Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 27.04.2019 o 22:42, Wandej napisał:

Jak dobrze przerzeźbisz to i podejdą z merca Actrosa.

Szukaj z q5 poliftowego będzie p&p

Dzięki za pomoc :) pozdrawiam 

• 4 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 586,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Witam, miałbym prośbę o dobór tarcz i klocków do Audi A4 b6 1.8T quattro

tarcze mam p312/t255 1LT/1KP

VIN jeśli potrzeba to WAUZZZ8E24A057976

Zależy mi na dobrej sile hamowania( aktualnie mam założone ATE i średnio mi pasuje). Chce także założyć przewody w oplocie, co by troszkę wzmocnić hamulce (nie jestem specem, ale powinno dać jakiś efekt?)  A i jeszcze jedno pytanko, jeśli jesteś w temacie, takie heble(312/255) stykną do mocy około 200-210KM czy raczej przed chipem myśleć nad swapem?

Byłbym wdzięczny za pomoc w doborze i jakieś ceny zestawu tarcze/klocki/przewody.

Pozdrawiam

Opublikowano

Rób swapa 320/288mm

Opublikowano

A jakieś mniej więcej koszty takiego swapa? 

I koszty zestawu 312/255 gdybym się narazie wstrzymał z chipem bo nie wiem jak to mnie finansowo wyjdzie ;)

Opublikowano
7 godzin temu, artalepo napisał:

A jakieś mniej więcej koszty takiego swapa? 

I koszty zestawu 312/255 gdybym się narazie wstrzymał z chipem bo nie wiem jak to mnie finansowo wyjdzie ;)

napierw hamulce, potem c*py

Opublikowano

Zdaje sobie sprawę o kolejności w tuningu, i jestem zwolennikiem tego że najpierw hamulce/konkretne opony/przeniesienie napędu - ale to nie o tym jest temat.

Chciałbym się po prostu zorientować w kosztach swapa na 320/288 a wymianą na aktualny rozmiar bo może się okazać że braknie funduszy i muszę narazie zostać na 312/255 i odłożyć podnoszenie mocy w czasie. Tak więc jeśli masz wiedzę nt szacunkowych kosztów to byłbym wdzięczny

Opublikowano
1 minutę temu, artalepo napisał:

Zdaje sobie sprawę o kolejności w tuningu, i jestem zwolennikiem tego że najpierw hamulce/konkretne opony/przeniesienie napędu - ale to nie o tym jest temat.

Chciałbym się po prostu zorientować w kosztach swapa na 320/288 a wymianą na aktualny rozmiar bo może się okazać że braknie funduszy i muszę narazie zostać na 312/255 i odłożyć podnoszenie mocy w czasie. Tak więc jeśli masz wiedzę nt szacunkowych kosztów to byłbym wdzięczny

ok 2500zł 

Opublikowano
4 minuty temu, Dev napisał:

ok 2500zł 

Ale warto , lepiej zrobić na raty 320/288, przód później tył niż inwestować w 312/255

Opublikowano
1 minutę temu, greg2505 napisał:

Ale warto , lepiej zrobić na raty 320/288, przód później tył niż inwestować w 312/255

jo, rób najpierw przód 320mm a z biegiem czasu 288 na tył

Opublikowano

Cześć.

Mam pytanie przed zakupem. Jakie tarcze i klocki będą pasowały do mojego auta nr VIN WAUZZZ8E13A112318. Chcę kupić komplet przód i tył.

Pozdrawiam
Krzysztof

Opublikowano
2 godziny temu, =Fresz= napisał:

Cześć.

Mam pytanie przed zakupem. Jakie tarcze i klocki będą pasowały do mojego auta nr VIN WAUZZZ8E13A112318. Chcę kupić komplet przód i tył.

Pozdrawiam
Krzysztof

312mm/255mm. Gdybyś był zainteresowany zakupem pisz pw.

Opublikowano

Witam, potrzebuję klocki i tarcze, przód 312 i tył 255. Wiem, że lepszy byłby swap na większy rozmiar, ale aktualnie nie mogę sobie na to pozwolić. Pytanie moje jedno, jaką firmę polecacie? Wczoraj przyjechałem z Holandii, trochę zasuwałem, jak się zatrzymałem to aż dym z klocków leciał, a w pewnym momencie w ogóle nie czułem, żeby one hamowały po nagrzaniu (pedał na maxa i było można wyczuć ślizganie się klocków po tarczy). Nie wiem jakie są klocki teraz bo nie widzę, a montował je poprzedni właściciel. Wymieniać może płyn hamulcowy przy okazji i przewody? Czy zostawić jak jest ok?

A i czy jest sens inwestować w perforowane tarcze? (nawiercane)

Edytowane przez veltikey

Opublikowano

Bierz Ferrodo 

Opublikowano
W dniu 31.05.2019 o 17:24, veltikey napisał:

Witam, potrzebuję klocki i tarcze, przód 312 i tył 255. Wiem, że lepszy byłby swap na większy rozmiar, ale aktualnie nie mogę sobie na to pozwolić. Pytanie moje jedno, jaką firmę polecacie? Wczoraj przyjechałem z Holandii, trochę zasuwałem, jak się zatrzymałem to aż dym z klocków leciał, a w pewnym momencie w ogóle nie czułem, żeby one hamowały po nagrzaniu (pedał na maxa i było można wyczuć ślizganie się klocków po tarczy). Nie wiem jakie są klocki teraz bo nie widzę, a montował je poprzedni właściciel. Wymieniać może płyn hamulcowy przy okazji i przewody? Czy zostawić jak jest ok?

A i czy jest sens inwestować w perforowane tarcze? (nawiercane)

jesli juz to nacinane lub nacinano-nawiercane. Same nawiercane maja tendencje do wyginania sie

Opublikowano
Godzinę temu, DivaynEays napisał:

Same nawiercane maja tendencje do wyginania sie

:facepalm:

Edytowane przez Dev

Opublikowano

Potrzebuje tarcze i klocki do a4b6 3.0 asn manual quattro. Nie jestem pewien jaki jest rozmiar. Jak by ktoś coś miał proszę na pw.

Opublikowano
1 godzinę temu, bartez55 napisał:

Potrzebuje tarcze i klocki do a4b6 3.0 asn manual quattro. Nie jestem pewien jaki jest rozmiar. Jak by ktoś coś miał proszę na pw.

312/255 w serii

Opublikowano
W dniu 2.06.2019 o 00:43, DivaynEays napisał:

jesli juz to nacinane lub nacinano-nawiercane. Same nawiercane maja tendencje do wyginania sie

Taak, bo tarcze się wyginają :D

Opublikowano
38 minut temu, Adam-Lewian napisał:

Taak, bo tarcze się wyginają :D

same

Opublikowano

DEV - który zestaw będzie skuteczniejszy na przód do mojej A4 B6  i starczy na dłużej ? Gładki Zimmermann 320 mm  do tego Ferodo DS performace - czy Zimmermann GT i Ferodo Premier.