Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] LY7W | S-line | BIX | DRL CLH | PDC | 1BV+talerze B5 | 320/288 | Quattro|BBS RS861 19' custom|GTC1549|FMIC

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Unf napisał(a):

Jak się siada w krótkich spodenkach na czarne skóry w te upały? ?

Wcale nie muszą być czarne, ja sobie mówię że to pierwsze i ostatnie skóry. Chyba, że będą jakieś podwójne szyby + wentylacja kabiny + wentylacja foteli - wtedy zaakceptuje skórę. 

Opublikowano
39 minut temu, Ivanek napisał(a):

Wcale nie muszą być czarne, ja sobie mówię że to pierwsze i ostatnie skóry. 

Kuzyn miał bananowe skóry w E46 i latem nie dało się zająć miejsca w krótkich spodenkach. ;)

Opublikowano
28 minut temu, george napisał(a):

Kuzyn miał bananowe skóry w E46 i latem nie dało się zająć miejsca w krótkich spodenkach. ;)

Nie jeden raz poparzyłem się przyklejając do fotela. 

Opublikowano
  • Autor

Aj tam, już nie przesadzajmy. Rzeczywiście jest cieplutko w pierwszym momencie jak ładuje słońce centralnie na któryś fotel i moment siadania jest wtedy przyjemny ? z tyłu luz, przyciemnione szyby robią robotę.

Ostatnio robiłem długie trasy (4kkm w 1,5 tygodnia), upał na zewnątrz, z dzieciakami, w krótkich spodenkach ?, nikt na SOR nie trafił.

Wentylacje kabiny mam, ale jakoś jeszcze z tego nie korzystałem. Przed startem w upał opuszczam wszystkie szyby pilotem, przewietrzy się i jest git.

Edytowane przez jaras99

Opublikowano
52 minuty temu, jaras99 napisał(a):

?tyłu luz, przyciemnione szyby robią robotę.

Miałem z przodu 50% i nie czułem różnicy :(

Frontowa szyba jednak najwięcej wpuszcza. Ciekawe jak sprawdzają się podwójne szyby w tym temacie

Opublikowano

Podwójne szyby to bardziej akustyka niż ochrona termiczna. Ale nie miałem, to i nie upieram się, że tak jest ;)

Opublikowano
13 godzin temu, Unf napisał(a):

Jak się siada w krótkich spodenkach na czarne skóry w te upały? ?

Haha. Tak samo jak w czerwone:heat:

DSC_0484.JPG

Opublikowano
11 godzin temu, Ivanek napisał(a):

Frontowa szyba jednak najwięcej wpuszcza. Ciekawe jak sprawdzają się podwójne szyby w tym temacie

Musiałaby być atermiczna lub mieć folię aterminczną. 

Opublikowano
3 minuty temu, george napisał(a):

Musiałaby być atermiczna

Mam przedną atermiczną w A6 C6, auto czarne z zewnątrz, wewnątrz też i w porównaniu do srebrnej A4 B7 i szarej w środku ze zwykłą szybą to w C6 jest chłodniej na pewno, nie nagrzewa się tak jak B7.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam zestawy do wentylacji fotela :) wentylatory wysokoobrotowe okragle oczywiście, a nie z komputera  kwadratowe:)

Edytowane przez black_edition

Opublikowano
10 minut temu, black_edition napisał(a):

Mam zestawy do wentylacji fotela :) wentylatory wysokoobrotowe okragle oczywiście, a nie z komputera  kwadratowe:)

O skubany, szkoda że teraz mówisz a nie jak mate od Ciebie brałem ???

Da się włożyć do sportów B6? 

Opublikowano

Tak  :) do każdego fotela da się. poszedłem o krok dalej i udało mi się zmodyfikować oryginalny włącznik od grzania foteli ( np. od grzanej kanapy) do regulacji prędkością wentylatorów.

Grzane kierownice też robię od a do z z obszyciem. Moduł ciężko zdobyć więc mam inny i do tego włącznik z regulacją :)

Opublikowano
2 minuty temu, black_edition napisał(a):

Tak  :) do każdego fotela da się. poszedłem o krok dalej i udało mi się zmodyfikować oryginalny włącznik od grzania foteli ( np. od grzanej kanapy) do regulacji prędkością wentylatorów.

Grzane kierownice też robię od a do z z obszyciem. Moduł ciężko zdobyć więc mam inny i do tego włącznik z regulacją :)

Tylko ciekawe jak to się sprawdza w pełnych skórach, bez perforacji to chyba słabe będzie co? Jak odbywa się regulacja? Jednym pokrętłem od grzania? 

Opublikowano
14 godzin temu, black_edition napisał(a):

Sorki za offtop.

A coś takiego da radę też do A6 C7 w pełnej skórze? ?

Jeśli możesz to napisz na PW co i jak, żeby koledze nie zaśmiecać tematu. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wymiana oliwy, tekturek i można pędzić dalej. Tym razem na singletracki glacensis trochę się umęczyć ?

IMG_1732.jpeg

IMG_1713.jpeg

IMG_1733.jpeg

IMG_1744.jpeg

f2e4faad-805b-486e-b10a-a25f5d7e1ae7.jpeg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Wpadły nowe hebelki. Dojechałem materiał w 100% do końca, okładzin już praktycznie nie było a grubość tarczy 27mm. Postawiłem na nowy zestaw textar plus klocki ferodo premier. Dobrze siadło ale nie obyło się bez komplikacji których w życiu bym nie przewidział. Otóż po zmontowaniu wszystkiego felga haczyła o jarzmo?. Najwyraźniej ferodo nie oszczędza na materiale przez co tak wypchnęło mocno jarzmo do przodu że z jakieś 4mm wchodziło pomiędzy szprychy alusa? na szybko uratowałem temat tak ze przelozylem dystanse + 20mm z tylu na przód i jest okej, tzn prawie bo to za dużo na przód przy ET48 i delikatnie wystaje poza błotnik. Będę musiał dokupić jeszcze komplecik +15mm docelowo na przód a +20mm wróci do tyłu. 

IMG_1875.jpeg

IMG_1876.jpeg

IMG_1878.jpeg

IMG_1877.jpeg

Opublikowano

Witam tak z  ciekawości był  kolega 23 sierpnia na pętli Jagodna ? Bo tego dnia też tam byłem ale na szlaku i mijałem taka audi na Spalonej?

Opublikowano
  • Autor
21 godzin temu, Misieqq7 napisał(a):

Witam tak z  ciekawości był  kolega 23 sierpnia na pętli Jagodna ? Bo tego dnia też tam byłem ale na szlaku i mijałem taka audi na Spalonej?

A to by się zgadzało. Byłem na pętli….rowerem?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Dni coraz krótsze, dla poprawy widoczności wziąłem się za polerkę reflektorów. Pierwszy z brzegu zestaw z Allegro, wiertarka i szlifowanie. Wyszło całkiem spoko. A jak widać klosze już nie były pierwszej świeżości. Myśle ze zabieg poprawi efektywność oświetlenia.

IMG_2350.jpeg

IMG_2351.jpeg

IMG_2352.jpeg

IMG_2353.jpeg

IMG_2354.jpeg

Opublikowano

Zabezpieczyłeś je czymś po polerce?