Wandej Opublikowano 14 Maja Opublikowano 14 Maja W dniu 19.04.2024 o 08:29, marcinch001 napisał(a): Teraz hebel wygląda w końcu
marcinch001 Opublikowano 15 Czerwca Autor Opublikowano 15 Czerwca Aktualizacja układu hamulcowego z przodu , tarcze 390 zostały zdjęte jest parę powodów które do tego się przyczyniły a jednym z najważniejszych to waga samej tarczy która jest bardzo duża i to czuć przy zawieszeniu s-line . Nowe tarcze pochodzą od audi d4 380 mm i mają aluminiowy dzwon , są lżejsze niż tarcze 356 mm . Dodatkowo nowe tarcze kotwiczne zostały pomalowane na nowo bo trochę trzeba było je przerobić .
marcinch001 Opublikowano 16 Czerwca Autor Opublikowano 16 Czerwca 23 godziny temu, H4mm3R napisał(a): O ile lżejsze? 380 ważą 13.40 kg a 390 Brembo 17.30 kg
audicoman Opublikowano 17 Czerwca Opublikowano 17 Czerwca Ładna ta Twoja czarnula. Jak oceniasz teraz hamowanie przy tarczach 380 mm? 1
marcinch001 Opublikowano 17 Czerwca Autor Opublikowano 17 Czerwca 10 godzin temu, audicoman napisał(a): Ładna ta Twoja czarnula. Jak oceniasz teraz hamowanie przy tarczach 380 mm? Ciężko napisać bo tarcza i klocek się dopiero dociera , 390 była bardziej agresywna - nawiercana , nacinana więc pewnie lepiej to hamowało ale mogę się mylić . Po jakimś czasie napiszę odczucia z hamowania . Napiszę tak zacisk akebono 375 mm maksymalnie pasuje pod tarczę 380 mm , tarcza 390 jest za duża pod ten zacisk . Jeżeli chciał bym większe zaciski np 400 mm to jest taki zacisk akebono - występuje np w nowym audi c8 ale tam już nie pasuje wszystko tak p&p i koszta się robią większe , no i wagowo też więcej . Jak ktoś ma pneumatykę to pewnie tego nie zauważy , chodż mogę się mylić .
audicoman Opublikowano 18 Czerwca Opublikowano 18 Czerwca Daj jeszcze tył z s6. Ja już powoli kompletuje graty do swapa hebli 😁 Moim zdaniem w tym zacisku 390 to już przerost formy nad treścią, to już lepiej dać zaciski z s6 przód i mieć te 400 mm a tarcza wazy 15 kg a nie prawie 18... Klocki jakie dałeś? Tarcze OE czy zamiennik? 1
marcinch001 Opublikowano 18 Czerwca Autor Opublikowano 18 Czerwca 2 godziny temu, audicoman napisał(a): Daj jeszcze tył z s6. Ja już powoli kompletuje graty do swapa hebli 😁 Moim zdaniem w tym zacisku 390 to już przerost formy nad treścią, to już lepiej dać zaciski z s6 przód i mieć te 400 mm a tarcza wazy 15 kg a nie prawie 18... Klocki jakie dałeś? Tarcze OE czy zamiennik? Zgadzam się z Tobą , co do aktualnych tarcz 380 to są zimmermanny a klocki to EBC czerwone - wziąłem takie bo mniej syfią zacisk i felgę .
H4mm3R Opublikowano 9 Lipca Opublikowano 9 Lipca W dniu 17.06.2024 o 21:04, marcinch001 napisał(a): Ciężko napisać bo tarcza i klocek się dopiero dociera , 390 była bardziej agresywna - nawiercana , nacinana więc pewnie lepiej to hamowało ale mogę się mylić . Po jakimś czasie napiszę odczucia z hamowania . Napiszę tak zacisk akebono 375 mm maksymalnie pasuje pod tarczę 380 mm , tarcza 390 jest za duża pod ten zacisk . Jeżeli chciał bym większe zaciski np 400 mm to jest taki zacisk akebono - występuje np w nowym audi c8 ale tam już nie pasuje wszystko tak p&p i koszta się robią większe , no i wagowo też więcej . Jak ktoś ma pneumatykę to pewnie tego nie zauważy , chodż mogę się mylić . Dziwię się że poszedłeś tą drogę, równie dobrze mogłeś wybrać tarcze 375 z MB. Różnica w wadze 1,4kg a cenowo o 2100zł tańsze od 380. Adapter do zacisku masz pewnie ori z tulejką, bo nie siada to P&P. To już lepiej dać nowy stalowy adapter pod 375, niż ori z którego wyjeżdża gwint.
audicoman Opublikowano 10 Lipca Opublikowano 10 Lipca 19 godzin temu, H4mm3R napisał(a): Dziwię się że poszedłeś tą drogę, równie dobrze mogłeś wybrać tarcze 375 z MB. Różnica w wadze 1,4kg a cenowo o 2100zł tańsze od 380. Adapter do zacisku masz pewnie ori z tulejką, bo nie siada to P&P. To już lepiej dać nowy stalowy adapter pod 375, niż ori z którego wyjeżdża gwint. Skąd ta różnica w cenie? Tarcza OZ 380 mm 1130 zł a tarcza Mercedesa 375 420 zł. Więc różnicy raptem z 1400 zł na dwóch tarczach..
marcinch001 Opublikowano 10 Lipca Autor Opublikowano 10 Lipca (edytowane) 21 godzin temu, H4mm3R napisał(a): Dziwię się że poszedłeś tą drogę, równie dobrze mogłeś wybrać tarcze 375 z MB. Różnica w wadze 1,4kg a cenowo o 2100zł tańsze od 380. Adapter do zacisku masz pewnie ori z tulejką, bo nie siada to P&P. To już lepiej dać nowy stalowy adapter pod 375, niż ori z którego wyjeżdża gwint. Tarcze kosztowały mnie 2 tyś za komplet , a podkładka jaką musiałem zastosować ma 4 mm - więc bardzo mało . Zależało mi aby nie zwiększać już wagi całego zestawu , ja jestem zadowolony . Edytowane 10 Lipca przez marcinch001
H4mm3R Opublikowano 13 Lipca Opublikowano 13 Lipca W dniu 10.07.2024 o 06:48, audicoman napisał(a): Skąd ta różnica w cenie? Tarcza OZ 380 mm 1130 zł a tarcza Mercedesa 375 420 zł. Więc różnicy raptem z 1400 zł na dwóch tarczach.. Raptem 1400zł, dla niektórych to faktycznie drobne... W dniu 10.07.2024 o 08:34, marcinch001 napisał(a): Tarcze kosztowały mnie 2 tyś za komplet , a podkładka jaką musiałem zastosować ma 4 mm - więc bardzo mało . Zależało mi aby nie zwiększać już wagi całego zestawu , ja jestem zadowolony . Czuć różnicę? Coś się poprawiło? 1
marcinch001 Opublikowano 16 Lipca Autor Opublikowano 16 Lipca (edytowane) W dniu 13.07.2024 o 09:49, H4mm3R napisał(a): Raptem 1400zł, dla niektórych to faktycznie drobne... Czuć różnicę? Coś się poprawiło? Nie odpowiem na to pytanie bo nie zapieprzam tym autem ale jestem zadowolony z takiej konfiguracji . Edytowane 16 Lipca przez marcinch001
marcinch001 Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Panowie czy ktoś mi jest w stanie napisać albo dać jakąś instrukcję momentu dokręcania zaznaczonych nakrętek .
marcinch001 Opublikowano 3 Września Autor Opublikowano 3 Września Godzinę temu, qujot napisał(a): Dropbox WWW.DROPBOX.COM z elsy Dzięki kolego 👊
marcinch001 Opublikowano 9 Września Autor Opublikowano 9 Września (edytowane) Ktoś pomoże mi zweryfikować po vinie czy prawa poduszka będzie pasować do mojej wersji silnikowej i może jaka powinna być lewa ? Nr części 4G0199381NG Edytowane 9 Września przez marcinch001
marcinch001 Opublikowano 9 Września Autor Opublikowano 9 Września (edytowane) Udało się kupić tanio nową antenę od vw już polakierowaną , mam nadzieję ze będzie aktywny tempomat działał . Edytowane 9 Września przez marcinch001
lewiatan1989 Opublikowano 9 Września Opublikowano 9 Września Ja u siebie wkładałem od VW tyle, że GPS/GSM/Webasto i śmiga aż miło.
marcinch001 Opublikowano 10 Września Autor Opublikowano 10 Września 11 godzin temu, lewiatan1989 napisał(a): Ja u siebie wkładałem od VW tyle, że GPS/GSM/Webasto i śmiga aż miło. Wiem kolego , dlatego zamówiłem też od VW. Cena dużo mniejsza i już antena polakierowana . 1
Rekomendowane odpowiedzi