instruktor83 Opublikowano 18 Listopada 2019 Opublikowano 18 Listopada 2019 23 godziny temu, grzes283 napisał: Paruje, ale ma prawo przez jakiś czas To norma w tych lampach ,że ma prawo przez jakiś czas parować?
grzes283 Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Opublikowano 18 Listopada 2019 W tych i w każdych innych może tak być. Oczywiśnie nie jest to norma, ale powszechne zjawisko. Nie pierwszy i zapewne nie ostatni raz się z czymś takim spotykam. Po niedługim czasie powinno ustąpić. Na pewno im wyższa temperatura, tym szybciej lampa odparuje. Lampa nie była rozklejana, więc na pewno jest szczelna. W A4 zmieniałem samą soczewkę i około dwóch tygodni mi lampa parowała, po tym czasie spokój.
pajda Opublikowano 19 Listopada 2019 Opublikowano 19 Listopada 2019 Mi nic nie parkuje, a też dałem lamy do regeneracji soczewki W A4 miałem z tym problem i jest to zjawisko dos powszechne ale temat do opanowania
grzes283 Opublikowano 19 Listopada 2019 Autor Opublikowano 19 Listopada 2019 Godzinę temu, pajda napisał: Mi nic nie parkuje, a też dałem lamy do regeneracji soczewki W A4 miałem z tym problem i jest to zjawisko dos powszechne ale temat do opanowania Nie ma reguły, mi prawa również nie zaparowała. Problem to żaden nie jest, raczej normalne zjawisko. Po montażu miałem 2/3 klosza we mgle, teraz praktycznie nie ma śladu. Takie zjawisko może wystąpić również podczas wymiany żarówki, jeśli robimy to wilgotną porą na dworzu i jeszcze zajmie to nam dłuższą chwilę, podczas której dekielek jest zdjęty. Co innego jak kleimy lampy, wówczas wilgoś wychodzi z kleju i taki zjawisko może dłużej się utrzymać - ale oczywiście nie musi. ;-)
grzes283 Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Opublikowano 20 Listopada 2019 6 godzin temu, audiaudi napisał: masz gdzieś nieszczelność A skąd ta nieszczelność by się wzięła?
grzes283 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Regeneracja kierownicy zestawem colourlock. Zobaczymy jak z trwałością. Optycznie jest różnica.... PRZED... PO.... Edytowane 5 Grudnia 2019 przez grzes283 1
grzes283 Opublikowano 5 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2019 dzięki, jak na pierwszy raz, to jestem zadowolony. Aczkolwiek w dotyku nie przypomina skóry - bardziej kawałek papieru ściernego ale mam nadzieję, że się "ułoży" podczas użytkowania. Grunt, żeby nie farbowała i ładnie się podgrzewała.
Norbas Opublikowano 5 Grudnia 2019 Opublikowano 5 Grudnia 2019 No różnica jest spora papier ścierny na rękę i się docierajcie ?
Gregorski3 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 12 godzin temu, grzes283 napisał: Aczkolwiek w dotyku nie przypomina skóry - bardziej kawałek papieru ściernego ale mam nadzieję, że się "ułoży" podczas użytkowania. Ja swoją tak samo odnawiałem i też miałem na początku papier ścierny. Trochę pokręcisz kierą i wróci do normy.
zabiello Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 5 godzin temu, Gregorski3 napisał: Ja swoją tak samo odnawiałem i też miałem na początku papier ścierny. Trochę pokręcisz kierą i wróci do normy. A jak się ma sprawa z trwałością?
instruktor83 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 (edytowane) Naprawdę fajny efekt Edytowane 6 Grudnia 2019 przez instruktor83
Gregorski3 Opublikowano 6 Grudnia 2019 Opublikowano 6 Grudnia 2019 7 godzin temu, zabiello napisał: A jak się ma sprawa z trwałością? Ja jeździłem pół roku i nic się nie działo . Obecnie nie wiem bo auta już nie mam.
grzes283 Opublikowano 7 Grudnia 2019 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2019 Też jestem ciekawy, jak z tym będzie. Generalnie przekładam kierownicę na zimę, bo jest grzana. Niech mi starczy na dwie zimy, to i tak dobrze. Używki w dostateczny stanie, to koszt 400 zł wzwyż. Tu mnie wyszło poł godziny roboty i 48 zł zestaw koloryzujący. Jeśli nie będzie barwić dłoni, to będzie SI
chudy92 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Opublikowano 8 Grudnia 2019 robiłem też w a4 kierownice grzaną i po ok pół roku zrobiła się juz mniej szorstka więc cierpliwości
brygadzista Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Piękne wozidło podziwiam wkład pracy nie mówiąc o kasie
grzes283 Opublikowano 6 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2020 Godzinę temu, brygadzista napisał: Piękne wozidło podziwiam wkład pracy nie mówiąc o kasie Podziękował
Dev Opublikowano 6 Stycznia 2020 Opublikowano 6 Stycznia 2020 W dniu 5.12.2019 o 20:18, grzes283 napisał: dzięki, jak na pierwszy raz, to jestem zadowolony. Aczkolwiek w dotyku nie przypomina skóry - bardziej kawałek papieru ściernego ale mam nadzieję, że się "ułoży" podczas użytkowania. Grunt, żeby nie farbowała i ładnie się podgrzewała. ja był robił całą w perforowanej skórze albo w alkantarze (taką mam u siebie)
Rekomendowane odpowiedzi