Yelo Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 Ja chyba skusiłbym się na mx-5. Super autko na lato, a koszty nie powinny być przerażające, japońce mają tańszą ekspoatację generalnie (tańsze paski, łatwiejsza robota itd.). Trzebaby się dokładniej dowiedzieć co do konkretnego modelu, czy czasem wyjątkiem nie jest i tyle. B4 Cabrio, albo E30, to już inny styl, pytanie jakiego rodzaju auta szukasz, bo one do Megane czy Astry, które dałeś za przykład nijak się mają.
swiezak84 Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 mi sie podoba bmw 3 e30 robiona przez baur niby zwykle cabrio ale takie troche inne
johnybravo Opublikowano 28 Lutego 2009 Opublikowano 28 Lutego 2009 kurde czemu nikt nie wspomniał o mk1 to też przeceiż fajna zabawka . , ewentualnie beme ale z duzym motorem najlepiej
adams78 Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Też maiłęm del sola VTi 160KM kapitalne auto i jedzie niesamowicie naprawdę... A co do Audi Cabrio to nie 2.3 bo mechaniczny wtrysk potrafi dać popalić a na gazie to już wogóle porażka. Można to opanować - jeździłem 2 lata coupe 2.3 i silnik jest bajka - elastyczność rewelka i ciągnie równo do końca. Do tego gang R5 jest wspaniałą muzyką Skoro to auto tylko na lato, to można tylko w benzynie latać, jeśli będzie kłopot z gazownią.
Reggi Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Renault Megane Cupe 2.0 - 150 PS Audi 80 ..piękne cabrio ..tylko unikać motoru 2.3 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7121802 robiłem rozeznanie ..podobno jak coś trzaśnie to części słone i mało dostępne..ale to trza by było popytać uzytkowników
RadekA4 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 no o saabie tez słyszałem ze auto ok ale co do napraw to strasznie drogo. nie mam sprecyzowanej klasy auta cabrio ale moze byc i astra,megane,audi czy honda. wiecie moze jak te auta radza sobie z gazem
Reggi Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Audi 2.3 nie radzi sobie z gazem w ogóle !! Byłem kiedyś użytkownikiem takiego auta z LPG ..masakra jakaś Astre bym odpuścił bo ople to gniluchy Megane Cabrio w wersji Coach ma dobry wypasa..silnik 2.0 -150 kupy..no i części są na pewno dużo tańsze niż do audi
RadekA4 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 a zwykle 1,6?? w megane?? nie wiem jak wam ale widziałem żółtą magane w cabrio to jest poprostu kosmiczna[br]Dopisany: 01 Marzec 2009, 14:59_________________________________________________a mam pytanie gdzies czytałem ze b4cabrio były produkowane z silnikiem dieska mozecie potwierdzic ta informacje??
Reggi Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Audi 80 było produkowane z silnikiem diesla pod koniec roku produkcji - coś koło 1997 roku..ale takie auto kosztuje już ponad 20 tys. Megane z silnikiem 1.6 zupełnie się nie opłaca. Jak juz chcesz ten model to tylko 2.0.
Yelo Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Nie rozumiem o co Wam chodzi z 2.3 w Audi... Jak jeździłem we Wrocku na spoty, to tam są wspólne z AKP. Ludzie sobie bardzo chwalili 2.3, tańsze paski i rozdząd (bo nie V6), do tego Quattro, nikt nie mówił żeby ten silnik był jakoś mocno awaryjny Chociaż przyznam, że w temat się mocno nie zagłębiałem.
Reggi Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 Cabrio nie ma Quattro Silnik 2.3 ..fajna pięć garków ..tylko nie znosi gazowania
endriuu Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 czemu megane 1.6 sie nie opłaca?? bo jak kupowac cabrio to jakiegos kota, a nie kompaktowe auto tylko bez dachu...
RadekA4 Opublikowano 1 Marca 2009 Autor Opublikowano 1 Marca 2009 no nie wiem ale ja chce cos w miare taniego w eksploatacji;/ moze mi ktos napisze w takim razie po co cabrio? ale podobaja mi sie auta bez dachu;D
endriuu Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 ale po co ci cabrio jazda bez dachu to niezły obciach
T-żółw Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 2.3 20V q za***ista opcja, dzwięk R5 ale chyba w cabrio nie robili, coupe było i sedan chyba narzekają na 10V z mech wtryskiem jeżdziłem na wakacjach meganką cabrio 1.6 115 KM i na górskich drogach dawala radę bez szału ale dawała auto z wypożyczalni z rocznik 99/00 i jakość wykończenia nie robiła wrażenia wolałbym starsze Audi, BMW z większym silnikiem, który ładnie mruczy jak się dach opuści a nie 4 cyl kosiarkę
Reggi Opublikowano 1 Marca 2009 Opublikowano 1 Marca 2009 2.3 20V q za***ista opcja, dzwięk R5 ale chyba w cabrio nie robili, coupe było i sedan chyba narzekają na 10V z mech wtryskiem Q nie było w Cabrio .. tylko 2.3 w FWD
krajek_007 Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 mi tam się widzą właśnie saaby 900 - gdzie indziej znajdziecie w tej cenie takie wyposażenie?? pełna elektryka wraz z dachem... no i ten wygląd
Reggi Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 mi tam się widzą właśnie saaby 900 - gdzie indziej znajdziecie w tej cenie takie wyposażenie?? pełna elektryka wraz z dachem... no i ten wygląd Oraz cena i dostępność części
marcelomattsoy Opublikowano 3 Marca 2009 Opublikowano 3 Marca 2009 jak chcesz fajną zabaweczkę, to naprawdę polecam Mazdę mx-5. Super autko, śmiga po mieście, w górach, wszędzie jej pełno. Przy tym nie pali dużo, bo silniczek mały, a auto bardzo lekkie. Jak chcesz 4 miejscowe Coupe z duszą, to polecam W124. Do 10K coś się znajdzie.
Rekomendowane odpowiedzi