SkOs Opublikowano 8 Marca 2013 Opublikowano 8 Marca 2013 ja 2 lata mam tasmowa led tylko ja kropelka se jeszcze podkleilem bo oryginalnie prawie w ogole nietrzymalo sie ;d
Prezes:D Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 panowie a jaki pomysł na montaż czerwonych ori lampkek z tyłu ??
siara Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 Trzeba + doprowadzić, a -minusem jest kabelek z krańcówki.
Prezes:D Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 ok wiem ale gdzie to zamontowac w jakim miejscu ?
prezesik18 Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 Z tyłu podświetlenie nóg zrobiłem poprzez wystawienie żarówki W5W spod siedziska. Sposób może wydawać się prymitywny, ale podczas wsiadania nie widać źródła światła (jedynie jak ktoś siedzi z przodu i ogląda się do tyłu).
Prezes:D Opublikowano 31 Marca 2013 Opublikowano 31 Marca 2013 nom fajne ale ja mam juz ori swiatełka z drzwi czerwone tylko nie wiem jak je z tyłu zamontowac
szymon441992 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Opublikowano 15 Sierpnia 2013 Wie ktoś może jak podłączyć żeby gasło razem z modulem komfortu bez brania prądu z lampki tylko gdzieś z przewody co idzie z modułu (pompki) do lampki. Gdzieś po drodze jaki to kolor? Każdy pisze że bierze z lampki, ja mam uszkodzony klosz i nie chce go rozrywać bo potem problemy znowu będą...
MATIUS Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 u mnie po stronie pasażera i kierowcy czerowno niebieski plus a brązowa biały minus hula miło pare min roboty i łeb się cieszy
zgnilek Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Jeżeli chodzi o podłączenie lampek razem z modułem komfortu, to od strony kierowcy jak na zdjęciu w pierwszym poście, natomiast jeżeli chodzi o stronę pasażera to owszem kabel biało brązowy ale nie w tej tej samej kostce co na wysokości z lewej strony, kostka na samym dole i tam należy szukać przewodu biało brązowego, żółto brązowy przewód to jest do zasilania bez modułu np do lampek ostrzegawczych drzwi gdzie prąd nie bedzię podawany po zamknięciu zamka drzwi, i np u mnie przewód biało brązowy był w innym miejscu w kostce także kontrolka do ręki i sprawdzcie, ale ogólnie poradnik bardzo mi pomógł po mimo kilku godzin szukania, ciągłego zamykania i otwierania drzwi
robercik123 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Bry:hi: Panowie zamierzam wstawic biale lampki w boczki dzrwi od dolu aby oswietlaly w co wdepne przy wysiadaniu:decayed: i mam pytanie czy moge podpiac sie bezposrednio pod te czerwone ktore sa ori zamontowane, czy musze to zrobic inaczej. Prosze o jakies wskazowki.
lukasso15 Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Ja mam coś takiego zrobione i jestem zadowolony w takiego efektu
fanthomas18 Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Łukasz jak masz te z tyłu zamontowane? I pod co podłączałeś, w sensie kiedy Ci się załączają?
lukasso15 Opublikowano 1 Maja 2014 Opublikowano 1 Maja 2014 Mam przyklejone do tego plastiku pod tą siateczką a podłączone jest pod tą czerwoną lampkę od drzwi otwieram lewe drzwi: to świeci sie lewa lampka w drzwiach i lewe podświetlenie nóg, otwieram prawe drzwi to prawa lampka i prawe podświetlenie
fanthomas18 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 A te lampki miałeś czy sam montowałeś? Chciałem coś takiego u siebie założyć tylko nie mam lampek w drzwiach i zastanawiam się pod co to podłączyć I co to za lampki są? Chodzi mi o te tylne:wink:
lukasso15 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Miałem je oryginalnie a podświetlenie to pasek led Jak masz czujnik zamknięcia drzwi to pod niego sie wepnij, i jak będziesz otwierał drzwi to będzie się świecić
fanthomas18 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Ja mam przedlifta i nie mam żadnych czujników:kwasny: Chociaż obczaiłem już to, do krańcówki przy oparciu kanapy idzie masa, dam stały plus z aku a tam mase złapie i powinno hulać Te paski led których jest pełno na alledrogo?
lukasso15 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 W przedlifcie nie ma czujników zamknięcia drzwi ? Tak, te same paski led ;D kupiłem parę metrów i kleje gdzie popadnie
fanthomas18 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Coś tam jest, służą tylko do tego, że gong piszczy jak nie zgaszę świateł i do zapalania lampki podsufitki ---------- Post dopisany at 15:38 ---------- Poprzedni post napisany at 15:32 ---------- Tak na marginesie, orientuje się ktoś na jakiej zasadzie działają krańcówki tylnych drzwi w przedlifcie? Chciałem podłączyć podświetlenie nóg dla pasażerów z tyłu i sprawdzałem w którym momencie pojawia się tam masa. Wziąłem probówkę w rękę, złapałem stały plus jednym końcem a drugim masę przy krańcówce i żarówka cały czas świeciła, bez względu na to czy wcisnąłem krańcówkę czy nie, to po co ona w ogóle tam jest? Może moja krańcówka coś walnięta jest?
lukasso15 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Nie wiem kolego czy tam nei ma sterowania minusem... złap minus stały i wtedy zobacz
fanthomas18 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Tam kabel jest koloru brązowego, a ori brązowe kable są od masy. No i tak jak pisałem, jak podłączyłem probówkę pod plus z aku a drugi koniec pod krańcówkę drzwi tylnych to świeciła, tylko nie zgasła po wciśnięciu krańcówki jak to jest przy zamkniętych drzwiach, paliła się non-stop. Ma ktoś pomysł jak to podłączyć? Tak, aby świeciły przy otwarciu tylnych drzwi
Rekomendowane odpowiedzi