jaras99 Opublikowano 14 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2023 Audiczka dostała dziś prezent na 19ste urodziny coby mogła dalej komfortowo nas wozić i nabijać kolejne km ? padło na Thule Motion 800 glossy black. Unboxing, montaż i niebawem lecimy w Europę ? 4
jaras99 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2023 2 godziny temu, A4b6quattro napisał(a): Dyfuzor z b7, sam ogarniałeś? Tak
A4b6quattro Opublikowano 19 Czerwca 2023 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Dobrze wygląda👌Dawałeś na klej do szyb, czy spawany? Też chciałem się za to zabrać,bo mój dyfuzor leży już ,ze dwa lata😁
jaras99 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2023 3 minuty temu, A4b6quattro napisał(a): Dobrze wygląda👌Dawałeś na klej do szyb, czy spawany? Też chciałem się za to zabrać,bo mój dyfuzor leży już ,ze dwa lata😁 Obcinasz dremelkiem wszystkie Ori wewnętrzne mocowania. Później przykładasz, i obczaiasz na ile mocno trzeba dogiąć oba boki dokładki. Grzejesz opalarką i podginasz. Jak jak już nabierze kształtu to klej do szyb i ściskami stolarskimi dobrze połapać i zostawić. Przewiń pare stron w wątku, wydaje mi się ze są jakieś foty z zabiegu. 1
jaras99 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2023 Pogoda dopisuje, wziąłem się za generalne odszczurzanie wnętrza🙂 aż miłej dziadziusiem podróżować 1 1
jaras99 Opublikowano 25 Czerwca 2023 Autor Opublikowano 25 Czerwca 2023 Staruszek wczoraj szczęśliwe dowiózł na wyczekiwane wczasy, dystans całkiem pokaźny😌 1
dayd_4 Opublikowano 6 Lipca 2023 Opublikowano 6 Lipca 2023 Hej. Możesz tak na szybko podpowiedzieć jak ogarnąłeś temat DRL u siebie? Pozdr.
jaras99 Opublikowano 10 Lipca 2023 Autor Opublikowano 10 Lipca 2023 W dniu 6.07.2023 o 12:51, dayd_4 napisał(a): Hej. Możesz tak na szybko podpowiedzieć jak ogarnąłeś temat DRL u siebie? Pozdr. Ale pytasz dokładnie o co? O dokładany moduł DRL czy Ori przełącznik DRL?
dayd_4 Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 16 godzin temu, jaras99 napisał(a): Ale pytasz dokładnie o co? O dokładany moduł DRL czy Ori przełącznik DRL? Zapytałem, bo mam u siebie zaprogramowane halogeny, że świecą się cały czas jako dzienne. Jeżdżę tak już kilka lat, ale wolałbym mieć dzienne w długich, a mam bixenon. Dlatego jestem ciekawy jak masz to rozwiązane u siebie.
Ivanek Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 4 minuty temu, dayd_4 napisał(a): Zapytałem, bo mam u siebie zaprogramowane halogeny, że świecą się cały czas jako dzienne. Jeżdżę tak już kilka lat, ale wolałbym mieć dzienne w długich, a mam bixenon. Dlatego jestem ciekawy jak masz to rozwiązane u siebie. Jakie masz żarówki w drogowych światłach? Ja mam wszędzie LED i właśnie z drogowych zszedłem na halogeny, ponieważ mimo 30% to oślepiały.
Langista Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 To chyba 30% nie było jednak. Po czym stwierdziłeś że to 30%? Przeliczałeś napięcie na żarówkach?
Ivanek Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 1 godzinę temu, Langista napisał(a): To chyba 30% nie było jednak. Po czym stwierdziłeś że to 30%? Przeliczałeś napięcie na żarówkach? Mam moduł drl 30% No była bardzo duża różnica między włączeniem drogowych a na dziennych w drogowych.
dayd_4 Opublikowano 11 Lipca 2023 Opublikowano 11 Lipca 2023 1 godzinę temu, Langista napisał(a): To chyba 30% nie było jednak. Po czym stwierdziłeś że to 30%? Przeliczałeś napięcie na żarówkach? Też tak kiedyś miałem w poprzednim aucie. Niby miało być 30%, a mimo wszystko potrafili mi błyskać światłami z przeciwka. Teraz mam w halogenach, ale to nie najlepsze rozwiązanie dla policji.
jaras99 Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 6 godzin temu, dayd_4 napisał(a): Zapytałem, bo mam u siebie zaprogramowane halogeny, że świecą się cały czas jako dzienne. Jeżdżę tak już kilka lat, ale wolałbym mieć dzienne w długich, a mam bixenon. Dlatego jestem ciekawy jak masz to rozwiązane u siebie. A no to w takim razie kupujesz moduł do świateł dziennych i wpinasz go w światła długie i tyle w temacie. Ja jako że mam czujnik zmierzchu to z automatu śmigam na dziennych w światłach długich a jak zapada zmrok to się przełącza na bixa. Dodatkowo mam dolożony Ori przełącznik od DRL ale to w sumie tylko dla bajeru bo i tak cały czas mam go na ON😉
jaras99 Opublikowano 11 Lipca 2023 Autor Opublikowano 11 Lipca 2023 Moduł mam proelteca jak dobrze pamietam już 3 rok, a w drogowych zwykle żarówy H7
dayd_4 Opublikowano 12 Lipca 2023 Opublikowano 12 Lipca 2023 19 godzin temu, jaras99 napisał(a): A no to w takim razie kupujesz moduł do świateł dziennych i wpinasz go w światła długie i tyle w temacie. Ja jako że mam czujnik zmierzchu to z automatu śmigam na dziennych w światłach długich a jak zapada zmrok to się przełącza na bixa. Dodatkowo mam dolożony Ori przełącznik od DRL ale to w sumie tylko dla bajeru bo i tak cały czas mam go na ON😉 A masz bi xeneon? Bo do długich u mnie jest H7 i Bixenon. W takim razie będzie świecić tylko H7, a bix nie? Dzięki za odpowiedź.
Ivanek Opublikowano 12 Lipca 2023 Opublikowano 12 Lipca 2023 22 minuty temu, dayd_4 napisał(a): A masz bi xeneon? Bo do długich u mnie jest H7 i Bixenon. W takim razie będzie świecić tylko H7, a bix nie? Dzięki za odpowiedź. Tylko H7, na małym napięciu przesłona nie podniesie się, a to i tak z mijania które nie będzie świecić Mam też przesłony taki a'la BiLED i było cacy 1
jaras99 Opublikowano 12 Lipca 2023 Autor Opublikowano 12 Lipca 2023 1 godzinę temu, dayd_4 napisał(a): A masz bi xeneon? Bo do długich u mnie jest H7 i Bixenon. W takim razie będzie świecić tylko H7, a bix nie? Dzięki za odpowiedź. Tak, moduł działa tak ze jest wpięty w zasilanie tylko żarówek H7. Bix odpoczywa w tej sytuacji. Dopiero jak włączysz dzienne to moduł odłącza zasilanie H7 i odpala bix 1
Unf Opublikowano 12 Lipca 2023 Opublikowano 12 Lipca 2023 Jak się siada w krótkich spodenkach na czarne skóry w te upały? 😬
Rekomendowane odpowiedzi