Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AWM] Spalanie 15l/100km - czy to normalne ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiatam mam pytanie tak jak w temacie mam Audi A4 b5 1.8T quattro 170koni spalanie w niej wynosi mi 15l/100km średnia czy to nie jest zadużo bo wszyscy mi mówią że powinien palić mniej :confused4:

Opublikowano

najlepiej użyj :szukaj: to znajdziesz ile innym palą, ale jak dla mnie to taki wynnik to tylko dla typowej "dynamicznej" jazdy miejskiej jest prawidłowy."

Opublikowano

cobradd dobrze Ci napisal -poszukaj na forum,bo o sprawdzeniu filtrow,katalizatora,zapchanych wtryskach,czy zuzytych juz swiecach zaplonowych,niedomagajacej sondzie lambda bylo wiele razy,a o podpieciu VAGa juz nie wspomne...milej lektory... :wink4:

Opublikowano

nie jestes pierwszym z takim problemem -uwierz mi :wink4:

przypominam tylko o regulaminie-zanim zalozymy watek ,upewniamy sie ,ze temat nie byl poruszany wczesniej... :wink4:

Opublikowano

Witam 15l to jest stanowczo za dużo jak na spokojną jazdę. Mi przy 2.4l pali 10-11 przy spokojnej jeździe, więc tak jak koledzy już radzili :szukaj: powinieneś coś znaleźć.

Opublikowano

moim zdaniem to całkiem normalne, polskie miasta, stare silniki i duż moc. Proponuje rozkoszować się jazdą, pozdrawiam:)

Opublikowano

Na pewno za dużo, a ile pali Ci na trasie z prędkością tak do 120? bo wiesz miasto miastu nie równe.

Opublikowano

15l w miescie w zimie ? nice. Powiedzialbym że normal.

Do tego jeszcze quattro i z tego co widzę to wersja USA (bo 170KM), czyli niewykluczone że automat.

Opublikowano

Do tego jeszcze quattro i z tego co widzę to wersja USA (bo 170KM), czyli niewykluczone że automat.

Tia, w sumie to kolega ma problem bo 15 na tego set-upa to cos malo :mysli: .... wiec butuj maszyne i smigaj bo spalanie masz :good:

Opublikowano

Zastanów się nad jakością paliwa, zauważyłem że pofrafi różnie spalić zależnie od stacji.[br]Dopisany: 04 Luty 2009, 17:20_________________________________________________Ale 15l zimą w cyklu 40/60 to norma, więc się nie przejmuj :)

Opublikowano

w automacie to ona nie jest a na trasie pali mniej troche ale nie dużo[br]Dopisany: 04 Luty 2009, 17:22_________________________________________________

Zastanów się nad jakością paliwa, zauważyłem że pofrafi różnie spalić zależnie od stacji.[br]Dopisany: 04 Luty 2009, 17:20_________________________________________________Ale 15l zimą w cyklu 40/60 to norma, więc się nie przejmuj :)

ta norma mnie przeraża a jak myślisz latem ile bedzie palić, o ile mniej powinna.

Opublikowano

Ja miałem tak samo, poszukaj jeśli chcesz moich postów, mam silnik AMB to z USA i udało mi się zejść już do średnich 11,5 do 12 litrów po wawie. Wywalony kat, nowa sonda, ale mi autko jeszcze przymula troszkę a niedużo pali.

pzdr i powodzenia, pisz o postępach

Opublikowano

Zima i 15l to raczej można powiedzieć ze norma dla 1.8T QUATTRO i jazdy miejskiej:) a dokładnie w moim przypadku 10l lpg + ok 5 Pb, a jeśli chodzi o lato to jak u mnie 11-12lpg + litr Pb, dodam ze tylko i wyłącznie jazda miejska:)

Opublikowano

W zimie obciąga 13-14l po miescie. Trasa dosc dynamiczna 11l w zimie. W lecie w miescie 11-12 normalnym tępem. 7l to moj rekord na trasie ale jechalem bardzo spokojnie 80-100km/h.

Opublikowano

wiatam mam pytanie tak jak w temacie mam Audi A4 b5 1.8T quattro 170koni spalanie w niej wynosi mi 15l/100km średnia czy to nie jest zadużo bo wszyscy mi mówią że powinien palić mniej :confused4:

amerykańce pala wiecej niestety...

dla twojego świetego spokoju zrobiłbym tak:

świece, sonda lambda, wyciegie katalizatora i potem zrobic czipa - spalanie spadnie :good:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...