Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] LY7W | S-line | BIX | DRL CLH | PDC | 1BV+talerze B5 | 320/288 | Quattro|BBS RS861 19' custom|GTC1549|FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Audiczka dostała dziś prezent na 19ste urodziny coby mogła dalej komfortowo nas wozić i nabijać kolejne km ? padło na Thule Motion 800 glossy black. Unboxing, montaż i niebawem lecimy w Europę ?

IMG_1068.jpeg

IMG_1095.jpeg

Opublikowano

Dyfuzor z b7, sam ogarniałeś?

Opublikowano
  • Autor
2 godziny temu, A4b6quattro napisał(a):

Dyfuzor z b7, sam ogarniałeś?

Tak

Opublikowano

Dobrze wygląda?Dawałeś na klej do szyb, czy spawany? Też chciałem się za to zabrać,bo mój dyfuzor leży już ,ze dwa lata?

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, A4b6quattro napisał(a):

Dobrze wygląda?Dawałeś na klej do szyb, czy spawany? Też chciałem się za to zabrać,bo mój dyfuzor leży już ,ze dwa lata?

Obcinasz dremelkiem wszystkie Ori wewnętrzne mocowania. Później przykładasz, i obczaiasz na ile mocno trzeba dogiąć oba boki dokładki. Grzejesz opalarką i podginasz. Jak jak już nabierze kształtu to klej do szyb i ściskami stolarskimi dobrze połapać i zostawić. Przewiń pare stron w wątku, wydaje mi się ze są jakieś foty z zabiegu.

Opublikowano
  • Autor

Pogoda dopisuje, wziąłem się za generalne odszczurzanie wnętrza? aż miłej dziadziusiem podróżować 

IMG_1137.jpeg

IMG_1136.jpeg

IMG_1131.jpeg

IMG_1130.jpeg

Opublikowano
  • Autor

Staruszek wczoraj szczęśliwe dowiózł na wyczekiwane wczasy, dystans całkiem pokaźny?

IMG_1193.jpeg

IMG_1200.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej.

Możesz tak na szybko podpowiedzieć jak ogarnąłeś temat DRL u siebie?

Pozdr.:hi:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 6.07.2023 o 12:51, dayd_4 napisał(a):

Hej.

Możesz tak na szybko podpowiedzieć jak ogarnąłeś temat DRL u siebie?

Pozdr.:hi:

Ale pytasz dokładnie o co? O dokładany moduł DRL czy Ori przełącznik DRL?

Opublikowano
16 godzin temu, jaras99 napisał(a):

Ale pytasz dokładnie o co? O dokładany moduł DRL czy Ori przełącznik DRL?

Zapytałem, bo mam u siebie zaprogramowane halogeny, że świecą się cały czas jako dzienne. Jeżdżę tak już kilka lat, ale wolałbym mieć dzienne w długich, a mam bixenon. Dlatego jestem ciekawy jak masz to rozwiązane u siebie.

Opublikowano
4 minuty temu, dayd_4 napisał(a):

Zapytałem, bo mam u siebie zaprogramowane halogeny, że świecą się cały czas jako dzienne. Jeżdżę tak już kilka lat, ale wolałbym mieć dzienne w długich, a mam bixenon. Dlatego jestem ciekawy jak masz to rozwiązane u siebie.

Jakie masz żarówki w drogowych światłach? 

Ja mam wszędzie LED i właśnie z drogowych zszedłem na halogeny, ponieważ mimo 30% to oślepiały. 

Opublikowano

To chyba 30% nie było jednak. Po czym stwierdziłeś że to 30%? Przeliczałeś napięcie na żarówkach?

Opublikowano
1 godzinę temu, Langista napisał(a):

To chyba 30% nie było jednak. Po czym stwierdziłeś że to 30%? Przeliczałeś napięcie na żarówkach?

Mam moduł drl 30%

No była bardzo duża różnica między włączeniem drogowych a na dziennych w drogowych. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Langista napisał(a):

Też tak kiedyś miałem w poprzednim aucie. Niby miało być 30%, a mimo wszystko potrafili mi błyskać światłami z przeciwka.

Teraz mam w halogenach, ale to nie najlepsze rozwiązanie dla policji.

Opublikowano
  • Autor
6 godzin temu, dayd_4 napisał(a):

A no to w takim razie kupujesz moduł do świateł dziennych i wpinasz go w światła długie i tyle w temacie. Ja jako że mam czujnik zmierzchu to z automatu śmigam na dziennych w światłach długich a jak zapada zmrok to się przełącza na bixa. Dodatkowo mam dolożony Ori przełącznik od DRL ale to w sumie tylko dla bajeru bo i tak cały czas mam go na ON?

Opublikowano
  • Autor

Moduł mam proelteca jak dobrze pamietam już 3 rok, a w drogowych zwykle żarówy H7

Opublikowano
19 godzin temu, jaras99 napisał(a):

A no to w takim razie kupujesz moduł do świateł dziennych i wpinasz go w światła długie i tyle w temacie. Ja jako że mam czujnik zmierzchu to z automatu śmigam na dziennych w światłach długich a jak zapada zmrok to się przełącza na bixa. Dodatkowo mam dolożony Ori przełącznik od DRL ale to w sumie tylko dla bajeru bo i tak cały czas mam go na ON?

A masz bi xeneon? Bo do długich u mnie jest H7 i Bixenon. W takim razie będzie  świecić tylko H7, a bix nie?

Dzięki za odpowiedź.

Opublikowano
22 minuty temu, dayd_4 napisał(a):

A masz bi xeneon? Bo do długich u mnie jest H7 i Bixenon. W takim razie będzie  świecić tylko H7, a bix nie?

Dzięki za odpowiedź.

Tylko H7, na małym napięciu przesłona nie podniesie się, a to i tak z mijania które nie będzie świecić 

Mam też przesłony taki a'la BiLED i było cacy

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, dayd_4 napisał(a):

Dzięki za odpowiedź.

Tak, moduł działa tak ze jest wpięty w zasilanie tylko żarówek H7. Bix odpoczywa w tej sytuacji. Dopiero jak włączysz dzienne to moduł odłącza zasilanie H7 i odpala bix

Opublikowano

Jak się siada w krótkich spodenkach na czarne skóry w te upały? ?