Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czy w A4 B8 2.0TDI 120KM występuje usterka mechanizmu napędu pompy olejowej?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli wynika z tego że przepływka.

Opublikowano

No chyba ,ale jakby auto dostało za mało powietrza to by było mułowate ,a auto jedzie bardzo dobrze , mam porównanie ,bo miałem ostatnio b8 170 km CAHA i nie ma prawie różnicy, dlatego pytam czy ktoś ma ogarnięte te wartości ,jakie powinny być

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

zbliża mi się niedługo przegląd i chciałbym Was zapytać. wymiana samego imbusika: wyciągam ten 77mm i wkładam 100mm i tyle? nic więcej?

Opublikowano

niestety nie :-/ żeby przerobić na ten dłuższy trzeba wyjąć i rozebrać w mak całą "pompę" robiłem to niedawno koszt 1200zł z olejem, wałek został wyjęty i przerobiony pod fabryczny wybierak 100mm.

Do Świątka trzeba dostarczyć sam wałek on go przerabia za 180 zł

w Rumi też to robią ale drożej

Moja audi miala 217. tyś km gniazdo było już lekko wyrobione u Ciebie pewnie wystarczy wymienić na nowy 77mm i latać bo gniazdo ciasne wtedy koszt ok 300zl

Edytowane przez bartasg1

Opublikowano

w chwili obecnej mam u siebie przelatane niecałe 172 tys km więc wolałbym żeby spojrzeli przy wymianie oleju ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A słyszał ktoś kiedyś zeby caga sie zatarł?

Opublikowano

Ja znam dwa przypadki ale nie odnotowane przez serwis tylko przez zwykly warsztat

Opublikowano

Ja znam jeden ale gość nie oszczędzał auta a to pewnie też ma jakieś znaczenie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ilość odpaleń i gaszeń świadczy o zużyciu modułu olejowego....

Opublikowano

Jakby co to mam cały moduł pompy z 2.0TDI CAGA o przebiegu 3tys km

Opublikowano

W C6 jest jakiś inny sposób żeby dostać się do imbusa czy trzeba oddzielić skrzynię od silnika żeby ruszyć miskę ?

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wczoraj odebrałem auto własnie od mechanika bo robiłem wymiany płynów,olejów i filtrów to przy okazji kazałem mu sprawdzić napęd od pompy bo mam przebieg 246tys i tu moje zdziwienie bo okazało się że mam pompę z tym dłuższym zabierakiem i stary zabierak był w stanie idealnym. Audi jest z czerwca 2008r auto kupiłem od pierwszego właściciela z Niemiec mam całą historię auta co było wymieniane każda pierdółka jest zapisana ale nic na temat pompy lub zabieraka nie ma;)

Opublikowano

Witam wczoraj odebrałem auto własnie od mechanika bo robiłem wymiany płynów,olejów i filtrów to przy okazji kazałem mu sprawdzić napęd od pompy bo mam przebieg 246tys i tu moje zdziwienie bo okazało się że mam pompę z tym dłuższym zabierakiem i stary zabierak był w stanie idealnym. Audi jest z czerwca 2008r auto kupiłem od pierwszego właściciela z Niemiec mam całą historię auta co było wymieniane każda pierdółka jest zapisana ale nic na temat pompy lub zabieraka nie ma;)

zrobił wałek omijając serwis i sprzedał Ci samochód-proste...

Opublikowano

To być zadowolony :wink:

Opublikowano

Audi jest z czerwca 2008r auto kupiłem od pierwszego właściciela z Niemiec mam całą historię auta co było wymieniane każda pierdółka jest zapisana ale nic na temat pompy lub zabieraka nie ma;)

Zatem nie masz całej historii lub historia była dorobiona do auta.

Teraz takie czasy, że Niemiec płacze jak sprzedaje... a potem sie cieszy że wydXXXł polaczka.

Tylko wpisy i faktury z ASO dają jaką taką pewność choć widziałem ostęplowaną książkę i faktury wystawione przez włoskie ASO ... którego nigdy nie było

Prędzej zmienił cały słupek bo mu sie wcześniej np pasek rozrządu urwał.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Audi jest z czerwca 2008r auto kupiłem od pierwszego właściciela z Niemiec mam całą historię auta co było wymieniane każda pierdółka jest zapisana ale nic na temat pompy lub zabieraka nie ma;)

Zatem nie masz całej historii lub historia była dorobiona do auta.

Teraz takie czasy, że Niemiec płacze jak sprzedaje... a potem sie cieszy że wydXXXł polaczka.

Tylko wpisy i faktury z ASO dają jaką taką pewność choć widziałem ostęplowaną książkę i faktury wystawione przez włoskie ASO ... którego nigdy nie było

Prędzej zmienił cały słupek bo mu sie wcześniej np pasek rozrządu urwał.

Też racja... koszt niewielki i auto gotowe u Turka do sprzedania...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, czy jest sens sprawdzać stan imbusa jeśli się ma już ten dłuższy (samochód z końca 2009 modelowo 2010) przebieg 190kkm

Jeśli tak to sprawdzał to ktoś samodzielnie? żeby dostać się do miski i pompy olejowej trzeba dużo rzeczy odkręcić?

Opublikowano
  • Autor

Ja mam niecałe 120 tkm przelotu i też mam z końca 2009. Ale za miesiąc jak podejdzie wymiana oleju, to wymieniam imbus. Bo olej i tak z silnika trzeba zlać. I roboty jest od cholery.

No i będę miał spokojną głowę na następne 100 tkm.

Opublikowano

Witam, czy jest sens sprawdzać stan imbusa jeśli się ma już ten dłuższy (samochód z końca 2009 modelowo 2010) przebieg 190kkm

Jeśli tak to sprawdzał to ktoś samodzielnie? żeby dostać się do miski i pompy olejowej trzeba dużo rzeczy odkręcić?

Daj sobie spokój,lei wachę i lataj ,a nie wymyślasz.

Opublikowano
  • Autor

Niedoczytałem :kox: Jak masz produkcję po 19 października 2009 i wałek 100 mm, to olej temat :D