artroskk Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 Jest tylko jeden problem z tym autem... Że mogą się obrazić na mnie inni użytkownicy, bo chyba tak ładnej sztuki to tu na forum jeszcze nie widziałem
Kowi87 Opublikowano 21 Lipca 2021 Opublikowano 21 Lipca 2021 Nieźle nieźle, co do sprzegła polecam dwutarczowe, spokojnie przyjmie takie liczby jak 300/600 i będzie porównywalnie miekkie jak seryjne, czego przy wydumkach jednomasowych nie uświadczysz pod taki wynik dla tej masy auta Powodzenia.
MichałA4 Opublikowano 23 Lipca 2021 Autor Opublikowano 23 Lipca 2021 W dniu 21.07.2021 o 15:28, artroskk napisał: Jest tylko jeden problem z tym autem... Że mogą się obrazić na mnie inni użytkownicy, bo chyba tak ładnej sztuki to tu na forum jeszcze nie widziałem Łeee chrupek jakich wiele a raczej studnia bez dna W dniu 21.07.2021 o 16:20, Kowi87 napisał: Nieźle nieźle, co do sprzegła polecam dwutarczowe, spokojnie przyjmie takie liczby jak 300/600 i będzie porównywalnie miekkie jak seryjne, czego przy wydumkach jednomasowych nie uświadczysz pod taki wynik dla tej masy auta Powodzenia. Piotrek fajnie że zajrzałeś przejrzałem cały Twój wątek o aucie i na prawdę chylę czoła za ogrom pracy i determinacje Wracając do tematu sprzęgła wiesz może do kogo się uśmiechnąć w tym temacie żeby to ogarną tak jak trzeba? Nie chcę jednomasów ani performance-ów - to nie na mje nerwy, autem jeździ żona też z dzieciorami i sprzęgło musi chodzić jak fabryka praktycznie, ale jednocześnie trzymać w ryzach te 500-600 Nm.
Kowi87 Opublikowano 24 Lipca 2021 Opublikowano 24 Lipca 2021 10 godzin temu, MichałA4 napisał: Łeee chrupek jakich wiele a raczej studnia bez dna Piotrek fajnie że zajrzałeś przejrzałem cały Twój wątek o aucie i na prawdę chylę czoła za ogrom pracy i determinacje Wracając do tematu sprzęgła wiesz może do kogo się uśmiechnąć w tym temacie żeby to ogarną tak jak trzeba? Nie chcę jednomasów ani performance-ów - to nie na mje nerwy, autem jeździ żona też z dzieciorami i sprzęgło musi chodzić jak fabryka praktycznie, ale jednocześnie trzymać w ryzach te 500-600 Nm. Ja swoje sprzęgło robiłem w Turbo-Lamik, ogarniają sprzegła do najmocniejszych S4, takze takie 600nm to wakacje. Sprzegło na wolnych obrotach cos tam rzęzi(hałasuje), ale poza tym nie mam żadnych zastrzeżeń, finansowo wyjdzie podobnie jakbyś zakładał jakieś dedykowane valeo performance, ale róznica będzie w działaniu, to jest miękkie jak fabryczne. Do stworzenia sprzegła dla TDI musiałem wysłać dwumas i sprżegło seryjne, czekałem lekko ponad miesiąc.
MichałA4 Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Opublikowano 21 Listopada 2021 Coś się kończy ,a coś zaczyna 2
kamil-vag Opublikowano 21 Listopada 2021 Opublikowano 21 Listopada 2021 Temu jeszcze mało było hehe powodzenia w SWAPowaniu Michał !!! Oby wszystko się dograło i domodziło
kamil-vag Opublikowano 21 Listopada 2021 Opublikowano 21 Listopada 2021 Temu jeszcze mało było hehe powodzenia w SWAPowaniu Michał !!! Oby wszystko się dograło i domodziło
MichałA4 Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) BiT już dawno we mnie siedział a pozatym PB po ponad 6 zeta dlatego coś czuję że długo będzie trwal ten swap Najważniejsze żeby ogarnąć motor resztę się powoli zrobi. Edytowane 21 Listopada 2021 przez MichałA4
george Opublikowano 21 Listopada 2021 Opublikowano 21 Listopada 2021 38 minut temu, MichałA4 napisał: BiT już dawno we mnie siedział a pozatym PB po ponad 6 zeta dlatego coś czuję że długo będzie trwal ten swap ON również nie tańszy. 39 minut temu, MichałA4 napisał: Najważniejsze żeby ogarnąć motor resztę się powoli zrobi. Kosztowna droga zreanimować BiT. Są już podmęczone.
Marfiol Opublikowano 21 Listopada 2021 Opublikowano 21 Listopada 2021 Oooo konkretny piec wleci,trzymam kciuki
MichałA4 Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Opublikowano 21 Listopada 2021 Zdaje sobie sprawe z tego że nie będzie łatwo i tanio ,zresztą tanie mięso psy jedzą dlatego to co trzeba będzie zrobione. Taraz wszystko jest na wierzchu i lepszego momentu nie bedzie aby dobrać się do osprzetu i glowic.
Marfiol Opublikowano 21 Listopada 2021 Opublikowano 21 Listopada 2021 Swoją drogą czemu zrezygnowałeś z 1.9 ? Wiadomo,że dźwięk i te sprawy ale miałeś już gotowy setup,jakieś komplikacje wyszły ?
george Opublikowano 21 Listopada 2021 Opublikowano 21 Listopada 2021 3 godziny temu, MichałA4 napisał: Taraz wszystko jest na wierzchu i lepszego momentu nie bedzie aby dobrać się do osprzetu i glowic. I suszarek.
dekiel 13 Opublikowano 21 Listopada 2021 Opublikowano 21 Listopada 2021 Ale 1.9 Tdi na klapie zostaw .
MichałA4 Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Opublikowano 21 Listopada 2021 7 godzin temu, Marfiol napisał: Swoją drogą czemu zrezygnowałeś z 1.9 ? Wiadomo,że dźwięk i te sprawy ale miałeś już gotowy setup,jakieś komplikacje wyszły ? Mój avf jest mega bezobsługowy, nic się z nim nie dzieje po modach też żadnych problemów nie bylo, poprostu trafił się ten bit w dobrym hajsie i postanowiłem że go ogarne. 5 godzin temu, george napisał: I suszarek. Suszarki są w fajnym stanie nie maja zadnych luzów i żeliwa też nie są popękane, ale wiadomo k03 , a chcialoby się troche wiecej mocy wiec polecą doprzeróbki na k04. 5 godzin temu, dekiel 13 napisał: Ale 1.9 Tdi na klapie zostaw . było by zabawnie .
george Opublikowano 21 Listopada 2021 Opublikowano 21 Listopada 2021 10 minut temu, MichałA4 napisał: Suszarki są w fajnym stanie nie maja zadnych luzów i żeliwa też nie są popękane, ale wiadomo k03 , a chcialoby się troche wiecej mocy wiec polecą doprzeróbki na k04. Komu zlecasz przeróbkę na hybrydy? 5 godzin temu, dekiel 13 napisał: Ale 1.9 Tdi na klapie zostaw . 1,6!
DarekS4 Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 W dniu 21.11.2021 o 12:09, MichałA4 napisał: zresztą tanie mięso psy jedzą
takexlife Opublikowano 24 Listopada 2021 Opublikowano 24 Listopada 2021 Jakbyś szukał nabywcy na graty z swojego AVF - czyta. turbo, wtryski itd - daj znać
MichałA4 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2021 Trochę fotek z zimowej odsłony 10 1
ziemba830 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Ale sztos fura Ta czerwień, mega kozak
Rekomendowane odpowiedzi