardziej w jego stronę Nikogo nie chcę osądzać, stało się - był to nieszczęśliwy wypadek Nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać i trzymać kciuki za Robercika Trzymaj się chłopie!
letallec Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Z ta Barierka to rzeczywiście miał pecha... Wloskie partactwo.
Gość -makaveli- Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 podobno 90 minut trwała akcja wyciągania Kuby z wraku Aż 90 minut trwało wyciągnie Roberta Kubicy z wraku samochodu po fatalnym wypadku w rajdzie Ronde di Andora. Podczas przedłużającej się akcji ratunkowej nasz kierowca stracił bardzo dużo krwi, co było największym zagrożeniem podczas operacji.
hornet Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Jest na sieci film z kolejnego auta które jechało za Robkiem ale jakoś nie mogę wyszukać. Na tvn24 pokazywali właśnie.
m@riucha Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 http://f1.wp.pl/kat,48594,title,Nagranie-z-samochodu-zalogi-Moreno-Bonato,wid,13107728,wiadomosc.html?ticaid=1bbd3&_ticrsn=5
poziek Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 a mnie to wk***ia, że mu nie zakazali jeździć w takich eventach... gość, który jest tyle wart
HeresR32 Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 bardzo h.... wyglada zdjecie z bariera w srodku mozna powiedziec ze mial duzo szczescia i dobrze ze tylko tak sie to skonczylo, moim zdaniem mie powinien startowac w takich zawodach cos za cos :gwizdanie:
Kowal Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 może okazja nie jest najszczęśliwsza ale polecam stronę o f1 prowadzona przed zmojego kolegę http://f1net.pl/ i tu jest zdjęcie jak bariera weszła do środka http://www.f1net.pl/index.php/component/content/article/44/168-wypadek-roberta-kubicy-we-woszech dobrze że się skonczyło tylko tak jak sie skonczyło
Flyer Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 http://www.tvn24.pl/0,1691909,0,1,rozbity-samochod-kubicy-sekundy-po-wypadku,wiadomosc.html
gizmus2006 Opublikowano 7 Lutego 2011 Opublikowano 7 Lutego 2011 Tak czy siak ja też się dziwię, że pozwalali mu na starty poza F1. Rozumiem, że miłość do samochodów bierze góre, ambicje i chęć sprawdzenia siebie w różnych dyscyplinach sportów motorowych jest na pewno wielka ale rajdy to nie tory wyścigowe choć i tam giną znakomici kierowcy. Robercie trzymamy za Ciebie kciuki.
Rekomendowane odpowiedzi