Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SrEbRnA sTrZaŁa Audi A4 B7 1.8T Quattro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Chłopaki teraz ważna sprawa zbliża mi się wymiana oleju i filtrów jako że filtry wpadną napewno z Knechta ale mam dylemat co do oleju teraz leje Motul X-CESS 5W40, po 12 tysiącach dolałem jakieś 200 ml zapewne z powodu GAZu ale uważam to za swietny wynik, nie zauważyłem jakiejś gorszej pracy na tym oleju tak więc jestem zadowolony ale pytam was o opinie czy lać go znowu czy przerzucić się może na Ravenol ? Albo na Millersa trident 5W40 ? jakie macie zdanie na ten temat ? Druga sprawa to czy polecacie robić płukankę ? Jeśli tak to jaką kupić i ile ?

Opublikowano
  • Autor

Z racji iż nie mam xenonow a widoczność na drodze to podstawa postanowiłem zainwestować w jakieś lepsze żarówki. Wiadomo ze w B7 nie było soczewek w zwykłej lampie więc od razu skreśliłem wszystkie Ledy ponieważ rozproszenie światła byłoby tragiczne i postanowiłem zamówić 

Żarówkę osram H7 5000K 80W i z ręką na sercu polecam ją wszystkim poziom widzenia w moim odczuciu zwiększył się o sporo. 

20200316_171101.jpg

Załączam zdjęcia abyście zobaczyli 

Zdjęcia zrobiłem przed wymiana postojówek na Osram (Teraz serio auto z daleka przypomina Xenon)

Tak było

20200317_203108.jpg

Tak jest teraz

20200317_203536.jpg20200317_203507.jpg

Żółta postojowka się wyróżnia ale jak zrobię nowe zdjęcia to pokaze ze teraz wygląda bardzo ładnie  :-)

tutaj na zdjęciu bardzo fajnie widać jaki kolor ma światło taki ładny biały 

20200318_205321.jpg

Edytowane przez matix608

Opublikowano
  • Autor

kolejną rzeczą którą posiadacze B7 znają nie od dziś to błąd spalonej zarowki

Chciałem wymienić sobie oświetlenie tablicy bo oryginalne według mnie jest nie ładne 

20200317_202945.jpg

Więc postanowiłem zamowic nowe gotowe moduły oryginalne Audi

Tutaj efekt

W dzień 

20200317_203424.jpg

I w nocy 

20200317_185427.jpg

Mnie się bardzo podoba efekt jest bardzo pozytywnie zaskoczony.

W planach mam jeszcze wymienić przednie przeciwmgielne H11 które świecą jako DRL oświetlając drogę do domu również na Osram 5000K żeby wszystko się ładnie komponowało.

No i może kiedyś jeszcze środek wpadnie w ledach od Tomnika

Opublikowano
  • Autor

Zbliża mi się też wymiana oleju więc paczka od @dzik juz dotarła, kupiłem Motula bo jeżdżę juz na nim rok i jestem zadowolony. Filtry oczywiście również lepsze bo na to kasy nie żałuje, dodatkowo nowy korek do miski olejowej (zawsze go wymieniam przy wymianie oleju)

Teraz znaleźć czas na wymianę i znowu spokój ;)

20200316_171007.jpg

Opublikowano
29 minut temu, matix608 napisał:

Zbliża mi się też wymiana oleju więc paczka od @dzik juz dotarła, kupiłem Motula bo jeżdżę juz na nim rok i jestem zadowolony. Filtry oczywiście również lepsze bo na to kasy nie żałuje, dodatkowo nowy korek do miski olejowej (zawsze go wymieniam przy wymianie oleju)

Teraz znaleźć czas na wymianę i znowu spokój ;)

20200316_171007.jpg

;) spoko zestawik

Ps. Co to za mata bagazika?

Opublikowano

Zawsze można zrobić soczewki pod h7 - mam i polecam :thumbup1:

Opublikowano

Darek, może nie tyle co H7, bo to k**ewsko trudna robota, ale zestaw na H1 i też jest elegancko ? skupienie soczewki robi robotę, jak sam zauważyłeś i zdecydowanie polecam taki manewr ?

Opublikowano
8 godzin temu, matix608 napisał:

Z racji iż nie mam xenonow a widoczność na drodze to podstawa postanowiłem zainwestować w jakieś lepsze żarówki. Wiadomo ze w B7 nie było soczewek w zwykłej lampie więc od razu skreśliłem wszystkie Ledy ponieważ rozproszenie światła byłoby tragiczne i postanowiłem zamówić 

Żarówkę osram H7 5000K 80W i z ręką na sercu polecam ją wszystkim poziom widzenia w moim odczuciu zwiększył się o sporo. 

20200316_171101.jpg

Na tych żarówkach można się zabić w deszczową noc. Uja widać. Nie przypadkowo nie mają homologacji.

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, qruku napisał:

Na tych żarówkach można się zabić w deszczową noc. Uja widać. Nie przypadkowo nie mają homologacji.

Oglądałem filmiki na YouTube, czytałem opinie gdzie tak pisali ale miałem zamiar sam sprawdzić. Mogę zdanie jest takie że widać o wiele więcej niż na zwykłych jest na prawdę duża różnica więc polecam wszystkim.  Co do deszczu powiem tak ostatnio robiłem trasę do Krakowa i padał deszcz moim zdaniem widoczność jest może i delikatnie mniejsza ale nie przeszkadza mi to ta barwa to 5000k  nie jest to 8000k bądź więcej jak to niektórzy wkładają z aliexpress itp... stąd też jestem bardzo zadowolony. Włożyłem ją też dlatego że kumpel jezdzi na nich już 3 lata i mówi że nie wyobraża sobie włożyć innych i ma rację. 

Co do przeróbki na soczewkę to przyznam że nie lubię tak rzeźbić jak już tak zrobili niech zostanie w oryginale.

Opublikowano
  • Autor
9 godzin temu, M@rcin napisał:

;) spoko zestawik

Ps. Co to za mata bagazika?

Coś takiego :)

AUDI-A4-B6-B7-2000-2008-KOMBI-mata-wklad
ALLEGRO.PL

Kup teraz na Allegro.pl za 50 zł - AUDI A4 B6 B7 2000-2008 KOMBI...

Polecam bo koszt nie duży a zawsze czysty bagażnik

Opublikowano

Dobra rzecz ta mata ;) Zamawiam.

Co do żarówek to również polecam, nie ma aż takiej różnicy w deszczu według mnie.

Opublikowano
7 godzin temu, matix608 napisał:

Oglądałem filmiki na YouTube, czytałem opinie gdzie tak pisali ale miałem zamiar sam sprawdzić. Mogę zdanie jest takie że widać o wiele więcej niż na zwykłych jest na prawdę duża różnica więc polecam wszystkim.  Co do deszczu powiem tak ostatnio robiłem trasę do Krakowa i padał deszcz moim zdaniem widoczność jest może i delikatnie mniejsza ale nie przeszkadza mi to ta barwa to 5000k  nie jest to 8000k bądź więcej jak to niektórzy wkładają z aliexpress itp... stąd też jestem bardzo zadowolony. Włożyłem ją też dlatego że kumpel jezdzi na nich już 3 lata i mówi że nie wyobraża sobie włożyć innych i ma rację. 

W suchą pogodną noc jest fajnie - zgadzam się. Wygląd również na duży plus.

Kiedyś miałem je w A3 .. wracałem ze Słowacji, noc, deszcz, mega pochmurno, mokra droga, lasy, zakręty - ledwo dojechałem do domu z pełnym pampersem. Światła tyle jakbym na postojówkach wracał. Kupiłem później zwykłe żarówki za 5 zeta i w podobnych warunkach światło wróciło :)

Ja już bym nie skorzystał :no4:

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, qruku napisał:

W suchą pogodną noc jest fajnie - zgadzam się. Wygląd również na duży plus.

Kiedyś miałem je w A3 .. wracałem ze Słowacji, noc, deszcz, mega pochmurno, mokra droga, lasy, zakręty - ledwo dojechałem do domu z pełnym pampersem. Światła tyle jakbym na postojówkach wracał. Kupiłem później zwykłe żarówki za 5 zeta i w podobnych warunkach światło wróciło :)

Ja już bym nie skorzystał :no4:

Ile ludzi tyle opini u mnie klosze są w świetnym stanie i powiem że na zwykle h7 już nie zmienię nawet jakby się spaliły za pół roku to kupie następne 

Opublikowano

Ja miałem takie żarówki było ok da radę jeździć w nocy, w deszcz itp a kręcę dużo km w różnych warunkach i byłem zadowolony. Światło ładne białe ... Ale... Właśnie jedno "ale" pamiętaj, że te żarówki mają 80W! Instalacja obrywa w lampie - po dłuższym czasie jedzie w lampie spalenizną (wiem bo czułem w moich co się działo) ponadto odbłyśnik też dostaje i się wypala no i ostatnie po kilku minutach dotknij klosz będzie gorący mega gorący - kiedyś czytałem, że u niektórych potrafił się odkształcać - klosze mamy plastikowe. No jak to się mawia coś za coś :)

Opublikowano
  • Autor

Wiesz trzeba się z tym liczyć ale trzeba by kręcić naprawdę duże przebiegi żeby tak się stało. Przy moich 12 tys na rok to nie będę kombinował z montażem bixenonow. Bo duży koszt i mimo ze mam spryskiwacze reflektorów bo to szwedzka wersja i wychodziły tak oryginalnie to montaż samopoziomowania to tez koszt i klopot jednym słowem nie bardzo mi się to kalkuluje. 

Opublikowano

Podobny efekt kolorystyczny można uzyskać za połowę wartości tych osramów kupując Tungsram Bluish - ponad rok czasu są u mnie i 0 problemow - przetestowane w różnych warunkach i co ważne bezpieczne dla ref.

Edytowane przez M@rcin

Opublikowano

Co do poprawy świecenia to dużo da też wypolerowanie kloszy, bo lamy swoje już przeszły i są dosyć mocno wypiaskowane.

Opublikowano
W dniu 19.03.2020 o 07:36, qruku napisał:

Jakbyś chciał dobre światełko to zapraszam na biled 

Opublikowano

Ja od siebie polecam bixy na soczewkach b8! Jeden z najlepszych modów jaki zrobiłem.  Kosztowny Ale warto. Wracając z pracy super oświetla pobocza a na drogowych jest bajka :)

Opublikowano
  • Autor

Panowie mam pytanie chciałbym sobie wrzucić 17tki  na lato.

Pytanie tylko jakie mogą to być felgi ?

Znalazłem fajne z A6C7 ET39 8x17 5x112 

Czy taka felga podejdzie ?

Jeśli nie to napiszecie jakich najlepiej szukać dodam ze musi to być felga 17 gdyż z rodziną przy zawieszeniu s-line chce chodź trochę mieć komfortu