Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wydmuszka z kata zamiast dp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie tuner doradził mi żeby zamiast montażu dp zrobić wydmuszkę z kata co o tym sądzicie 

Opublikowano

Zmień tunera ...  pozostawienie pustej puszki ,powoduje bardzo często nieprzyjemny rezonans,jeżeli ma to być budżetowe rozwiązanie i ma imitować kata, to wstaw do środka puszki rurę, tylko nie zapomnij żeby sonda miała styczność że spalinami.

Opublikowano
20 minut temu, bartez80 napisał:

Zmień tunera ...  pozostawienie pustej puszki ,powoduje bardzo często nieprzyjemny rezonans,jeżeli ma to być budżetowe rozwiązanie i ma imitować kata, to wstaw do środka puszki rurę, tylko nie zapomnij żeby sonda miała styczność że spalinami.

+1

Opublikowano

może mu tylko tak ogólnikowo powiedział, że wybebeszyć kata ;)

Opublikowano
  • Autor

Ok więc postawie na dp. Kto na forum sprzedaje?

Opublikowano
  • Autor

Audi a4 b6 1.8t bex

Opublikowano

@Jaraw może daj DP ze sportowym katalizatorem w środku. Mamy na forum temat: 

W którym składamy sie żeby te katy były tańsze, oferta dostępna tylko na naszym forum. Sam zamówiłem jedną sztukę do swojego 1.8t :a4fan:

Opublikowano

Możesz zostawić pustą puszkę, rezonansu nie będzie.

Opublikowano

U mnie od 4 lat jest pusta puszka bo wsad kata został wybity. Nic się nie dzieje rezonansu nie ma.

Opublikowano
2 godziny temu, Gregorski3 napisał:

U mnie od 4 lat jest pusta puszka bo wsad kata został wybity. Nic się nie dzieje rezonansu nie ma.

Na rezonanse i ogólną głośność wpływa wiele czynników, na seryjnym silniku nie ma filozofii.

Puszka może wprowadzać lekkie zawirowania, przepływ nie jest swobodny dlatego powinna być rura. Dobry patent to materiał wygłuszający i rura perforowana ale do tego trzeba rozcinać puszkę kata.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Znajdz goscia na fb o imieniu Tomek Kafara,  sprzedaje bdb jakości downpipy w bardzo fajnej kasie ;)

Opublikowano

i co kupił ktoś downpipa o kolegi Tomasz?

Opublikowano
2 godziny temu, krzysius napisał:

i co kupił ktoś downpipa o kolegi Tomasz?

TOmek zaopatruje mase grup na fb w dp także nie masz sie co bac, robota perfecto jak i jakość i wszystko pasuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pusta puszka w niczym nie przeszkadza jeśli reszta wydechu pozostaje ori. Są auta z pod mojej ręki które jeżdżą tak od lat i nie ma różnicy czy DP czy pucha. Chodź więcej zdarza się montować DP.
W ostatnim czasie też było nie jedno wydłubywanie kata i zostawienie imitacji katalizatora dla diagnostów bo coraz częściej mówią o spalinach i przeglądach, auta nawet z tego forum i nikt nie narzeka na rezonanse.
Nie czytać bajek bo u mnie co drugie auto strojone to 1.8T i wiem co mówię.

Co do DP to Tomek jest też tu na forum i ma nick toman

DP od niego można śmiało brać pasuje wręcz idealnie. 

Opublikowano

a na policje jaki patent ? znowu rusza wielka akcja..

Opublikowano

W b8 mas z blokade na biegu jałowym a do 2.5 tys jaki by nie był program to nie zadymi?

Opublikowano

nikt nie mierzy dymu a blokada w benzynie nic nie da.

po za tym trzeba być ślepym i głuchym by przepuścić takie wydmuszki.

Edytowane przez marcin4x4

Opublikowano

Skoro już temat zszedł na przeglądy techniczne ,to ostatnio robiłem PT w swoim aucie i pierwszy raz w życiu tak mi przetrzepali auto ,a zawsze robie, od wielu lat przeglądy na jednej stacji diagnostycznej i niestety na dzień dobry idzie sonda w wydech ,w przypadku diesla badaja tylko stopień zadymienia (pogadałem sobie z diagnostą na ten temat) natomiast benzyna, skład ,sam byłem świadkiem ,jak auto które wjechało zaraz po mnie na scieżkę diagnostyczną nie przeszło przeglądu właśnie ze względu ,emisje spalin .

Do tej pory na tej stacji ani razu w zadnym aucie ,nigdy mi nie badali emisji ,tak więc widać ,że naprawdę się za to zabrali …..

Opublikowano
8 minut temu, bartez80 napisał:

Skoro już temat zszedł na przeglądy techniczne ,to ostatnio robiłem PT w swoim aucie i pierwszy raz w życiu tak mi przetrzepali auto ,a zawsze robie, od wielu lat przeglądy na jednej stacji diagnostycznej i niestety na dzień dobry idzie sonda w wydech ,w przypadku diesla badaja tylko stopień zadymienia (pogadałem sobie z diagnostą na ten temat) natomiast benzyna, skład ,sam byłem świadkiem ,jak auto które wjechało zaraz po mnie na scieżkę diagnostyczną nie przeszło przeglądu właśnie ze względu ,emisje spalin .

Do tej pory na tej stacji ani razu w zadnym aucie ,nigdy mi nie badali emisji ,tak więc widać ,że naprawdę się za to zabrali …..

Stopień zadymienia w dieslu bada maszyną czy wzrokowo? Ostatnio byłem fordem mondeo i tylko zerknął czy nie dymi. Za tydzień idę przegląd w audicy zrobić i zobaczę czy sondę będzie pchał.

Ciekawe jak to ma się do downpipe jeżeli zobaczyłby wycięty kat, ale normę by spełniało.

Opublikowano
2 minuty temu, Marcin Lipiński napisał:

Stopień zadymienia w dieslu bada maszyną czy wzrokowo? Ostatnio byłem fordem mondeo i tylko zerknął czy nie dymi. Za tydzień idę przegląd w audicy zrobić i zobaczę czy sondę będzie pchał.

Ciekawe jak to ma się do downpipe jeżeli zobaczyłby wycięty kat, ale normę by spełniało.

u mnie zrobil najpierw tak ,e jak tylko wjechałem ,na sciezke to wsiadł sam do auta i dodał mocno gazu ,i zerkna do tylu ,pod nosem sobie powiedział "oo nie jest źle" i wtedy wsadzil sonde w koncowke i już badal ten stopień zadymienia ,przy pomocy  odpowiedniego urządzenia i na jego ekranie pojawil się wynik ,który spokojnie mieścił się w normie .