Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

C7 Resident

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

spokojnie wejdą, bierz ;) ja bym dał 265 35 20

Edytowane przez szafa

Opublikowano

Wejdą na spokojnie. Guma zalecana do tego 265/35R20 w A7.

Opublikowano

może ktoś miał taki problem, prawa stona nawiew deski i pod nogami leci zimne powietrze, lewa strona ciepłe jak trzeba, na vcp był błąd w klimatyzacji, który udało się skasowac, jakiś sporadyczny ale problem jest nadal

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nastawy klap nie pomogly, pytanko wiec czy orientuje sie ktos ktory silniczek w nagrzewnicy jest odpowiedzialny za temperature? Zdjcie wrzucam z nagrzewnicy z a8 ale jest bardzo podobna do a6 a moja jest w aucie

IMG_0451.jpeg

Opublikowano

Według Kuby to poleciała klapa w nagrzewnicy, silniczki będą OK

Opublikowano

Który to element?? bo tam klap to jest kilka

Opublikowano
9 godzin temu, marcin_o23 napisał(a):

Który to element?? bo tam klap to jest kilka

Masz już zdemontowaną nagrzewnicę? 

Opublikowano

nie, nie chciałem rwać deski jakby dało się rozwiązać problem bez tego

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie, będę wymieniał olej w skrzyni i kołach. Olej najlepiej oryginał, ale jak wygląda sprawa filtrów i uszczelki miski, to też najlepiej ori? Skrzynia 0B5 w A6C7 2.0 tfsi 252km Q. Widziałem na necie zestawy Meyle, oczywiśnie nie biorę pod uwagę oleju, co o tym sądzicie? Będę wdzięczny za podpowiedź w temacie. Może jeszcze ktoś by mógł mi podać numery potrzebnych gratów, było by elegansio ? VIN: WAUZZZ4GXJN043982

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Cześć i czołem podpowie ktoś numer zestawu ZF do skrzyni 8HP tiptronic? Silnik 3.0 BIT 313km vin: WAUZZZ4G1DN007358 

Samochód niedawno kupiony, serwis olejowy silnika za mną ale dla spokoju ducha zrobiłbym jeszcze skrzynie :) ewentualnie co i ile potrzebne do serwisu dyfra to przy okazji może też bym zrobił ?

Opublikowano
23 minuty temu, lewiatan1989 napisał(a):

Cześć i czołem podpowie ktoś numer zestawu ZF do skrzyni 8HP tiptronic? Silnik 3.0 BIT 313km vin: WAUZZZ4G1DN007358 

Samochód niedawno kupiony, serwis olejowy silnika za mną ale dla spokoju ducha zrobiłbym jeszcze skrzynie :) ewentualnie co i ile potrzebne do serwisu dyfra to przy okazji może też bym zrobił ?

G 060 162 A2 - 7 litrów

0BK 398 009 A - uszczelka plus filtr

G 055 190 A2 - 1 litr dyfer tył

Edytowane przez Dev

Opublikowano

@Dev dziękować :hi:

Opublikowano

Witam ?

Panowie ma ktoś info, jaka jest różnica w wysokości między trybami comfort, a dynamic w zawieszeniu pneumatycznym? Czy to się tylko tyczy twardości zawieszenia i ewentualnej wysokości zawieszenia podczas jazdy?

Mam zamontowane łączniki od pneumatyki do regulacji jej wysokości. W lutym byłem po wymianie kompresora na nowy i nagle teraz z przodu mam jape, a na starym tak nie było. Może już słabo pompował...

Opublikowano
W dniu 6.04.2024 o 10:19, lewiatan1989 napisał(a):

@Dev dziękować :hi:

@Dev witam Dev mozna jakiś kontakt do ciebie chodzi mi o wymiane oleji w Q7 masz firmę- warsztat?

Opublikowano
52 minuty temu, kenzo30 napisał(a):

@Dev witam Dev mozna jakiś kontakt do ciebie chodzi mi o wymiane oleji w Q7 masz firmę- warsztat?

693 45 66 99 

Opublikowano
W dniu 7.04.2024 o 14:12, Gremlin0209 napisał(a):

Witam ?

Panowie ma ktoś info, jaka jest różnica w wysokości między trybami comfort, a dynamic w zawieszeniu pneumatycznym? Czy to się tylko tyczy twardości zawieszenia i ewentualnej wysokości zawieszenia podczas jazdy?

Mam zamontowane łączniki od pneumatyki do regulacji jej wysokości. W lutym byłem po wymianie kompresora na nowy i nagle teraz z przodu mam jape, a na starym tak nie było. Może już słabo pompował...

Może kalibrację trzeba by zrobić pomierzyć odległości od środka koła do błotnika i wykalibrować

Opublikowano

Panowie ma ktoś opis adaptacji poduszek silnika w S6 c7.5?

Założyłem nowe OEM poduchy i efekt nie jest do końca zadowalający.

Zrobiłem nastawy podstawowe VCDS, błąd skasowany i nie wraca ale dalej czuć wibracje.

Opublikowano

a tam się robi adaptację w ogóle? Wiem o teście, którym odpalasz lewą/prawą żeby zobaczyć czy coś się w ogóle dzieje. Ja wymieniłem swoje na aftermarketowe 034 i tylko wyskubałem solenoidy żeby nie sypało błedami... wibracji jak nie miałem, tak nie mam. Adaptacji żadnej nie robiłem (bo w sumie i po co jak już poduszki sztywne są).

Kultura pracy biegu jałowego BARDZO się poprawia po wymianie świec za to... 70k i trzeci komplet...

Opublikowano
W dniu 12.04.2024 o 07:00, C4NC3R napisał(a):

Panowie ma ktoś opis adaptacji poduszek silnika w S6 c7.5?

Założyłem nowe OEM poduchy i efekt nie jest do końca zadowalający.

Zrobiłem nastawy podstawowe VCDS, błąd skasowany i nie wraca ale dalej czuć wibracje.

Procedura poniżej

Prerequisites (Basic Setting after Replacement):
- No Charger connected
- Ignition ON, Engine OFF
- Vehicle leveled on the Ground
- All Doors, Lids etc. closed and must NOT be opened during the Procedure
- Maximum of 2 Passengers allowed in the Car during the Procedure
- Make sure to not cause any Vibration etc. during the Procedure
- Either use a wireless interface or run the Diagnostic Cable through the open Window

Procedure (Basic Setting after Replacement):
- Address BA (Motor Mounts (J931))
- Basic Settings - 08
- IDE03343-ENG121194 (Static calibration (Customer Service))
- Follow the Instructions on the Screen