dayd_4 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2023 W dniu 18.01.2023 o 15:48, Ivanek napisał(a): Przedni zderzak bym pomniejszał wnękę, będzie to estetycznie grało Tak zrobię na wiosnę, bo nie mogę się zebrać do tego już kilka lat. Jak ktoś ściągał przedni zderzak, to wie o czym mówię
peter22 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Zamów sobie na Allegro kolekcjonerska tablice o normalnych rozmiarach a oryginalna trzymaj w bagażniku w razie kontroli
Ivanek Opublikowano 23 Stycznia 2023 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Godzinę temu, dayd_4 napisał(a): Tak zrobię na wiosnę, bo nie mogę się zebrać do tego już kilka lat. Jak ktoś ściągał przedni zderzak, to wie o czym mówię A co jest ze zdejmowaniem zderzaka? Ja już tyle razy zerwałem dół, że to operacja na 10 minut ?
dayd_4 Opublikowano 23 Stycznia 2023 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2023 6 godzin temu, peter22 napisał(a): Zamów sobie na Allegro kolekcjonerska tablice o normalnych rozmiarach a oryginalna trzymaj w bagażniku w razie kontroli Tak zrobiłem w swoim Porsche ostatnio, ale tam jest auto oryginał, tutaj wolę nie robić przypału, bo jak już mnie zatrzymają z taką przeróbką, to wezmą się też za kilka innych rzeczy
dayd_4 Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Opublikowano 11 Lutego 2023 Wreszcie polatane po śniegu Co raz ciężej znaleźć śnieg w ostatnich latach
HOLMATRO Opublikowano 11 Lutego 2023 Opublikowano 11 Lutego 2023 29 minut temu, dayd_4 napisał(a): Wreszcie polatane po śniegu Co raz ciężej znaleźć śnieg w ostatnich latach Zapraszam z łopatą do mnie, od miesiąca nic tylko odkopuje samochody zachciało się miasta to śnieg tylko na pocztówkach 2
Langista Opublikowano 11 Lutego 2023 Opublikowano 11 Lutego 2023 Ten miastowy śnieg to od razu sobie z tych progowy zmyj, bo pozbędziesz sie ich prędzej jak opon ? 1
dayd_4 Opublikowano 11 Lutego 2023 Autor Opublikowano 11 Lutego 2023 38 minut temu, Langista napisał(a): Ten miastowy śnieg to od razu sobie z tych progowy zmyj, bo pozbędziesz sie ich prędzej jak opon ? Nie no, w mieście tego samego dnia miałem zupełnie sucho:
krzysiek_f Opublikowano 13 Lutego 2023 Opublikowano 13 Lutego 2023 W dniu 11.02.2023 o 10:54, HOLMATRO napisał(a): Zapraszam z łopatą do mnie, od miesiąca nic tylko odkopuje samochody zachciało się miasta to śnieg tylko na pocztówkach Tak mi się Panowie skojarzyło 1
dayd_4 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Siema! Dawno nic nie wrzucałem, cała uwaga ostatnio idzie w Boxstera, nawet wpadł nowy felunek, a tym czasem w BEXie wpadł wczoraj nowy rozrząd Na liczniku 263000km. więc 88000km przejechane na poprzednim Contitech. Stan po demontażu był zadowalający, powoli było widać puszczanie uszczelniacza na pompie wody. Pozdro!
dayd_4 Opublikowano 20 Maja 2023 Autor Opublikowano 20 Maja 2023 Siemano szanowni Zastanawiam się, czy ktoś jeszcze zagląda tutaj, czy ktoś w ogóle jeszcze jeździ B6! Chyba wszyscy już dawno się przesiedli na B8 Tak czy siak, ja uparcie dalej wkładam serce i pieniądze w swojego BEXa! Dzisiaj zamontowałem od dawna wyczekiwany zestaw tylnych hebli od Audi S4 Oryginalny komplecik poddałem piaskowaniu i polakierowałem, do tego wpadły nowe Tarcze hamulcowe BREMBO i klocki hamulcowe ATE Ceramic, zregenerowałem też od razu zaciski. Całość wygląda tak: 3
dayd_4 Opublikowano 22 Maja 2023 Autor Opublikowano 22 Maja 2023 W dniu 20.05.2023 o 21:48, george napisał(a): W końcu założyłeś tył od S4. Długo odwlekałem ten temat, bo to sporo kasy, a mam też 3 inne pożeracze pieniędzy i muszę wybierać, kiedy w którego inwestować Teraz zostało mi jeszcze frontowego Icka kupić, planuję też polakierować kilka elementów, może w czerwcu..
george Opublikowano 22 Maja 2023 Opublikowano 22 Maja 2023 9 godzin temu, dayd_4 napisał(a): Teraz zostało mi jeszcze frontowego Icka kupić Będziesz jeszcze krzesał moc? ?
dayd_4 Opublikowano 24 Maja 2023 Autor Opublikowano 24 Maja 2023 W dniu 22.05.2023 o 22:44, george napisał(a): Będziesz jeszcze krzesał moc? ? Na razie mi wystarcza. Ale jak coś się zacznie dziać z turbo, to wówczas założę nowe od 2.0 TFSI i program.
george Opublikowano 24 Maja 2023 Opublikowano 24 Maja 2023 3 godziny temu, dayd_4 napisał(a): Na razie mi wystarcza. Ale jak coś się zacznie dziać z turbo, to wówczas założę nowe od 2.0 TFSI i program. Bez centralnego nie ma sensu więcej niż K03s. Miałem opcję na hybrydę, ale stroicielel/człowiek który miał organizować hybrydę stwierdził, że bez centralnego nie ma sensu. Stanęło na K03s od Nissensa.
dayd_4 Opublikowano 31 Maja 2023 Autor Opublikowano 31 Maja 2023 Szanowni, chcę się pochwalić kolejną czynnością, którą wykonałem - mianowicie wymieniłem olej w skrzyni biegów i dyferencjale. Za namową mojego klienta, który jest dystrybutorem marki Millers Oils, zalałem do skrzyni i dyfra olej 75W90 Millers XF Premium, widoczny n foto. Powiem Wam, że dawno temu, jak wymieniłem olej w skrzyni na Castrola, efekt był na tyle zły, że zlałem go z powrotem i nalałem oryginalny stary olej. Natomiast teraz, po zalaniu Millersa, od razu poleciałem w trasę i czuć różnicę w pracy skrzyni biegów. Biegi wchodzą lepiej, płynniej, nawet po dobrym zgrzaniu oleju. Zrobiłem swoim BEXem już 100 tyś.km. więc czuję każdą różnicę w pracy podzespołów. Jeśli się zastanawiacie co nalać - zdecydowanie polecam ten olej. 2
dayd_4 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2023 19 godzin temu, Michal2427 napisał(a): Co to za coupe B2 ? No moje. 2
Michal2427 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 3 godziny temu, dayd_4 napisał(a): No moje. Ooo Panie, piękna sztuka. Też miałem kiedyś coupe tylko 8b (B4). Świetna maszyna, niedozajebania 1
Rekomendowane odpowiedzi