Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Szary Avant / Prawie wszystko mający ALTek ? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, Langista napisał:

Według Etki 3,5l :hi:

No widzisz, jak szukałem numeru zbiorniczka to nie zwracałem uwagi czy jest podana pojemność, a w telefonie etki niestety nie mam. Już nie muszę szukać tej informacji :)

Opublikowano
W dniu 16.02.2021 o 11:45, kamil-vag napisał:

Odkop, ale w Polsce są po 600 PLN 

SKLEPHADRON.PL

Światła do jazdy dziennej DRL + przeciwmgłowe do VW Golf V (2003-09) EinParts MaxLed DuoLight skośne, fi 90 mm, LEDy CREE, 2 funkcje w 1 lampie!

Opublikowano
  • Autor

tylko to nie te są wg mnie. Muszą być z GV GTI. tam inny kąt ścięcia jest lampy, tu tak średnio ścięte są

Opublikowano
8 godzin temu, MaTeo85 napisał:

Muszą być z GV GTI. tam inny kąt ścięcia jest lampy, tu tak średnio ścięte są

Od Golfa V GTI pasują pod zderzak s line?

Opublikowano
  • Autor

mniej więcej pasują, te moje są właśnie dedykowane go GV GTI, kształt mają ok tylko są obrócone lekko. no i mocowania trzeba sobie kombinować samemu.

Opublikowano

Mnie zastanawia to, że dzienne mają większą moc od przeciwmgłowych :D Ja mam "+150% OSRAM H11 12V 55W NIGHT BREAKER LASER DUO" co teoretycznie dają 1500 lumenów, nowe lampy przeciwmgłowe i dalej świeci to mega średnio. Co prawda musi to 'doświetlić' już mocne światło z ksenonu ale czuję dalej niedosyt, bo podczas mgły te światła nie spełniają swojej funkcji.. Musze je jeszcze raz ustawić zgodnie z instrukcją, może coś to da.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Specjalnie przy aucie niewiele się dzieje, wróciłem na 4 dni do domu, we wtorek znowu lecę do Norwegii. Udało się w piątek odebrać kilka zabawek i tak wpadły następujące fanty.

Ori dywaniki gumowe na tył (używane w bardzo dobrym stanie)

IMG_20210509_120143.jpg

Przycisk centralnego zamka dla pasażerów na tylnej kanapie (spokojnie czeka na montaż)

IMG_20210509_121513.jpg

Kolejne części układanki pod ogrzewanie postojowe (potocznie zwane Webastem) czyli wzmacniacz antenowy, wiązka kablowa od piecyka do słupka A, pompka dozująca paliwa wraz z przewodem od zbiornika do pompki. Do tego uchwyty pod przewód paliwowy idący od pompki do piecyka, uchwyt montażowy pompki i najważniejsze pilot zdalnego sterowania.

IMG_20210509_121520.jpg

IMG_20210509_121830.jpg

W piątek też udało się odebrać i założyć setup kół na lato, wróciłem z kolorem felg do oryginalnego, do tego doszły nowe dekielki, a na sam koniec wpadły czujniki TPMSu w każde koło. System jest już kompletny, trzeba zrobić kodowanie wszystkiego i przetestować działanie.

IMG_20210507_112114.jpg

Opublikowano
33 minuty temu, MaTeo85 napisał:

Specjalnie przy aucie niewiele się dzieje

No tak ? 

A potem wyliczanka ?

Opublikowano
  • Autor

Ok, udało się uruchomić wszystko i TPMS działa jak należy :banan:

image.png

czujniki wpadły jakieś uniwersalne (nie pamiętam nazwy), po rozmowach z warsztatem który się tym zajmował, stwierdziłem że nie ma sensu szukać ori używek, a tym bardziej płacić za oryginały. Tu wszystko działa, a 4 czujniki kosztowały mnie 800zł wraz z kodowaniem ich pod auto.

Wpadł też jeden extra mod :) kupiłem osłonę prawą komory silnika, zamontowałem 2 uchwyty montażowe (3 jest na zbiorniczku, kiedyś może podmienię, a na razie jest jak jest)

IMG_20210507_130222.jpg

IMG_20210510_102326.jpg

Do pełni szczęścia postaram się dokupić osłonę na prawą stronę.

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
11 godzin temu, MaTeo85 napisał:

Do pełni szczęścia postaram się dokupić osłonę na prawą stronę.

Ja mam na prawą,trzeba odcinek dolotu zmienić na wersje z uchwytami. Nie wiem czy lewa mi weszła by,reduktor chyba za bardzo miejsce tam zabiera. A szkoda bo jak są wszystkie osłony to efekt pod maską jest fajny.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 10.05.2021 o 22:34, pila24 napisał:

Ja mam na prawą,trzeba odcinek dolotu zmienić na wersje z uchwytami. Nie wiem czy lewa mi weszła by,reduktor chyba za bardzo miejsce tam zabiera. A szkoda bo jak są wszystkie osłony to efekt pod maską jest fajny.

Ja też mam na podłużnicy reduktor i nie ma problemu z osłoną, kupiłem tą z literką F, nie trzeba wtedy nic przycinać i ładnie pasuje wszystko. jedynie otworek od regulacji lampy nie pasuje, ale to drobiazg.

Osłonę na prawą stronę już zamówiłem, czeka na odbiór, do tego przyszedł kawałek rury dolotowej do filtra z uchwytami pod osłonę więc będzie komplet. Wszystko za sprawą @lewiatan1989 bo montaż lewej osłony odbył się u niego na podjeździe :), a że przerabiał temat to podzielił się wiedzą.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Przy samochodzie nie ma czasu nic porobić... od kiedy jestem w domu walczyłem z płotem w ogródku i budowałem domek dla córy... Jutro ruszam przez polskę trochę pourlopować się z rodziną.

Przygotowując samochód zrobiłem jakies proste tematy nie wymagające czasu plus ogarnąłem wiązkę kabli prawej lampy, czujnika jakości powietrza i dołożyłem osłonę pod maską.

Byłem na ozonowaniu klimy, przy okazji mechanik nie doczytał zlecenia i zamiast tylko zająć się ozonowaniem, odciągnął czynnik, dzięki temu za free miałem sprawdzony układ, odciągnął 480g więc nic nie ubywa, a klima chłodzi jak wściekła. temp na kratkach schodzi do 4,2 oC. (różnica między prawą a lewą stroną wynika z inaczej ustawionych stref na klimatroniku, jak ogarnąłem że nie są obie na LO, to zmieniłem ale nie czekałem już aż zjedzie temp niżej.

vcds - klima 06-2021.jpg

Czujnik jakości powietrza też działa:

vcds - czujnik jakości powietrza.jpg

IMG_20210615_105305.jpg

Dołożone osłony pod maską:

IMG_20210614_151329.jpg

Już dawno temu kupiłem lodówkę do schowka, ale jakoś rozmyśliłem się i stwierdziłem że nie będę jej montował, był nawet chętny żeby ją odkupić... jakoś do transakcji nie doszło, może z mojej winy bo ciągle siedziałem w robocie i zupełnie zapomniałem o tym, a kupujący nie przypominał się w temacie, z uwagi na wyjazd postanowiłem wsadzić ja do schowka, tak oto samochód dostał kolejny gadżet na listę wyposażenia :)

IMG_20210615_135517.jpg

w najbliższym czasie jak czas pozwoli auto jedzie na serwis na wymianę poduszek przednich sanek, niestety prawa tylna poducha jest wysypana (jedyne gumy które nie były wymienione) zrobię od razu wszystkie 4 i będzie z głowy. są jakieś tam kolejne plany na mody, ale to już temat na przyszłość :)

Edytowane przez MaTeo85
Dodałem foty

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Urlop się powoli kończy, wyjazd wakacyjny zaliczony, zrobione 1620 km z czego trochę po terenach górzystych. Audi spisało się rewelacyjnie, niestety niewielka moc ALTka i arykańskie upały były odczuwalne na górskich trasach, ale nikt się nie ścigał więc ogólnie wszystko wyszło OK. Klima chłodzi jak wściekła, błędów żadnych po drodze nie przybyło, korekty krótko i długoterminowe bliskie 0, oleju dolewać nie trzeba było, jedynie paliwo i jechane :)

Jestem chyba w czepku urodzony bo w czasie mega burzy i gradobicia auto spokojnie sobie stało pod ziemią w garażu, a kulki gradu były solidne (niektóre miały po 4cm średnicy) masa samochodów na Gubałówce i w samym Zakopanem zostały solidnie potłuczone (wgniotki na dachach czy wybite szyby)

IMG_20210625_115559.jpg

IMG_20210625_120705.jpg

Miałem chwilę i ustrzeliłem telefonem parę fotek z górami w tle...

IMG_20210627_162234.jpg

IMG_20210627_161931.jpg

IMG_20210627_161207.jpg

IMG_20210625_212046.jpg

A dzisiaj odebrałem małą przesyłkę z paczkomatu...

IMG_20210629_135340.jpg

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
26 minut temu, MaTeo85 napisał:

A dzisiaj odebrałem małą przesyłkę z paczkomatu...

Gdy dopisywałem do listu modów grzane stołki z tyłu, to pisałeś, że nie potrzebujesz tego. :P

Opublikowano
  • Autor
11 minut temu, george napisał:

Gdy dopisywałem do listu modów grzane stołki z tyłu, to pisałeś, że nie potrzebujesz tego. :P

Bo nie potrzebuję, ale wpadły mi w ręce zarówno guzik od centralnego jak i pokrętła od grzanej kanapy, a że obie opcje osobno, to postanowiłem połączyć to w całość. Wrzuci się fake grzanie, a kiedyś może dojdą maty w kanapę ale bez pośpiechu :)

Opublikowano

A jak to jest ze środkiem? Nie ma nic, czy na pół podzielona? Chodzi o rozłożenie mat w kanapie.

Edytowane przez Langista

Opublikowano
  • Autor
7 godzin temu, Langista napisał:

A jak to jest ze środkiem? Nie ma nic, czy na pół podzielona? Chodzi o rozłożenie mat w kanapie.

Na środku kanapy nie ma maty.

Tu masz info jak maty wyglądają:

Opublikowano

Skoro to i tak kwestia wykonania, to można by zlecić szersze maty, które objęłyby całą kanapę :eusathink:Jak planujesz zmontować tylny panel grzewczy? Jakiś czas temu szukałem i tego w europie nie ma :mellow: 

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Langista napisał:

Skoro to i tak kwestia wykonania, to można by zlecić szersze maty, które objęłyby całą kanapę :eusathink:Jak planujesz zmontować tylny panel grzewczy? Jakiś czas temu szukałem i tego w europie nie ma :mellow: 

Masz na myśli to?

IMG_20210630_104531.jpg

Z tych dwóch które miałem zrobię jeden i będzie jak trzeba :) a kiedyś za jakiś czas może dojdą maty w kanapę.