Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

The Blue One [2.0 TFSI QUATTRO]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nic tylko zainwestować w dobre kamerki samochodowe..

Opublikowano

Dla takich łosi to jest osobny kociołek w piekle przygotowany.

Też polecam ori u siostry w b6 są zamienniki i o kant tyłka potłuc. 

Opublikowano

To, to jeszcze nic. Mi ktoś 3 miesiące temu ukradł spryskiwacz kierowcy z adapterem. Jakim cudem, to nie wiem. 

Opublikowano

Kradną i się niczego nie boja. Ręce powinni obcinać. 

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, Adam87 napisał:

Również współczuje... naprawde masakra:facepalm:

Tu masz ogłoszenie...

Dzięki za info ale już zamówiłem z aso. 

19 godzin temu, HOLMATRO napisał:

Współczuje. 

Jak się auto wyróżnia z tłumu to dam ci radę - przyzwyczaj się do takich akcji. 

Co do ramienia - kup używanego oryginała, miałem zamiennik to się giął w dłoniach, w zimę nie zbierał z szyby równo, zostawiał wyspy brudne na szybie.

kupilem oem ramiona - bajka, palcem odjął :thumbup1:

Nie sądziłem żeby moje auto się aż na tyle wyróżniało. Chociaż chyba lepiej to niż koła... 

Opublikowano
20 godzin temu, Skypl napisał:

Dostałem pozdrowienia z Elbląga.

Jakaś ku*wa ukradła mi całe ramię wycieraczki od strony kierowcy wraz z nakrętką i zaślepką, już o piórze nawet nie wspomnę.

Wiem że nie wolno no ale - żeby tą szmatę jakiś samochód przejechał....

3.jpg 

Miał ktoś styczność z zamiennikiem ramienia? Czy lepiej zainwestować w ori? Oczywiście mowa o ramieniu aero.

WITAMY W ELBLĄGU :decayed:!!!

Opublikowano

Ja głównie ze względu na to mam kamerkę cały czas włączoną. Wierz mi, działa jak odstraszacz, jak tylko ktoś się zorientuje że jest kamerka na szybie z przodu to mięknie :)

Opublikowano
  • Autor

No i już na miejscu. 

67906908_419563625576807_614854034045534

Wczoraj wracałem przez całą PL bez jednej sztuki. Udało się prawie bez deszczu - na A1 i S3 lekko pokropiło, ale ogień na tłoki i krople same odpływały. :) 

Opublikowano

Dobre modły żeś chyba odprawiał żeby nie padało  ?

Opublikowano

I tu przydaje się niewidzialna wycieraczka, w mieście jak w mieście wiadomo nie zda egzaminu perfekcyjnie ze względu na prędkości ale na trasie wycieraczek używam tylko i wyłącznie jak mijam w deszcz tiry ze względu na ścianę wody :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, papadziordzio napisał:

I tu przydaje się niewidzialna wycieraczka, w mieście jak w mieście wiadomo nie zda egzaminu perfekcyjnie ze względu na prędkości ale na trasie wycieraczek używam tylko i wyłącznie jak mijam w deszcz tiry ze względu na ścianę wody :thumbup1:

W poprzednim A4 miałem, o ile pamiętam GYEON - fajnie się utrzymywała I dobrze działała. W tym też mam zamiar dać jeszcze, ale zawsze coś wypadało.

Jakiej firmy polecacie preparat?

Myślałem żeby wziąć z RRC, ewentualnie Soft99 lub to co miałem czyli Gyeona Q2 View.

Opublikowano

Używam softa i jest konkret

Opublikowano

U siebie (tylko bez śmiechów :decayed:) używam preparatu za 10zł. Utrzymuje się 2-3miesiące czyli około 8kkm i na prawdę zdaje egzamin - na trasie bajka, działa od 65-70km/h:

image.png

Opublikowano
W dniu 21.08.2019 o 12:16, papadziordzio napisał:

U siebie (tylko bez śmiechów :decayed:) używam preparatu za 10zł. Utrzymuje się 2-3miesiące czyli około 8kkm i na prawdę zdaje egzamin - na trasie bajka, działa od 65-70km/h:

To że działa to wierzę :) ale z tymi 2-3 miesiącami to grubo przesadziłeś ?

Opublikowano
1 minutę temu, cysiek18 napisał:

To że działa to wierzę :) ale z tymi 2-3 miesiącami to grubo przesadziłeś ?

Serio, chciałem wrzucić do garażu ten preparat i spisać na straty przed aplikacją (kupiony przez kompletną pomyłkę) ale na prawdę działa, i to bardzo dobrze, faktycznie na przedniej może trochę szybciej się "zużywa" ale na bocznych i tylnej zdaje egzamin w.w. czas. Polecam bo jestem pod wrażeniem - poza tym Panowie... 12zł kosztował bodajże :decayed:

Opublikowano
7 godzin temu, papadziordzio napisał:

Serio, chciałem wrzucić do garażu ten preparat i spisać na straty przed aplikacją (kupiony przez kompletną pomyłkę) ale na prawdę działa, i to bardzo dobrze, faktycznie na przedniej może trochę szybciej się "zużywa" ale na bocznych i tylnej zdaje egzamin w.w. czas. Polecam bo jestem pod wrażeniem - poza tym Panowie... 12zł kosztował bodajże :decayed:

A no to inna rozmowa jak mówisz o tylej lub bocznych :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Dawno nic nie pisałem, bo i nic się nie działo.

Na zimę kupiłem nowe oponki - Kleber KRISALP HP3 235/45 R17 ale jakoś nie mam kiedy ich założyć, chociaż już najwyższa pora.

Ze dwa tygodnie temu zauważyłem  - w sumie przez przypadek że od strony pasażera nie mam długiego światła - przesłona nie reagowała.

Bałem się trochę rozbierania lamp no ale się zmobilizowałem.

Po rozebraniu lamp okazało się że moje soczewki są w stanie idealnym a przyczyną nie działającej przesłony był urwany kabelek od zasilania / sterowania przesłoną. Kabel zlutowałem i zaizolowałem, a jak już miałem wszystko na wierzchu i soczewki od B8 w domu to stwierdziłem że nie ma co robić dwa razy rozklejać, więc wymieniłem soczewki na te z B8 po lifcie - @booolek dzięki za soczewki i wskazówki podczas wymiany. :) 

Dodatkowo też pomalowałem środek lamp :)  oraz wykonałem Clear Corner mod  - w kierunki wleciała żarówka Osram Diadem Chrome.

Do ponownego klejenia lamp wykorzystałem klej butylowy. :) 

Rozbiórka: 

01.jpg

02.jpg

03.jpg

05.jpg

Oto efekt:

06.jpg

09.jpg

12.jpg

17.jpg

19.jpg

21.jpg

Sorry za jakość zdjęć - muszę porządnie umyć auto i zrobić zdjęcia.

Wcześniej jeszcze czeka mnie regulacja przodu - nie jestem zadowolony ze spasowania lamp i zderzaka - także to pójdzie do poprawki.

Co do jakości świecenie to przeskok jest ogromny - krótkie bardziej doświetlają pobocze, a jak włączę długie to noc zmienia się w dzień. :) 

Opublikowano

Regulację lamp robiłeś? Wydaje mi się, że u Ciebie trochę rozjechane jest, bo u mnie tak wygląda.

HpLAxh4_d.jpg?maxwidth=640&shape=thumb&f

Opublikowano

Dobra robota :oklasky:

Opublikowano

Linia odcięcia nie powinna iść jedna? Toma być jeden scbodek a nie 2 jak u Was na zdjęciach... U jednego i drugiego prawa lampa jest za wysoko, lub lewa za nisko... 

Tak poglądowo powinno być raczej tak:

S4XenonLight2.jpeg