Jaraw Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Witam Panowie tuner doradził mi żeby zamiast montażu dp zrobić wydmuszkę z kata co o tym sądzicie
bartez80 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Zmień tunera ... pozostawienie pustej puszki ,powoduje bardzo często nieprzyjemny rezonans,jeżeli ma to być budżetowe rozwiązanie i ma imitować kata, to wstaw do środka puszki rurę, tylko nie zapomnij żeby sonda miała styczność że spalinami. 1
wesz82 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 20 minut temu, bartez80 napisał: Zmień tunera ... pozostawienie pustej puszki ,powoduje bardzo często nieprzyjemny rezonans,jeżeli ma to być budżetowe rozwiązanie i ma imitować kata, to wstaw do środka puszki rurę, tylko nie zapomnij żeby sonda miała styczność że spalinami. +1
3r4 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 może mu tylko tak ogólnikowo powiedział, że wybebeszyć kata
Jaraw Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Ok więc postawie na dp. Kto na forum sprzedaje?
LukeCabrio Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 @Jaraw może daj DP ze sportowym katalizatorem w środku. Mamy na forum temat: W którym składamy sie żeby te katy były tańsze, oferta dostępna tylko na naszym forum. Sam zamówiłem jedną sztukę do swojego 1.8t
Łukasz13 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Możesz zostawić pustą puszkę, rezonansu nie będzie.
Gregorski3 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 U mnie od 4 lat jest pusta puszka bo wsad kata został wybity. Nic się nie dzieje rezonansu nie ma.
marcin4x4 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Gregorski3 napisał: U mnie od 4 lat jest pusta puszka bo wsad kata został wybity. Nic się nie dzieje rezonansu nie ma. Na rezonanse i ogólną głośność wpływa wiele czynników, na seryjnym silniku nie ma filozofii. Puszka może wprowadzać lekkie zawirowania, przepływ nie jest swobodny dlatego powinna być rura. Dobry patent to materiał wygłuszający i rura perforowana ale do tego trzeba rozcinać puszkę kata. Edytowane 9 Sierpnia 2018 przez marcin4x4
DivaynEays Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Znajdz goscia na fb o imieniu Tomek Kafara, sprzedaje bdb jakości downpipy w bardzo fajnej kasie
krzysius Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 i co kupił ktoś downpipa o kolegi Tomasz?
DivaynEays Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 2 godziny temu, krzysius napisał: i co kupił ktoś downpipa o kolegi Tomasz? TOmek zaopatruje mase grup na fb w dp także nie masz sie co bac, robota perfecto jak i jakość i wszystko pasuje
Galetto Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Pusta puszka w niczym nie przeszkadza jeśli reszta wydechu pozostaje ori. Są auta z pod mojej ręki które jeżdżą tak od lat i nie ma różnicy czy DP czy pucha. Chodź więcej zdarza się montować DP. W ostatnim czasie też było nie jedno wydłubywanie kata i zostawienie imitacji katalizatora dla diagnostów bo coraz częściej mówią o spalinach i przeglądach, auta nawet z tego forum i nikt nie narzeka na rezonanse. Nie czytać bajek bo u mnie co drugie auto strojone to 1.8T i wiem co mówię. Co do DP to Tomek jest też tu na forum i ma nick toman. DP od niego można śmiało brać pasuje wręcz idealnie.
marcin4x4 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 a na policje jaki patent ? znowu rusza wielka akcja..
Kodzak33 Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 W b8 mas z blokade na biegu jałowym a do 2.5 tys jaki by nie był program to nie zadymi?
marcin4x4 Opublikowano 6 Września 2018 Opublikowano 6 Września 2018 (edytowane) nikt nie mierzy dymu a blokada w benzynie nic nie da. po za tym trzeba być ślepym i głuchym by przepuścić takie wydmuszki. Edytowane 6 Września 2018 przez marcin4x4
bartez80 Opublikowano 8 Września 2018 Opublikowano 8 Września 2018 Skoro już temat zszedł na przeglądy techniczne ,to ostatnio robiłem PT w swoim aucie i pierwszy raz w życiu tak mi przetrzepali auto ,a zawsze robie, od wielu lat przeglądy na jednej stacji diagnostycznej i niestety na dzień dobry idzie sonda w wydech ,w przypadku diesla badaja tylko stopień zadymienia (pogadałem sobie z diagnostą na ten temat) natomiast benzyna, skład ,sam byłem świadkiem ,jak auto które wjechało zaraz po mnie na scieżkę diagnostyczną nie przeszło przeglądu właśnie ze względu ,emisje spalin . Do tej pory na tej stacji ani razu w zadnym aucie ,nigdy mi nie badali emisji ,tak więc widać ,że naprawdę się za to zabrali …..
MarcinL Opublikowano 8 Września 2018 Opublikowano 8 Września 2018 8 minut temu, bartez80 napisał: Skoro już temat zszedł na przeglądy techniczne ,to ostatnio robiłem PT w swoim aucie i pierwszy raz w życiu tak mi przetrzepali auto ,a zawsze robie, od wielu lat przeglądy na jednej stacji diagnostycznej i niestety na dzień dobry idzie sonda w wydech ,w przypadku diesla badaja tylko stopień zadymienia (pogadałem sobie z diagnostą na ten temat) natomiast benzyna, skład ,sam byłem świadkiem ,jak auto które wjechało zaraz po mnie na scieżkę diagnostyczną nie przeszło przeglądu właśnie ze względu ,emisje spalin . Do tej pory na tej stacji ani razu w zadnym aucie ,nigdy mi nie badali emisji ,tak więc widać ,że naprawdę się za to zabrali ….. Stopień zadymienia w dieslu bada maszyną czy wzrokowo? Ostatnio byłem fordem mondeo i tylko zerknął czy nie dymi. Za tydzień idę przegląd w audicy zrobić i zobaczę czy sondę będzie pchał. Ciekawe jak to ma się do downpipe jeżeli zobaczyłby wycięty kat, ale normę by spełniało.
bartez80 Opublikowano 8 Września 2018 Opublikowano 8 Września 2018 2 minuty temu, Marcin Lipiński napisał: Stopień zadymienia w dieslu bada maszyną czy wzrokowo? Ostatnio byłem fordem mondeo i tylko zerknął czy nie dymi. Za tydzień idę przegląd w audicy zrobić i zobaczę czy sondę będzie pchał. Ciekawe jak to ma się do downpipe jeżeli zobaczyłby wycięty kat, ale normę by spełniało. u mnie zrobil najpierw tak ,e jak tylko wjechałem ,na sciezke to wsiadł sam do auta i dodał mocno gazu ,i zerkna do tylu ,pod nosem sobie powiedział "oo nie jest źle" i wtedy wsadzil sonde w koncowke i już badal ten stopień zadymienia ,przy pomocy odpowiedniego urządzenia i na jego ekranie pojawil się wynik ,który spokojnie mieścił się w normie .
Rekomendowane odpowiedzi