Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie powracam do tematu z tym, że do Pirelli (p7), Conti (3) i Dunlop (SP Sport Maxx TT) dorzucam Nokian ZG2 (rozmiar 235/45/17). Ktora byscie polecali. Sporo ostatnimi czasy czytam o nokianach (same pochwaly, zreszta ktorys z kolegow przedmowcow tez zachwalal). Dodam, ze wszystkie te opony w przedziale 460-500. Dodam rowniez, ze Nokiana w tej cenie mam z nosnoscia 97 i w XL (co chyba istotne). Z gory dzieki za kazda podpowiedz.

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie powracam do tematu z tym, że do Pirelli (p7), Conti (3) i Dunlop (SP Sport Maxx TT) dorzucam Nokian ZG2 (rozmiar 235/45/17). Ktora byscie polecali. Sporo ostatnimi czasy czytam o nokianach (same pochwaly, zreszta ktorys z kolegow przedmowcow tez zachwalal). Dodam, ze wszystkie te opony w przedziale 460-500. Dodam rowniez, ze Nokiana w tej cenie mam z nosnoscia 97 i w XL (co chyba istotne). Z gory dzieki za kazda podpowiedz.

to kup Vredestein Sessanta w cenie poniżej 500pln w sklepie 8opon.pl teraz jest promocja, opony z 11tyg 2011 i poczytaj opinie w necie i zobaczysz że nie bedziesz żałował

Opublikowano

Faktycznie na tej stronie co podał kuredu ceny są znośne.Ja szukam rozmiaru 205/55/16 i znalazłem

Vredestein Sportrac 3 z indeksem 91V za 282zł z datą 0911.No i się zastanawiam bo opinie ma pozytywne w większości.

Opublikowano

mobilki 205/55R/16 coś dobrego szukam w miarę cena ale nie chinskiego :D

Pozdrawiam

Opublikowano

Koledzy, które gumy wybrać z tych 2: ContiPremiumContact 2 czy Pirelli P7..? Rozmiar 205/55R16. Ceny podobne więc pomijamy aspekt finansowy. Jakieś krótkie uzasadnienie wyboru mile widziane.. :) Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

Drodzy klubowicze prosze o porade .Chce kupic oponki letnie w rozm. 235/45 R17.Waham sie nad tymi markami;Goodyear Exelence,Goodyear F1 Asymetric2,PirelliP7 Cinturato,PirelliPZero Rosso.Czy ktos z kolegow moglby wyrazic swoja opinie.Zgory dziekuje za podpowiedz.

Opublikowano

kolego, z tego co ja sie naorientowalem na rynku, nasluchalem opinii postawilem na dwie pirelki i conti3. Ostatecznie padlo na te drugie i lada dzien je zakladam. Podobno jakosc do ceny jest najbardziej optymalna (pod kazdym wzgledem). Oczywiscie ty Conti nie wyminiles :). D

Opublikowano

Panowie z doświadczenia własnego mogę polecić oponki Continental Contisport 2 oraz Michelin Primacy.

Opublikowano

to kup Vredestein Sessanta w cenie poniżej 500pln w sklepie 8opon.pl teraz jest promocja, opony z 11tyg 2011 i poczytaj opinie w necie i zobaczysz że nie bedziesz żałował

Jakie ciśnienie powinno być w tych oponach? :mysli:

Auto to A4 B6 Avant quattro z 2004 r.

Opublikowano

bridgestone potenza polecam

Opublikowano

powiem Ci że nie wiem, ale masz wlepkę na pewno i listę rozmiarów i ciśnień , ja u siebie mam 2.5 przód i 2.4tył w rozmiarze 235/40/18

Opublikowano

Witam wszystkich nabyłem ostatnio nowy felunek i teraz czas na oponki. Szukam rozmiaru 225/40/18 i 235/40/18. Myślałem o Continentalach SC3 Yokohamach itd ale ostatnio głośno o Vredestainach Sessanta same dobre opinie cena nie głupia. Miał ktoś z nimi doczynienia oprócz kolegi wyżej? Jakieś porównania z firmówkami? Z góry dzięki za info :drunk:

Opublikowano

mam sessanty 235/45r17 i ciśnienie z przodu i z tyłu 3.0, wulkanizator twierdzi, że Vredesteiny muszą mieć zwiększone ciśnienie :)

Opublikowano

mam sessanty 235/45r17 i ciśnienie z przodu i z tyłu 3.0, wulkanizator twierdzi, że Vredesteiny muszą mieć zwiększone ciśnienie :)

A widzisz, dobrze wiedzieć :notworthy::good:

Kupiłem 225/45/17 - w weekend zakładam :kox: :kox:

Opublikowano

taa bo to opony z innej planety :gwizdanie:

3.0 na zimnych to na rozgrzanych do 4.0 będzie rosnąc - dla mnie rewelka :naughty:

Opublikowano

taa bo to opony z innej planety :gwizdanie:

3.0 na zimnych to na rozgrzanych do 4.0 będzie rosnąc - dla mnie rewelka :naughty:

nie wiem o co ci chodzi :) 3.0 to norma wg wklejki w moim aucie dla 4-5 osób, jak będzie za twardo to spuszczę do 2,7 :)

Opublikowano

Na lato założyłem Bridgestone Potenza RE 050 235/45 17 no i niestety zużycie paliwa pół litra na setkę więcej, są wyraźnie głośniejsze niż zimowe Good Yeary. Całe szczęście, że jest też druga strona mocy. W połączeniu z quattro nie byłem w stanie usłyszeć pisku tych opon. Wczoraj miałem okazję chwilę pośmigać po lotnisku z Ułężu i jestem w szoku. Przyczepność Potenzy jest taka, że wydaje się, iż można w nieskończoność zacieśniać zakręty a ona ciągle trzyma, trzyma i trzyma a na końcu zaczyna trochę szurać i usuwać się .

Osobiście znam tylko jedna oponę, która lepiej trzyma na suchym czyli Toyo R888 ale to praktycznie wyczynowa opona.

Opublikowano

kolego zima tez jezdzisz w tym rozmiarze???