trepek Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 Na Bukowinie bedziesz modzil? O matko Bosko... przeca to niemoc w rekach na drugi dzien jest! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLove Opublikowano 7 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 9 minut temu, trepek napisał: Na Bukowinie bedziesz modzil? O matko Bosko... przeca to niemoc w rekach na drugi dzien jest! No właśnie muszę dogadać szczegóły ?. Wyruszę może parę dni wcześniej i wszystko się ogarnie. Może uda się już pojechać na letnim 19-calowym setupie ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trepek Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 6 lat temu spadlo 20 cm sniegu w pierwszym dniu zlotu ale sam bym z checia pojechal na letnim setupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 7 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2019 (edytowane) Sztuka ładna i widać że dbania będzie należycie powiedz ile już cebulionów w to włożyłeś? aż mnie przeraża ta lista "OEM"? Edytowane 7 Stycznia 2019 przez Langista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLove Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2019 10 godzin temu, Langista napisał: Sztuka ładna i widać że dbania będzie należycie powiedz ile już cebulionów w to włożyłeś? aż mnie przeraża ta lista "OEM"? Przestałem liczyć po przekroczeniu kwoty zakupu samego auta ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Bardzo zadbane a4, po takim właścicielu warto kupić auto. Wszystko robione z głowa i podoba mi sie pomysł, że robisz ja na częsciach najwyższej jakosci. No i czyściutko w środku a to jest bardzo ważne w użytkowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLove Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 18 godzin temu, Sebalbn napisał: Bardzo zadbane a4, po takim właścicielu warto kupić auto. Wszystko robione z głowa i podoba mi sie pomysł, że robisz ja na częsciach najwyższej jakosci. No i czyściutko w środku a to jest bardzo ważne w użytkowaniu. Dzięki Sebastian! Trzeba robić porządnie nie ma że boli ?. Dużo B5 ma porysowane plastiki i są ogólnie zmęczone w środku. Znalezienie sztuki, gdzie wnętrze jest zadbane było niemałym wyzwaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebalbn Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 3 godziny temu, Rumaq napisał: Dzięki Sebastian! Trzeba robić porządnie nie ma że boli ?. Dużo B5 ma porysowane plastiki i są ogólnie zmęczone w środku. Znalezienie sztuki, gdzie wnętrze jest zadbane było niemałym wyzwaniem. Dodajmy do tego wyciuchane do białości przyciski klimatronika i klamki latające na sprężynkach jak żyd po pustym sklepie ? Nie wiele osób dba o takie rzeczy a jednak jest to irytujące podczas codziennego użytkowania. Jakieś ładne koło dorzuc i będzie fajna furka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLove Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Panowie B5 wyjechała z garażu trochę szybciej. Na dniach wymiana filtrów i do tego olej, tym razem zobaczę jak będzie to wyglądać na 5w40. Wpadła nowa nakładka na ręczny, która pasuje do kierownicy oraz gałka biegów (moja była już poszarpana) ale to pokażę później ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLove Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 B5 została nieco odświeżona w środku, w tym nowa nakładka na ręczny (teraz pasuje do kierownicy ?) i gałka zmiany biegów. Na zewnątrz po przygotowaniu lakieru wpadł wosk. W między czasie B8 zaliczyła Bukowinę Tatrzańska (po drodze zahaczony Wrocław i małe doposażenie). Zlot udany ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_f Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Po misia do Wrocławia goniłeś? ? Powiem Ci że obie sztuki zacnie się prezentują ? Gratuluję stanu obu aut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLove Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Dzięki Krzysiek! Przygotowanie obu aut trochę zajęło ale było warto. Teraz jestem ciekaw ile wosk realnie wytrzyma ?. Przy okazji w B5 wpadły już koła letnie, a dziś wpadną do B8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek8888 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Jaki wosk położyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLove Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Fusso Coat 12. Wcześniej lakier umyty, potraktowany tar and glue remover, deironizerem, wyglinkowany i na końcu odtłuszczony. B8 dostała wosk do ciemnego lakieru, a B5 do jasnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek8888 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Jeśli chodzi o trwałość, nie mogłeś lepiej wybrać Dokładnie ten sam wosk aplikowałem w październiku zeszłego roku i jak wczoraj myłem auto to nadal całkiem nieźle kropelkowało, więc przynajmniej w moim przypadku ten wosk utrzymuje się już od 6 miesięcy. Przygotowałeś auto dobrze, więc powinien poleżeć na lakierze dość długo. Przed woskowaniem polecam zastosować też cleaner , ja używam Soft 99 Micro Liquid Compound i jest to podobno jeden z lepszych cleanerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaveLove Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 O widzisz o tym, żeby stosować cleaner kiedyś słyszałem ale całkiem wypadło mi to z głowy. Będę działał w przyszłości ?. Tymczasem B8 również jest już na nowych letnich 245/35r19. Myślę, że najwyższa pora na sesję obu Pań razem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_f Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Nie wiem dlaczego ale jakoś mi nie pasuje te koło tutaj ? Czekam na sesję z tą ładniejszą połówką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_f Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 20 godzin temu, Arek8888 napisał: Jeśli chodzi o trwałość, nie mogłeś lepiej wybrać Dokładnie ten sam wosk aplikowałem w październiku zeszłego roku i jak wczoraj myłem auto to nadal całkiem nieźle kropelkowało, więc przynajmniej w moim przypadku ten wosk utrzymuje się już od 6 miesięcy. Przygotowałeś auto dobrze, więc powinien poleżeć na lakierze dość długo. Przed woskowaniem polecam zastosować też cleaner , ja używam Soft 99 Micro Liquid Compound i jest to podobno jeden z lepszych cleanerów Panowie patrzę obcykani. Ile czasu trzeba poświęcić na takie spa? Jedna sobota to chyba mało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek8888 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 16 minut temu, krzysiek_f napisał: Panowie patrzę obcykani. Ile czasu trzeba poświęcić na takie spa? Jedna sobota to chyba mało... Jeśli chodzi o aplikację wosku to jeden dzień trzeba liczyć aby zrobić to sobie na spokojnie, ale na pewno nie dłużej. Ja zacząłem w okolicach godziny 9 rano a skończyłem o 17. Momentami pomagała mi dziewczyna bo cleaner wcierałem ręcznie i po pierwszej połowie samochodu myślałem że mi ręka odpadnie ale później aplikacja wosku to już bajka i sama przyjemność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek_f Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Czyli dzień wcześniej mycie i usuwanie większych zabrudzeń glinką np. spody drzwi że smoły. Kolejnego dnia oczyszczanie cleanerem i wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi