Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Polecane opony letnie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poleci ktoś coś dobrego z niższej półki cenowej,nowe w rozmiarze 215/50/17 ?

Przyznam że w brak dużej sumy na zakup i szukam coś tańszego.

Zastanawiam się nad ROCKSTONE F105, pchać się w to ?

Nexen?

Goodride?

• Odpowiedzi 6,3 tys.
  • Wyświetleń 787,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam,

mam zamiar zmienic opony letnie z Pirelli PZero Rosso 245/40 R18 - wg mnie jezdzi sie na nich jak taczkami, na koleinach malo rak nie wyrwie ;) choc na autostradach miodzio ;)

Mam prosbe o to zebyscie doradzili cos dla mnie - jezdze niewiele ok 10-15 tys rocznie wiec zalezy mi na trwalosci i komforcie.

Mysle o Goodyear Efficientgrip Performance 225/45 R18 95 W bo wyzszy profil to juz chyba bedzie balon ?

Zimowki mam 205/55 R16 i jesli chodzi o komfort wg mnie sa super ale wyglad wiadomo ;) - zimowki dla mnie nie sa zeby wygladaly ;)

Bede wdzieczny za pomoc w wyborze i ew. dobra oferte opon rocznik biezacy na PM ;)

pozdrawiam

Opublikowano

Ktoś ma Rockstone ?

Może coś o nich powiedzieć ?

Opublikowano

polecam od siebie toyo t1 sport

dzisiaj założyłem, zrobiłem kilkadziesiąt km i jedno co wręcz zadziwia, mimo że opona ma 255 mm szerokości prawie w ogóle jej nie słychać :kox:

Opublikowano

Raczej chodziło mi o opinie Rockstone.

Toyo w rozmiarze 215/50/17 to koszt ok 500 zł za sztukę, ja pytam o niższą półkę.

Opublikowano

Potrzebuję oponę używaną (3 mam po 5,5-6mm) jakiej firmy? Mam 1 pirelli i 2 tz 300 alfa. Robię krótkie trasy, mało jeżdże, trasy do..40km.

Nie szukam opon z wyższej pólki, byle wytrzymają trochę stąd jaka firme? Chce oponki do 2 tygodni wymieniać, więc odrazu zamówić i wulkanizator zmieni przy wymianie.

Opublikowano

No ale przecież -nie możesz miec na jednej osi opon z różnym bieżnikiem musisz dokupić konkretny model pirelli jaki posiadasz-. ...bo dowodzik poleci...

Opublikowano
Ktos moze z Was jezdzil na 19" Pirelli P Zero lub ogólnie na tej oponie i moze je polecic badz nie? :hi:

jak wyżej bo widzę, ze zdominowały nas Nexeny :wink:

Kupiłem samochód już na tych oponach 255/35/R19. Jeździłem na nich 2 letnie sezony. Nie mam o nich dobrego zdania. Może to wina tego, nie jeździłem na nich od nowości, ale miałem problemy z wyważeniem (ostatnie lato 2 razy) i mocno ząbkowały przy zużytym bieżniku. Były przy tym dość głośne może przez to, że były szerokie. Mimo, że nie były zupełnie zjechane w tym sezonie kupuję nowe, nie Pirelli.

dzięki za info, ja się szykuję na nowe ale kto wie czy to coś zmieni - Pirelli taka firma i syf wypuszcza? Z zimowek tej firmy też jestem niezadowolony :facepalm: hmmm...

Zobacz, gdzie są montowane! Coś mi się wydaję, że kontrola jakości w Pirelli przymknęła oko na wiele procedur technologicznych, a Rumunom w to graj...:decayed: O swoich doświadczeniach z Cinturato P7 już pisałem wcześniej, więc się nie będę powtarzał. Nie wiem jak jest z innymi modelami tej marki, ale czytając zamieszczone tu opinie stwierdzam, że nie jestem odosobniony w swoich spostrzeżeniach. A szkoda, bo to jednak klasa premium wśród opon...

---------- Post dopisany at 11:57 ---------- Poprzedni post napisany at 11:35 ----------

Słyszeliście o Vredestein Apollo?

Opublikowano

Hmm to jakie? Szukam 2 opon na przód, oględziny robiłem to po poprzedniku nie bede ich używał i tak został im 1 sezon 5-6 mm, więc zainwestuje te..200zł? w jakieś używki w dobrym stanie i tyle. Tylko firma..? Bo z tych co znam to wszystko są drogie, bo na trasy, a ja poprostu nie skorzystam z nich napewno tyle ile zapłace, więc michelin czy goodyear itp napewno nie coś średniej pólki.

Opublikowano

chcesz średnią półkę, polecam KLEBERA :wink: kilka ładnych sezonów na moim byłym aucie i u ojca - całkiem dobra opona.

Opublikowano

Pytanie.

4-letnie markowe 6,5 mm czy nowe Roadstone ?

Opublikowano

Kupiłem 4 letnie Bridgestone Turanza ER300 po 100zł/szt.

Bieżnik 7mm.

Mogę się założyć że żaden chińczyk nie da im rady.

Według mnie oszczędzanie na oponach nie ma najmniejszego sensu bo to w końcu nasze życie. Chcesz jeździć szybciej i być pewnym że opona nie puści przyczepności to nie oszczędzaj.

Aczkolwiek nie zawsze drogie znaczy dobre. Miałem wcześniej Goodyear Excellence i po 40tyś tak się jakoś dziwnie spłaszczyły w niektórych miejscach że poszły do kosza

Opublikowano

GY Excelllence to strzał w kolano u GoodYeara :/

Opublikowano

a ja potrzebuje oponke 225/35/18 i zastanawiam się nad Nankangami NS 2.. dodam, że chodzi o oponkę na naciąg..

Opublikowano

Pomoże ktoś ? :wink:

Zastanawiam sie nad tymi:

Goodyear Efficientgrip Performance 225/45 R18 95 W

Dunlop SP Sport 01 225/45 R18 91 W MFS

Barum Bravuris 2 225/45 R18 91 Y FR ZR

Chyba ze doradzacie coś całkiem innego, nie zależy mi na wydawaniu kasy tylko na bezpieczeństwie, komforcie i trwałości.

Witam,

mam zamiar zmienic opony letnie z Pirelli PZero Rosso 245/40 R18 - wg mnie jezdzi sie na nich jak taczkami, na koleinach malo rak nie wyrwie ;) choc na autostradach miodzio ;)

Mam prosbe o to zebyscie doradzili cos dla mnie - jezdze niewiele ok 10-15 tys rocznie wiec zalezy mi na trwalosci i komforcie.

Mysle o Goodyear Efficientgrip Performance 225/45 R18 95 W bo wyzszy profil to juz chyba bedzie balon ?

Zimowki mam 205/55 R16 i jesli chodzi o komfort wg mnie sa super ale wyglad wiadomo ;) - zimowki dla mnie nie sa zeby wygladaly ;)

Bede wdzieczny za pomoc w wyborze i ew. dobra oferte opon rocznik biezacy na PM ;)

pozdrawiam

Opublikowano

Dowiedziałem sie ze model HANKOOKA - Ventus V 12 evo K120 został zastąpiony innym. :facepalm:

Nie rozumiem dlaczego majstrują przy idealnej oponie?!

W Niemczech wsród młodych rezaczy to był hit- wszyscy na tym jeździli.

Wlasnie zamówiłem sobie 4 z resztek - ciekawe czy dojdzie ten model.

4 dni temu pytałem sie w dużej sieci o nie to mieli ostatnie 19, a w piątek juz ich nie było. A okres oczekiwania od Hankooka 8-12 Tygodni bez gwarancji ze dojdą. ...

Opublikowano

Też rozważam zakup Goodyear Efficientgrip Performance, tylko w mniejszym rozmiarze. Mam obecnie Pirelli Cinturato P7 na przedniej osi i już kolejnego sezonu nie dam rady wytrzymać. Głośne i niepewne wprowadzeniu (pod względem głośności podobne do Fulda CARAT PROGRESSO, z tym że na Fuldy nie mogłem narzekać przy mokrej nawierzchni i w zakrętach). Najbardziej byłem zadowolony z Bridgestonów Turanza ER300, ale cena nowych mnie powala.

Szukam też opinii na temat Continental ContiEcoContact 5.

Opublikowano

jeździ ktoś na Nexen N Blue HD 205/55R16 91 V?? warto iść w Nexeny czy może jakaś inna firma w tym zakresie cenowym?

Opublikowano

Bardzo bardzo dawno temu miałem klebery i były super bo nie dało się ich przebić, ale na tym plusy się kończyły. Później zalożyłem micheliny i były to najlepsze opony jakie miałem. Były brigstone, goodyear, nokiany, pirelli i rok temu wróciłem do michelin energy saver. I znowu michelin mnie zachwyca, bardzo cichy, opony są bardzo dobrze wyważone do tego stopnia że na nowej feldze wulkanizator był w szoku, na upartego nawet ciężarków nie trzeba by było zakładać, jeden bardzo malutki ciężarek. Co do przyczepności to nie wiem, jak dla mnie nie widzę różnicy między oponami (mówimy o lecie).

Opublikowano

225/45 R18

Goodyear Efficientgrip Performance /B/A/69dB/670zl

Dunlop SP Sport 01/ /C/C/70dB/620zl

Barum Bravuris 2 /E/C/71dB/470zl

Continental ContiSportContact 5 /C/A/71dB/699zl

Bridgestone ER300 /E/B/71dB/690zl

Michelin Pilot Super Sport /C/A/71dB/780zl

Michelin PILOT SPORT 3 /E/A/71dB/690zl

wg tych danych najlepiej wypada GY tylko czy tak jest w realu...