Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

☛ A4 B7 1.8t BFB Q LZ9Y ☚ [STAGE 2] hybryda k03, bose, vFiz, cupra, 2x70 ulter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobra robota :oklasky:

Opublikowano

I latarnia w pobliżu nie potrzebna ?? dobry mod 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 26.07.2019 o 22:47, lewiatan1989 napisał:

To ja poproszę ???

Strasznie się grzeją jednak tak jak myślałem... Jedna już mi mruga. Muszę czegoś innego poszukać. Jak coś znajdę, to dam znać.

Opublikowano
37 minut temu, MarcinL napisał:

Strasznie się grzeją jednak tak jak myślałem... Jedna już mi mruga. Muszę czegoś innego poszukać. Jak coś znajdę, to dam znać.

Kurczę... 

Jakiś radiator wrzucić ?

Opublikowano

A dawales rezystor żeby trochę obniżyć napięcie na diodzie? Na te 9V nawet... Wtedy rezystor gdzieś do stelażu lusterka, trochę ciepła by odebrało... Ja mam kupione już diody i rezystory dawno, ale jakoś nie mogę się zabrać za to... Idzie rozebrać ta obudowę ori z diodami? Trzeba bardzo psuć? 

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, kamil-vag napisał:

A dawales rezystor żeby trochę obniżyć napięcie na diodzie? Na te 9V nawet... Wtedy rezystor gdzieś do stelażu lusterka, trochę ciepła by odebrało... Ja mam kupione już diody i rezystory dawno, ale jakoś nie mogę się zabrać za to... Idzie rozebrać ta obudowę ori z diodami? Trzeba bardzo psuć? 

Dałem rezystor, ale szczerze... Nie znam się za bardzo na elektryce i bardziej robiłem to na zasadzie "uda się, to uda".

Rozbieralne to nie jest, ale szkiełko wygląda jakby było na klej na gorąco. Ja górę odciąłem na równo z krawędzią, a potem wkleiłem, bo już nie ma mocowania na śrubkę.

Opublikowano
  • Autor

I mnie to dopadło...

JjrIsyU.jpg

Opublikowano

Uuuuu no to szarpło po kieszeni - ale przynajmniej będzie później hulać elegancko :)

Opublikowano
  • Autor
12 minut temu, lewiatan1989 napisał:

Uuuuu no to szarpło po kieszeni - ale przynajmniej będzie później hulać elegancko :)

Dobrze, że uda mi się to ogarnąć w 3dni po padnieciu , bo masakra z teminami u speców przez to ciepło. A jeszcze dużo teraz ma okres urlopowy.

Opublikowano

niech sprawdza czy jest wystarczajaca ilosc oleju w sprezarce ;) poczytaj instrukcje ;)

Opublikowano

Daj znać czy sprężarka była fabrycznie zalana olejem :eusathink:

Opublikowano
  • Autor
20 minut temu, Norbas napisał:

niech sprawdza czy jest wystarczajaca ilosc oleju w sprezarce ;) poczytaj instrukcje ;)

2 minuty temu, HOLMATRO napisał:

Daj znać czy sprężarka była fabrycznie zalana olejem :eusathink:

W instrukcji jest napisane, że jest zalane. Okaże się jutro.

Opublikowano

Ja wsadzisz zrób screena z grupy 001, 009, 010 ciekaw jestem parametrów na nowym sprzęcie ? 

Opublikowano
  • Autor
W dniu 2.08.2019 o 23:02, lewiatan1989 napisał:

Ja wsadzisz zrób screena z grupy 001, 009, 010 ciekaw jestem parametrów na nowym sprzęcie ? 

Ale to teraz chłodzi.. masakra. Wczoraj wieczorem, to normalnie musiałem ustawić na 21 stopni, a zawsze miałem 16 :D

G3SuHPZ.jpg

I nareszcie pozbyłem się okropnego smrodu z klimy.

A i nie obyło się bez strat. Dobrze, że mój znajomy miał narzędzia żeby zrobić od nowa nowy wąż, bo byłby problem. Używane chodzą od 200zł w górę, a w hurtowniach nie do dostania.

6q9FPOu.jpg

Edytowane przez MarcinL

Opublikowano
2 godziny temu, MarcinL napisał:

Ale to teraz chłodzi.. masakra. Wczoraj wieczorem, to normalnie musiałem ustawić na 21 stopni, a zawsze miałem 16 :D

G3SuHPZ.jpg

I nareszcie pozbyłem się okropnego smrodu z klimy.

A i nie obyło się bez strat. Dobrze, że mój znajomy miał narzędzia żeby zrobić od nowa nowy wąż, bo byłby problem. Używane chodzą od 200zł w górę, a w hurtowniach nie do dostania.

6q9FPOu.jpg

16 stopni w kabinie  to nieźle.  Ja niżej 21 nigdy nie schodzę:)  

Opublikowano
  • Autor
Teraz, Misieqq7 napisał:

16 stopni w kabinie  to nieźle.  Ja niżej 21 nigdy nie schodzę:)  

Szczerze, to od 20 aż po LO nie było różnicy wcześniej :D Czekam teraz na upały 40st i ciekawe jakie będą odczucia. Trzeba tylko uważać, bo łatwo się przeziębić.

Opublikowano

Ja przez naszych magików od klimy z Zielonej Góry przerabiałem dwa razy temat wymiany całego układu. Oby teraz po wymianie było na długie lata spokój z klimą. 

Edytowane przez kufel26

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, kufel26 napisał:

Ja przez naszych magików od klimy z Zielonej Góry przerabiałem dwa razy temat wymiany całego układu. Oby teraz po wymianie było na długie lata spokój z klimą. 

Ja robiłem wszystko sam, bo nie lubię jak ktoś mi grzebie przy aucie. Dużo rzeczy "mechanicy" robią na odpier**l i jeszcze coś uszkodzą.. (nawet znajomi). Jedynie płukanie i nabijanie układu robiłem u znajomego. Przez ten tydzień zrobię jakoś 1000km i po tym idę pod lampą zobaczyć czy aby gdzieś nie ucieka czynnik.

A co Ci zrobili? Nie wypłukali układu i miałeś sprężarkę znowu zajechaną? Ja miałem taki syf, że szok... I ten smród, co od ponad roku mnie męczył, to już wiem od czego.

Opublikowano

Miałem problem z ciągłym zrywaniem sprzęgła. Odstawiłem auto do auto klima na Wacława 2 w Zielonej. Wymienili cały układ, chłodnice, skraplacz, sprężarke po regeneracji. Dodatkowo do wymiany poszła wiskoza. Uklad szczelny idealnie. Po 8 miesiącach klima nie działa. Dobili czynnika (gdzieś uciekło 150g) i odesłali z informacją o problemie elektrycznym ze sprężarka. Dodatkowo kazali zapłacić, pomimo iż miała to być naprawa gwarancyjna. Zostawilem auto Tokarskiemu na diagnozę. Okazało się, że wałek w spreżarce pęknął i zerwało sprzęgło. Ponownie wymiany spreżarki plus wentylatora elektrycznego, bo ponoć był przyczyną zrywania sprzęgła. Za duże ciśnienie w układzie, brak chłodzenia i zerwało sprzęgło. Poki co spokój, największe upały przetrwane. Tych partaczy z auto klima na Wacława w Zielonej nie polecam.

Edytowane przez kufel26

Opublikowano
  • Autor
6 minut temu, kufel26 napisał:

Miałem problem z ciągłym zrywaniem sprzęgła. Odstawiłem auto do auto klima na Wacława 2 w Zielonej. Wymienili cały układ, chłodnice, skraplacz, sprężarke po regeneracji. Dodatkowo do wymiany poszła wiskoza. Uklad szczelny idealnie. Po 8 miesiącach klima nie działa. Dobili czynnika (gdzieś uciekło 150g) i odesłali z informacją o problemie elektrycznym ze sprężarka. Dodatkowo kazali zapłacić, pomimo iż miała to być naprawa gwarancyjna. Zostawilem auto Tokarskiemu na diagnozę. Okazało się, że wałek w spreżarce pęknął i zerwało sprzęgło. Ponownie wymiany spreżarki plus wentylatora elektrycznego, bo ponoć był przyczyną zrywania sprzęgła. Za duże ciśnienie w układzie, brak chłodzenia i zerwało sprzęgło. Poki co spokój, największe upały przetrwane. Tych partaczy z auto klima na Wacława w Zielonej nie polecam.

Nie za ciekawe słowa o nich słyszałem. Mogłeś pytać na dziale "lubuskie" gdzie najlepiej klimę robić.