mrogal Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 Właśnie skończyłem prace w garażu: -mam nieszczelność w dolocie, a dokładnie w rdzeniu fmica skad wiesz?
Michał Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 tylko dziwne jest to, że wskaźnik doładowania w dalszym ciągu pokazuje doładowanie 2.5 bara :gwizdanie: ile??
mrogal Opublikowano 18 Maja 2011 Opublikowano 18 Maja 2011 tylko dziwne jest to, że wskaźnik doładowania w dalszym ciągu pokazuje doładowanie 2.5 bara :gwizdanie: ile?? oj Adam chyba ma fanaberie i se dolicza bara cisnienia atmosferycznego
Armi Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 w vagu tak, ale żeby na wskaźniku? Zobaczcie na godzinę chodziło mi o doładowanie 1.5 bara (na wskaźniku) plus ciśnienie atmosferyczne. Audik został u lakiernika, pospawają lub skleją IC i zobaczą jak będzie szło klepanie rantów nadkoli (jak lakier nie będzie odpryskiwał to je poszerzą. Jak będzie odpryskiwał to mają nie ruszać bo nie będę płacił 700 zł za poszerzenie i malowanie dwóch nadkoli ).[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 11:41_________________________________________________Nie wiem co mi do głowy strzeliło żeby lusterka obklejać folią carbon :doh1: Pierwszy i ostatni raz Właśnie skończyłem pierwszą obudowę :gwizdanie: Poza tym: -zderzak pospawany i pomalowany (bez spasowywania, goście chyba pierwszy raz w życiu fmic widzieli, więc wolałem żeby się do osadzenia zderzaka nie dotykali. Tylko na lakierowaniu się znają ) było/jest -wydech po raz kolejny Jak na pierwszy dzień urlopu jestem zadowolony Plan na dziś: -carbon cd -zmiana hamulców z tyłu, od razu zaciski machnę na srebrno - stickery, idealnie pasujące rozmiarem do szyb trójkącików
pablo_9 Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 aż taka tragedia z tym carbonem ?!... jak założysz na auto zobaczymy jak to będzie wyglądać
mrogal Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 w vagu tak, ale żeby na wskaźniku? Zobaczcie na godzinę chodziło mi o doładowanie 1.5 bara (na wskaźniku) plus ciśnienie atmosferyczne. Audik został u lakiernika, pospawają lub skleją IC i zobaczą jak będzie szło klepanie rantów nadkoli (jak lakier nie będzie odpryskiwał to je poszerzą. Jak będzie odpryskiwał to mają nie ruszać bo nie będę płacił 700 zł za poszerzenie i malowanie dwóch nadkoli ).[br]Dopisany: 18 Maj 2011, 11:41_________________________________________________Nie wiem co mi do głowy strzeliło żeby lusterka obklejać folią carbon :doh1: Pierwszy i ostatni raz Właśnie skończyłem pierwszą obudowę :gwizdanie: Poza tym: -zderzak pospawany i pomalowany (bez spasowywania, goście chyba pierwszy raz w życiu fmic widzieli, więc wolałem żeby się do osadzenia zderzaka nie dotykali. Tylko na lakierowaniu się znają ) było/jest -wydech po raz kolejny Jak na pierwszy dzień urlopu jestem zadowolony Plan na dziś: -carbon cd -zmiana hamulców z tyłu, od razu zaciski machnę na srebrno - stickery, idealnie pasujące rozmiarem do szyb trójkącików pokaz wiecej fotek tych luster dobrze poszlo?
pastaldo Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 no zdreżak wyszedł Lusterka dopiero ocenisz na samochodzie. Powinieneś być zadowolony. Klejenie dało Ci w kość?
Armi Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Qrfa, na filmikach instruktażowych biorą sobie płaskie powierzchnie i pokazują jak nakleić folię. Na płaską powierzchnię to i dziecko by nakleiło. Na lusterku są kąty, trzeba robić nacięcia na folii żeby ładnie spasować. Tu gdzie jest gładkie wyszło ładnie ale górna część obudowy ma pęcherzyki powietrza Kupię nową folię i poprawię. Tak to obudowa w carbonie wygląda super ale oklejanie Chociaż wcale się nie zdziwię jak coś źle robię.
OGr Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 ostatnio w Krakowie widziałem A5 oklejone po całości w takiej folii. Szczerze to nie robi to na mnie jakiegoś wrażenia. Fakt faktem jest tańsze niż malowanie np lusterka hehe :-) W chromie powinni robić takie folie :-)
pastaldo Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 to większość by paćkała chromem w folii wszystko co się da tzn lusterka, relingi itp[br]Dopisany: 24 Maj 2011, 10:50_________________________________________________i jak tam Armi z tymi błotnikami sie potoczyło?
Kowi87 Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Armi nie kupuj drugi raz tej folii, pomaluj te lustra w kolor, sam albo poprzez lakiernika
Armi Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Nie no folia mi się podoba, tylko jej przyklejanie jest beznadziejne. Wiem co źle zrobiłem, więc może drugie pójdzie mi lepiej
P-U-M-A Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Te twoje prosiaki by super wyglądały na biało
Pucek Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Te twoje prosiaki by super wyglądały na biało Jakoś mi się nie wydaje, może jakiś VT?
P-U-M-A Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 Na moim lipnym monitorze na jednym zdjęciu kolor srebrny przechodzi w biały( jedno z tych przed i po malowaniu zderzaka) i wygląda na białą ta felga
Armi Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Opublikowano 24 Maja 2011 Mi jakoś białe felgi nie podchodzą Zmieniłem tylne tarcze i klocki, tarcze były fabryczne Miałem pomalować dziś zaciski ale musiałem po moją starą jechać A i stickery straszące pasażerów a teraz znów carbon
fusse Opublikowano 24 Maja 2011 Opublikowano 24 Maja 2011 pokaz lepsza fotke tej starej tarczy, bo nie wierze. ona tak malo Ci brala? masakra,tarcze z przodu musialy mocno dostac po d*pie, przez tyl. ile grubosci ma stara tarcza? u mnie maja po 8mm, tez juz raczej do wymiany.
Rekomendowane odpowiedzi