Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Lisek99990 napisał:

Siema koledzy kody OEM tarcze i klocki tył b6 bdv WAUZZZ8EX3A388626 z góry dzięki

klocki przód - 8E0 698 151 K

tarcze przód - 8E0 615 301 R

klocki tył - 8E0 698 451 L

tarcze tył - 8E0 615 601 Q

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 585,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
2 godziny temu, troleslaw napisał:

Siema, zwracam się z uniżoną prośbą:hi: o zidentyfikowanie po vinie typu przekładni kierowniczej, zf czy koyo. Bo będę zmieniał drążek kierowniczy i osłonę, a zf ma fi ok 60 a koyo 54. We wlepie jest 1n1

WAUZZZ8E22A230084

Wiem, że nie ten temat, ale tutaj jest największa szansa uzyskania pomocy.

Numer osłony z etki AUDI 8E0 419 831 jest do przekładni zf i fi wew jest 63. LEMFÖRDER 34915 01 albo TRW JBE370.

Z góry dzięki za pomoc.

przekładnia ZF po VINie

Opublikowano

Dziekuje

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem autko. Model b6. Hamulce przód założone od audi b7 3.0 tdi 320 mm. W sklepie maja klocki brembo oraz trw. Czy ate założyć ? To dobry wybor? Ile takie kosztują ? Byłem raz to mówili mi że maja i koszt 250-320 zł a za drugim razem że niecałe 200. Nie wiem jakie są założone tarcze. Ktoś może podać nr klocków ?

Opublikowano
4 godziny temu, pok3r napisał:

Kupiłem autko. Model b6. Hamulce przód założone od audi b7 3.0 tdi 320 mm. W sklepie maja klocki brembo oraz trw. Czy ate założyć ? To dobry wybor? Ile takie kosztują ? Byłem raz to mówili mi że maja i koszt 250-320 zł a za drugim razem że niecałe 200. Nie wiem jakie są założone tarcze. Ktoś może podać nr klocków ?

kup sobie Ferodo FDB1629 koszt ok 180zł

Opublikowano

Hej Dev:papa:

A jakie tarcze byś obecnie zaproponował pod klocki Ferodo DS Performance?  Przychodzi Ci do głowy jakiś setup, który w kombinacji z klockami nie tylko będzie dobrze hamował, ale aby tarcze były w stanie przetrzymać przynajmniej jedną wymianę klocków a nie kończyły razem z klockami? I najlepiej jeszcze, żeby nie piszczały tak niemiłosiernie, bo Iskierka :witch: (tzn. żona) mówi, że ma już dosyć robienia wiochy na całe osiedle:bag::facepalm:

Opublikowano
4 godziny temu, Suli napisał:

Hej Dev:papa:

A jakie tarcze byś obecnie zaproponował pod klocki Ferodo DS Performance?  Przychodzi Ci do głowy jakiś setup, który w kombinacji z klockami nie tylko będzie dobrze hamował, ale aby tarcze były w stanie przetrzymać przynajmniej jedną wymianę klocków a nie kończyły razem z klockami? I najlepiej jeszcze, żeby nie piszczały tak niemiłosiernie, bo Iskierka :witch: (tzn. żona) mówi, że ma już dosyć robienia wiochy na całe osiedle:bag::facepalm:

@Suli DS`y lubią popiskiwać:wink: Każda gładka tarcza do tego będzie ok. Ja ostatnio ze swoich obserwacji staram się sprzedawać Brembo. Jedyne tarcze do których nie straciłem zaufania na przestrzeni lat:przebiegly: Co myślisz Tomaszu?

Opublikowano
W dniu 24.05.2022 o 03:45, Wandej napisał:

@Suli DS`y lubią popiskiwać:wink: Każda gładka tarcza do tego będzie ok. Ja ostatnio ze swoich obserwacji staram się sprzedawać Brembo. Jedyne tarcze do których nie straciłem zaufania na przestrzeni lat:przebiegly: Co myślisz Tomaszu?

@Dev pewnie zajęty:wink4:  Wandej a brembo nie miały czasem tendencji do bicia?:eusathink:

Na zimmermanny bym słowa nie powiedział, gdyby nie te piski i fakt, że tarcza żłobi się równo z klockiem DSP skutkiem czego trzeba wymieniać wszystko po całości.:sorry:

Opublikowano
11 minut temu, Suli napisał:

@Dev pewnie zajęty:wink4:  Wandej a brembo nie miały czasem tendencji do bicia?:eusathink:

Na zimmermanny bym słowa nie powiedział, gdyby nie te piski i fakt, że tarcza żłobi się równo z klockiem DSP skutkiem czego trzeba wymieniać wszystko po całości.:sorry:

Żadne nie mają ogólnie. Trzeba po prostu je zamontować tak żeby ani Piasta ani tarcza po zewnętrznym obwodzie nie miała  nadmiernego bicia. Jeśli parametry przy montażu będą Ok to i podczas użytkowania nic się nie będzie dziać. DS’y znacznie bardziej „męczą” tarcza niż zwykły klocek. W ogóle to do czego potrzebujesz set? Dalej B6? 320mm pamietam kiedyś brałeś ode mnie.

Opublikowano

U mnie po staremu. Żona i samochód te same:polew:

Opublikowano

Panowie - pytanko. Który producent ma najlepsze zabezpieczenie antykorozyjne?

OZ, Textar, Febi, Metelli czy jeszcze jakiś inny? z tego co czytałem metelli produkuje tarcze dla ATE (choć może ktoś gadał bzdury). Cenowo i jakościowo wypadają dość fajnie.

Opublikowano
7 godzin temu, viktorion napisał:

Panowie - pytanko. Który producent ma najlepsze zabezpieczenie antykorozyjne?

OZ, Textar, Febi, Metelli czy jeszcze jakiś inny? z tego co czytałem metelli produkuje tarcze dla ATE (choć może ktoś gadał bzdury). Cenowo i jakościowo wypadają dość fajnie.

nie pamietam kto, ale ATE nie produkuje ani tarcz, ani klockow - oni tylko pakuja i narzucaja marze.

Opublikowano

Brembo

Opublikowano
8 godzin temu, Dev napisał:

Brembo

Serio BREMBO ma najlepiej zabezpieczone tarcze? a jak z jakością? bo czytałem, że Brembo spadło na jakości. Nie chodzi mi o segment nawiercanych i nacinanych tarcz, tylko zwykłych. :P Porównywalne do np. textara / trw / ferodo czy półka niżej?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wystarczyło pytanie o zabezpieczenie antykorozyjne tarcz i temat umarł.... :( 

Opublikowano
42 minuty temu, viktorion napisał:

Wystarczyło pytanie o zabezpieczenie antykorozyjne tarcz i temat umarł.... :( 

Pomaluj sobie szprajem cynkowym na 650°

Opublikowano
19 godzin temu, Dev napisał:

Pomaluj sobie szprajem cynkowym na 650°

nie no, dziadostwa odstawiał nie będę, stawiam na fabryczne rozwiązania, dlatego się zastanawiam i pytam osób z doświadczeniem która firma faktycznie ma dobre zabezpieczenie antykorozyjne, bo czytałem o textarze, oz, ate

Opublikowano

Nigdy nie zwracałem uwagi na to jak szybko rdzewieją tarcze bo raczej prędzej je wymieniam niż rdzewieją. Obecnie od roku mam ATE i w sumie dalej są srebrne jak po wyciągnięciu z pudełka tylko co z tego jak z klockami ATE piszczą jak szalone i w dodatku zużywają się tak, że pewnie będę musiał je wymieniać zanim skończą się klocki :/

Edytowane przez Elhape

Opublikowano
W dniu 30.05.2022 o 08:04, Dev napisał:

Brembo

+1. Czarna proszkowa powłoka. Nie ma możliwości żeby zardzewiała tarcza jeśli nie uszkodzimy mechanicznie powłoki. Jak dla mnie w ogóle Brembo nr 1 ostatnio pomijając oczywiście takie wydumki jak DBA czy Giro.

Opublikowano

Mam pytanie 

Chce zalozyc tarcze zimmermanny tylko zastanawiam się nad zwykłymi i nawiercanymi co byście wybrali ?