Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest ten co kupiłem   

Normy i specyfikacje:

- SAE J1703, J1704

- ISO 4925 (klasa 3 i 4)

- DOT 3, DOT 4

- US FMVSS 116   a to jest nwn drugi  

Normy i Specyfikacje:

- US FMVSS 116

- DOT 3, DOT 4

- SAE J1703, K1704

- ISO 4925 (CLASSES 3, 4 & 6)   sam już nie wiem bo różnica minimalna w opisie jest ale czy to kwestia tego kto wystawia opis na aukcji  czy to kwestia  płynu  tego już nie wiem 

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 586,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ten drugi co ty podałeś to widze ze dodatkowo jest do  układu  ASR , piszą tak  -  Przeznaczony do nowoczesnych układów hamulcowych z ESP/ASR

Opublikowano

W dzisiejszych czasach chyba lepiej proponowac dot 5.1. Jest calkowicie zamienny z dot4 o niskiej lepkosci i ma okres pomiedzy wymianami nie 2 a 3 lata bo zawiera wiecej inhibitorow korozji.

No chyba ze to tylko marketingowy belkot firmy ate.

Edytowane przez nadybek

Opublikowano
7 minut temu, nadybek napisał:

W dzisiejszych czasach chyba lepiej proponowac dot 5.1. Jest calkowicie zamienny z dot4 o niskiej lepkosci i ma okres pomiedzy wymianami nie 2 a 3 lata bo zawiera wiecej inhibitorow korozji.

No chyba ze to tylko marketingowy belkot firmy ate.

I tak może być z tym marketingiem., Niemcom napisali też na bance oleju wymieniać co 30 tys km , wiec Niemcy    wierzą w olej typu long life i czymaja się tego  jak diabeł sołtysa ,  iskry by im wylatywały z pod korka oleju ale nie , oleju nie zmienie bo jeszcze  mi brakuje do tych 30 tys km 123 km ,  a jak wygląda zaś cała reszta to już każdy wie 

Opublikowano

Wlej to co masz a za parę miesięcy wymien na wlasciwy

Opublikowano

Na właściwy tzn ten drugi tak Textar Dot4  LV czy jeszcze inny ? 

Opublikowano
3 godziny temu, Dbaluch napisał:

Na właściwy tzn ten drugi tak Textar Dot4  LV czy jeszcze inny ? 

kazdy ABS/ESP

Opublikowano
1 godzinę temu, Dev napisał:

kazdy ABS/ESP

Te butelki są tak opisane że niech ich UJ weżnie , mam butelke przed oczami i tam ani słowa Czy to do ABS czy to do ABS,, ESP

Opublikowano

na tej butelce którą kupiłeś nie ma informacji bo to jest DOT4 do kazdego auta bez ABS i z ABS/ASR/EDS

a na tej butelce której zdjecie wkleiłem jest info ABS/ESP

na zdjeciu poniżej też masz:

073e4c0dfd6df91e5529d72dd89087fb.jpg

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Ok teraz rozumiem,  a co do płynu to wiadomo że instrukcja mówi żeby wymieniać co 2 lata ,  a czy przy zmianie tarcz i klocków  jest taka wymiana obowiązkowa ? 

Opublikowano
3 minuty temu, Dbaluch napisał:

Ok teraz rozumiem,  a co do płynu to wiadomo że instrukcja mówi żeby wymieniać co 2 lata ,  a czy przy zmianie tarcz i klocków  jest taka wymiana obowiązkowa ? 

nie jest obowiazkowa ale trzeba pamietac aby przed wcisnienciem tłoczka odkrecic odpowietrznik

Opublikowano

Rozumiem ,   znam takich co nawet nie wiedzą że ten płyn trzeba  również zmieniać i takich co twierdzą że ta wymiana jest zbędna  ? ja jestem odmiennego zdania , co kraj to obyczaj 

Opublikowano

tylko jak beda zmieniac Ci płyn to niech wyciągną sitko ze zbiorniczka, wyciagną stary a potem zaleją swiezym i dopiero wymiana, sitko wkłąda sie na koniec

Opublikowano
6 minut temu, Dev napisał:

Wyciągnąć stary zalać swiezym i ten świeży płyn ponownie wyciągnąć  że zbiorniczka i zalać ponownie  świeżym , to poto żeby przeczyśćił się układ czy jak to rozumieć ? 

Opublikowano

nie, wyciaganac stary, wlac nowy i przepompowac 4 zaciski

ale caly czas pilnowac poziomu

Opublikowano

Ok teraz rozumiem 

Opublikowano

Dev jak  jesteśmy  już przy temacie mojego chrupka to zapytam o płyn  chłodniczy mianowićie jaki zalać , z tego co wiem to producent w tych latach zalecał G12+ , więc pozostać przy nim czy np zalać wyższą normą G13 ,  co o tym myślisz ? 

Opublikowano

Dla spokoju możesz zalać G13, one są teraz takie same, do tego G13 jest łatwiej dostępny.

Opublikowano

G13 jest fioletowy  , co za tym kolorem idzie tego nie wiem , może inne dodatki które są stosowane ???  G12+ jest różowy  więc nasówa mi się tu myśl , skoro są takie same to po co producent  zadawałby  sobie tyle trudu   i robił by  dwa różne opakowania i dwa różne kolory  ,  może  znajdą się tu  na forum koledzy którą taką wiedzę posiadają i chętnie się z nią podzielą 

Opublikowano

Lej to co masz zalecane, a nie szukasz spiskowych teorii.