Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B6 Mingblau AVF'ant TDI by kamil-vag (Continued by kosik25)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widze,ze wnetrze dostało kilka 'smaczków" ;)

• Odpowiedzi 2,7 tys.
  • Wyświetleń 242,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Auto mam już rok więc dodam krótką listę zmian, które udało się dokonać przez te bezawaryjne 10tys km.

Zacznijmy od zewnątrz:

- przyciemnione szyby przód

- zderzak ori s4 b6 tył z czujnikami  (pomalowany w kolor auta oraz dolny element dyfuzora w czarny połysk)

- końcówki wydechu ultery 101mm z siatką ozdobną 

- loga audi pomalowane w czarny połysk 

- zmiana zwykłych lusterek na lusterka zewnętrzne składane (14pinowe z pamięcią oraz z modułem od kkam pod składanie z pilota) dodatkowo podświetlane od dołu (mój własny pomysł świecą dużo mocniej niż ori blendy z a6c6. Moje oświetlają całą długość auta)

- hamulce swap z 312/255 na 345/300 malowane proszkowo. Tarcze zimmermann i klocki ferodo. Dodatkowo nowe osłony oraz stalowy oplot przód oraz tył w kolor zacisków.

- zmiana kół, były łopaty 18tki są pompei 19tki z Q3 8.5j et36 (zakupione jako nowe) oraz nowe opony firmy nokian 235/35 r19

- wymiana pompy abs (padł sterownik)

- dokładka pod przedni zderzak od seata cupry 

- kamera przód w grillu

- czyszczenie geometrii turbawki

- wymiana rozrządu wszystkich filtrów oraz olejów

To chyba na tyle rzeczy, które udało mi się zmienić a jest jeszcze dużo, ktore czekają na montaż. 

Wewnątrz pojazdu zmieniło się dużo więcej:

- kierownica z a5 z multifuncją zamieniona na kierownice z a6c6 dodatkowo poddana modyfikacją. Obszyta na nowo, punk 0 czerwony, bicepsy, ścięcie u dołu oraz ori znaczek s4, przyciski w chromie z audi a4 b8 lift

- wymiana rnse na rnse led z seata exeo z końca produkcji. 

- wymiana klimatronika 1din na 2 din z audi a4 b7 

- wymiana popielniczki 1din na 2 din 

- wymiana wszystkich dekorów 7nk na 1nk z b7 z napisem Quattro

- wymiana zwykłego schowka z b6 na schowek z b7 z zmieniarką oraz lodówka 

- wymiana wszystkich boczków na boczki z b7 z materiałem speed z maskownicami Bose.

Drzwi kierowcy Full opcja pamięć oraz alarm dodatkowo wszystkie pokrętła z b8 lift w chromie. W drzwi pasażera zamontowana klamka z USA (zamykanie i otwieranie po stronie pasażera)  

- montaż podstąpnicy oraz pedałów sprzęgła, hamulca i gazu w chromie.

- montaż listw progowych początkowo sline z b7 obecnie s4 

- montaż fabrycznego alarmu oraz blokady antykradzieżowej

- rnse na Full opcji. Montaż bluettoth do strimingu muzyki, zmieniarka, kamera cofania oraz kamera przód, TV, aux

- zmiana wykładziny na wykładzinę z b7

- zmiana wszytskich plastików na te z b7

- montaż pamięci foteli oraz lusterek

- montaż wiązki grzanej kanapy wraz z panelem grzania z tyłu tunelu 

- montaż kanapy połskóry z materiałem speed składana z podłokietnikiem mcdonalds oraz workiem na narty z b7

- wymiana przednich foteli z b6 sline na fotele z b7 sline połskóry z materiałem speed. grzane, podświetlane, z schowkami oraz siatkami na plecach. Fotele w full prądzie z pamięcią. Bez śladów zużycia z auta o przebiegu 150tys.

- montaż Bose z b7 dudni aż miło 

Jeżeli o czymś zapomniałem to przepraszam.

Wnętrze według mnie jest skończone. Zostało zabranie się za modyfikacje z zewnątrz, które już od dłuższego czasu czekają na montaż. ?

Edytowane przez kosik25

Opublikowano

Zdrowych i wesołych świąt. Jak byliście grzeczni może, do Was też przyjdzie zając ?

20230408_193756.thumb.jpg.f92f70e0b9a51cbd1465662561eb7ce3.jpg

20230408_193739.thumb.jpg.d975517a046cdb34c4208c981e0135ce.jpg

Opublikowano

To wnętrze to chyba wyszło 5-cyfrową kwotę, nie licząc przecinka :grin:

Opublikowano
Godzinę temu, Langista napisał(a):

To wnętrze to chyba wyszło 5-cyfrową kwotę, nie licząc przecinka :grin:

Z wiązkami okolice 10tys, zewnętrzny pakiet też już przekroczył 10tys zł. No ale cóż b6tki mam dwie to wydatki są x2 ? Nigdy nie zwracałem uwagi na wydane pieniądze w projekt. Auto ma wygladać, cieszyć z jazdy i przykuwać uwagę!✌️ 

Edytowane przez kosik25

Opublikowano

Wiem co mówisz, szukałem takiego wnętrza i widziałem ich ceny, aż głowa boli :grin: co do kosztów to chyba jestem ostatni, który powinien się odzywać, bo przez ostatni rok wydałem na auto więcej, jak ty na oba na raz :decayed:

Opublikowano
7 minut temu, Langista napisał(a):

Wiem co mówisz, szukałem takiego wnętrza i widziałem ich ceny, aż głowa boli :grin: co do kosztów to chyba jestem ostatni, który powinien się odzywać, bo przez ostatni rok wydałem na auto więcej, jak ty na oba na raz :decayed:

Czy ja wiem czy więcej swap hebli 5.5tys koła i felgi 6.5tys zderzak s4 z malowaniem 3 tyś i pół garażu jeszcze części do zamontowania. Śmiało mogę powiedzieć, że to co zamontowałem na auto przekroczyło cenę zakupu auta od Kamila. A to dopiero początek, bo Quattro i lakiernik dorzuci kosztów do listy ? ale powiem, że warto bo audi przykuwa uwagę ?

Opublikowano

Powiem tak, ja gdybym liczył heble, wnętrze i to co teraz robiłem z autem, wyszło by ponad 40 ? co prawda rozłożone na przestrzeni 4 lat ale przez ostatni rok wpadło ponad 20 ?

Opublikowano
5 minut temu, Langista napisał(a):

Powiem tak, ja gdybym liczył heble, wnętrze i to co teraz robiłem z autem, wyszło by ponad 40 ? co prawda rozłożone na przestrzeni 4 lat ale przez ostatni rok wpadło ponad 20 ?

To nie widziałeś mojej lx7z ona nic nie miała kilka osób z forum ją widziało przed i po ?tam poszło dużo więcej kasy. Dlatego jak tylko zobaczyłem Kamilową to od razu jechałem kupić ?

Opublikowano

Szanuję zarówno wydatki, jak i poświęcony czas wraz z zaangażowaniem w pracę ?

Czasami wolałbym nie wiedzieć ile wydałem na swoje auto ?

Temat jest godnie kontynuowany!

Edytowane przez rosati

Opublikowano

Klawe foty Dawid tylko auto zbyt małe deczko.  B)

Opublikowano

Temat hebli coś sie przewinął, jakby ktoś szukał to mam zestaw hebli z S4 - 345/300 , za tydz lecą do lakierowania więc możemy wybrać jeszcze kwestie koloru. :cool1:

Opublikowano

20230409_223642.thumb.jpg.e57cd0b8655aceda4ed45512276b0dd7.jpg

Opublikowano

Lato już chyba mamy 20 stopni, a dupka jagody ładnie się prezentuje ✌️

20230410_131936.thumb.jpg.4d7681d25e0d6e3fc8026c1bdb280354.jpg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wreszcie! Czarna bestia! 

20230530_155416.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, kosik25 napisał(a):

Wreszcie! Czarna bestia! 

20230530_155416.jpg

Dolny gril z czego docinałeś,przymierzam się górę i dół też tak zrobić 

Opublikowano
1 minutę temu, greg2505 napisał(a):

Dolny gril z czego docinałeś,przymierzam się górę i dół też tak zrobić 

Grill to jeszcze Kamil modził, jak dobrze pamiętam to z golfa 5. Ja relingi zmieniłem chromy na czarny połysk ?

Opublikowano

Felgi srebrne dla kontrastu i ideolo me gusta. No.. prawie.. kierunek za bardzo się rzuca w oczy i pewnie lampy tylne o ton ciemniej bym dał 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jagoda pojechała do najlepszego lakiernika jakiego znam. Zabezpieczone na kolejne lata, piaskowanie, malowanie, wosk. Przy okazji malowanie listw s4 w kolor auta oraz polerka. 

IMG-20230713-WA0005.jpg

IMG-20230713-WA0006.jpg

IMG-20230713-WA0007.jpg

IMG-20230713-WA0004.jpg

IMG-20230713-WA0009.jpg