RumJanek Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 A jaki to rok i silnik? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
VitoN Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Zawartość dodana 27 minutes later Edytowane 8 Października 2020 przez VitoN
RumJanek Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 Masz 288/245mmZainstaluj sobie AutoDoc, mała apka a możesz znaleźć wiele części i numerów seryjnych różnych producentów.Wg tego programu jeśli wprowadzi z odpowiednie dane, podaje że masz tarcze o wymiarach podanych powyzej Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Wandej Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 10 godzin temu, gilas napisał: Panowie oddaje zaciski 288mm tył do piaskowania I później malowanie proszkowe ale musze sam je rozebrać co już w części zrobiłem.. pytanie jest takie jaka są jeszcze uszczelnienia poza tymi co wyciągłem : prowadnice 2x,tloczek,i jedna pod dzwigienką ręcznego czy coś jeszcze gdzieś się znajduje ? Wysłane z galaxy S5 Oddaj to lepiej komuś kto to już robił bo nie jest to łatwa operacja.
VitoN Opublikowano 6 Marca 2017 Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) W dniu 6.03.2017 o 20:40, RumJanek napisał: Edytowane 8 Października 2020 przez VitoN
gilas Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Oddaj to lepiej komuś kto to już robił bo nie jest to łatwa operacja.Wandej o jakiej operacji mówisz wyciagniecia dzwigienki? Wczoraj zaslepilem wszystkie otwory zabezpieczyłem gwinty i prowadnice myślę że to jest ok a reszte ogarniaja juz zakladzieWysłane z galaxy S5
cysiek18 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 6 godzin temu, gilas napisał: Wandej o jakiej operacji mówisz wyciagniecia dzwigienki? Wczoraj zaslepilem wszystkie otwory zabezpieczyłem gwinty i prowadnice myślę że to jest ok a reszte ogarniaja juz zakladzie Wysłane z galaxy S5 Zapewne właśnie o tą dźwigienkę mu chodzi. Podczas kompleksowej regeneracji, powinno się ją wyciągnąć (trzyma ją pierścień segera, którego bez odpowiednich szczypiec, łatwo nie wyciągniesz), pod tą dźwigienką jest o-ring, który też dobrze jest wymienić itd. Lepiej było oddać cały zacisk zakładu który zajmuje się regeneracją zacisków (lub do Dev'a). Miał byś w pełni sprawny, ładnie pomalowany zacisk, który od razu nadaje się do założenia.
gilas Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Zapewne właśnie o tą dźwigienkę mu chodzi. Podczas kompleksowej regeneracji, powinno się ją wyciągnąć (trzyma ją pierścień segera, którego bez odpowiednich szczypiec, łatwo nie wyciągniesz), pod tą dźwigienką jest o-ring, który też dobrze jest wymienić itd. Lepiej było oddać cały zacisk zakładu który zajmuje się regeneracją zacisków (lub do Dev'a). Miał byś w pełni sprawny, ładnie pomalowany zacisk, który od razu nadaje się do założenia. Rozebrałem zacisk i pod dzwigienką nie było segera żadnego chyba ze na nim jest jakaś podkładka czy coś w tym stylu szczypce mam to nie jest problem Wysłane z galaxy S5
cysiek18 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 To nie wiem jak w w 288 jest. U mnie w 255 jest oringWysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Dev Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Gilas zrobisz sobie kuku ta robotą W zacisku jest jeszcze wkład od ręcznego a pod nim gumowy Oring. Jak wrzucisz to na 300 stopni do pieca to co z gumy zostanie ? Pomyślałes o tym ?
gilas Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Dlatego pytam co dalej ? Seger od strony tłoka ? Koszyczek sprężyna? I reszta od ręcznego? Wysłane z galaxy S5 Zawartość dodana 12 minutes later Myślałem ze trzpien sam nie wisi w powietrzu dlatego pytam jak to rozebrać ??? Oczywiście że można wysłać do kogoś ale pierwsze Lubie robić sam drugie oszczędzać na nie których usługach. ... oczywiście każdy robi jak chce .ja tylko proszę o poradę bądź schemat jak to wygląda Wysłane z galaxy S5
cysiek18 Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Godzinę temu, gilas napisał: Dlatego pytam co dalej ? Seger od strony tłoka ? Koszyczek sprężyna? I reszta od ręcznego? Wysłane z galaxy S5 Zawartość dodana 12 minutes later Myślałem ze trzpien sam nie wisi w powietrzu dlatego pytam jak to rozebrać ??? Oczywiście że można wysłać do kogoś ale pierwsze Lubie robić sam drugie oszczędzać na nie których usługach. ... oczywiście każdy robi jak chce .ja tylko proszę o poradę bądź schemat jak to wygląda Wysłane z galaxy S5 Zobacz sobie jak gość rozbiera zaciski. Powinno być to samo. Demontaż wygląda ok, ale nie patrz na przygotowanie i czyszczenie zacisku bo trochę partactwo.
Lastk Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Musisz to rozebrac tak jak w 13 minucie tego filmu: Powodzenia, dasz rade poczytaj o tym jakich używa się szczypiec segera do tylnych zacisków... Zawartość dodana 1 minute later 6 minut temu, cysiek18 napisał: Zobacz sobie jak gość rozbiera zaciski. Powinno być to samo. Demontaż wygląda ok, ale nie patrz na przygotowanie i czyszczenie zacisku bo trochę partactwo. Hehe wrzuciliśmy ten sam filmik, w tym samym czasie pozdrowionka Edytowane 7 Marca 2017 przez Lastk
Dev Opublikowano 7 Marca 2017 Opublikowano 7 Marca 2017 Wyciagniecie wkładu jest trudne a włożenie jest już wyzwaniem
gilas Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Dziękuję panowie!naprawdę partacz masakra [emoji23]szczypce załatwione mam już nie takie spawane hehe tylko długie gięte specjalne do zacisków tyl.a czy wkład w moich 288 i tych z wv jest taki sam chodzi o to czy jest spójny? Czy jak segera wyciągnę nie dostane sprężyna.:-)?Wysłane z galaxy S5
gilas Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Dziękuję panowie!naprawdę partacz masakra [emoji23]szczypce załatwione mam już nie takie spawane hehe tylko długie gięte specjalne do zacisków tyl.a czy wkład w moich 288 i tych z wv jest taki sam chodzi o to czy jest spójny? Czy jak segera wyciągnę nie dostane sprężyna.:-)?Wysłane z galaxy S5
Dev Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 (edytowane) No kozaki wszelkiej maści.... Kto jest producentem tej tarczy ? Kto zgadnie ma niespodzianke o Dev-a... https://s16.postimg.org/tuoksbeo1/ Edytowane 8 Marca 2017 przez Dev
Falcone Opublikowano 8 Marca 2017 Opublikowano 8 Marca 2017 Godzinę temu, Dev napisał: Kto jest producentem tej tarczy ? Kto zgadnie ma niespodzianke o Dev-a... https://s16.postimg.org/tuoksbeo1/ Brembo
Rekomendowane odpowiedzi