Skocz do zawartości
IGNOROWANY

A6C7 LIM BLACK EDITION

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 19.04.2024 o 08:29, marcinch001 napisał(a):

IMG_7915.jpg

Teraz hebel wygląda w końcu:przebiegly:

Opublikowano

Aktualizacja układu hamulcowego z przodu , tarcze 390 zostały zdjęte jest parę powodów które do tego się przyczyniły a jednym z najważniejszych to waga samej tarczy która jest  bardzo duża i to czuć przy zawieszeniu s-line .  Nowe tarcze pochodzą od audi d4 380 mm i mają aluminiowy dzwon , są lżejsze niż tarcze 356 mm . Dodatkowo nowe tarcze kotwiczne zostały pomalowane na nowo bo trochę trzeba było je przerobić . 

IMG_7975.jpeg

IMG_8711.jpeg

IMG_8716.jpeg

IMG_8731.jpeg

Opublikowano

O ile lżejsze? 

Opublikowano
23 godziny temu, H4mm3R napisał(a):

O ile lżejsze? 

380 ważą 13.40 kg a 390 Brembo  17.30 kg 

Opublikowano

Ładna ta Twoja czarnula. Jak oceniasz teraz hamowanie przy tarczach 380 mm?

• Lubię to 1
Opublikowano
10 godzin temu, audicoman napisał(a):

Ładna ta Twoja czarnula. Jak oceniasz teraz hamowanie przy tarczach 380 mm?

Ciężko napisać bo tarcza i klocek się dopiero dociera , 390 była bardziej agresywna - nawiercana , nacinana więc pewnie lepiej to hamowało ale mogę się mylić . Po jakimś czasie napiszę odczucia z hamowania . Napiszę tak zacisk akebono 375 mm maksymalnie pasuje pod tarczę 380 mm , tarcza 390 jest za duża pod ten zacisk . Jeżeli chciał bym większe zaciski np 400 mm to  jest taki zacisk akebono - występuje np w nowym audi c8 ale tam już nie pasuje wszystko tak p&p i koszta się robią większe , no i wagowo też więcej . Jak ktoś ma pneumatykę to pewnie tego nie zauważy , chodż mogę się mylić .

Opublikowano

Daj jeszcze tył z s6. Ja już powoli kompletuje graty do swapa hebli 😁 

Moim zdaniem w tym zacisku 390 to już przerost formy nad treścią, to już lepiej dać zaciski z s6 przód i mieć te 400 mm a tarcza wazy 15 kg a nie prawie 18... 

Klocki jakie dałeś? Tarcze OE czy zamiennik?

• Lubię to 1
Opublikowano
2 godziny temu, audicoman napisał(a):

Daj jeszcze tył z s6. Ja już powoli kompletuje graty do swapa hebli 😁 

Moim zdaniem w tym zacisku 390 to już przerost formy nad treścią, to już lepiej dać zaciski z s6 przód i mieć te 400 mm a tarcza wazy 15 kg a nie prawie 18... 

Klocki jakie dałeś? Tarcze OE czy zamiennik?

Zgadzam się z Tobą , co do aktualnych tarcz 380  to są zimmermanny a klocki to EBC czerwone - wziąłem takie bo mniej syfią zacisk i felgę .

Opublikowano
W dniu 17.06.2024 o 21:04, marcinch001 napisał(a):

Ciężko napisać bo tarcza i klocek się dopiero dociera , 390 była bardziej agresywna - nawiercana , nacinana więc pewnie lepiej to hamowało ale mogę się mylić . Po jakimś czasie napiszę odczucia z hamowania . Napiszę tak zacisk akebono 375 mm maksymalnie pasuje pod tarczę 380 mm , tarcza 390 jest za duża pod ten zacisk . Jeżeli chciał bym większe zaciski np 400 mm to  jest taki zacisk akebono - występuje np w nowym audi c8 ale tam już nie pasuje wszystko tak p&p i koszta się robią większe , no i wagowo też więcej . Jak ktoś ma pneumatykę to pewnie tego nie zauważy , chodż mogę się mylić .

Dziwię się że poszedłeś tą drogę, równie dobrze mogłeś wybrać tarcze 375 z MB. Różnica w wadze 1,4kg a cenowo o 2100zł tańsze od 380. Adapter do zacisku masz pewnie ori z tulejką, bo nie siada to P&P. To już lepiej dać nowy stalowy adapter pod 375, niż ori z którego wyjeżdża gwint. 

Opublikowano
19 godzin temu, H4mm3R napisał(a):

Dziwię się że poszedłeś tą drogę, równie dobrze mogłeś wybrać tarcze 375 z MB. Różnica w wadze 1,4kg a cenowo o 2100zł tańsze od 380. Adapter do zacisku masz pewnie ori z tulejką, bo nie siada to P&P. To już lepiej dać nowy stalowy adapter pod 375, niż ori z którego wyjeżdża gwint. 

Skąd ta różnica w cenie? Tarcza OZ 380 mm 1130 zł a tarcza Mercedesa 375 420 zł. Więc różnicy raptem z 1400 zł na dwóch tarczach..

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, H4mm3R napisał(a):

Tarcze kosztowały mnie 2 tyś za komplet , a podkładka  jaką musiałem zastosować ma 4 mm - więc bardzo mało . Zależało mi aby nie zwiększać już wagi całego zestawu , ja jestem zadowolony .

Edytowane przez marcinch001
Opublikowano
W dniu 10.07.2024 o 06:48, audicoman napisał(a):

Skąd ta różnica w cenie? Tarcza OZ 380 mm 1130 zł a tarcza Mercedesa 375 420 zł. Więc różnicy raptem z 1400 zł na dwóch tarczach..

Raptem 1400zł, dla niektórych to faktycznie drobne... 

W dniu 10.07.2024 o 08:34, marcinch001 napisał(a):

Tarcze kosztowały mnie 2 tyś za komplet , a podkładka  jaką musiałem zastosować ma 4 mm - więc bardzo mało . Zależało mi aby nie zwiększać już wagi całego zestawu , ja jestem zadowolony .

Czuć różnicę? Coś się poprawiło? 

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)
W dniu 13.07.2024 o 09:49, H4mm3R napisał(a):

Raptem 1400zł, dla niektórych to faktycznie drobne... 

Czuć różnicę? Coś się poprawiło? 

Nie odpowiem na to pytanie bo nie zapieprzam tym autem ale jestem zadowolony z takiej konfiguracji .

Opublikowano

Panowie czy ktoś mi jest w stanie napisać albo dać jakąś instrukcję momentu dokręcania zaznaczonych  nakrętek . 

Zrzut ekranu 2024-09-03 o 15.37.48.jpg

getMedia.gif

Opublikowano
WWW.DROPBOX.COM

z elsy

• Lubię to 1
Opublikowano
Godzinę temu, qujot napisał(a):
WWW.DROPBOX.COM

z elsy

Dzięki kolego 👊

Opublikowano (edytowane)

Ktoś pomoże mi zweryfikować po vinie czy prawa poduszka będzie pasować do mojej wersji silnikowej i może jaka powinna być lewa ?

Nr części  4G0199381NG

Zrzut ekranu 2024-09-09 o 14.15.02.jpg

Opublikowano (edytowane)

Udało się kupić tanio nową antenę od vw już polakierowaną  , mam nadzieję ze będzie aktywny tempomat działał .

IMG_0016.jpg

IMG_0017.jpg

Opublikowano

Ja u siebie wkładałem od VW tyle, że GPS/GSM/Webasto i śmiga aż miło. 

Opublikowano
11 godzin temu, lewiatan1989 napisał(a):

Ja u siebie wkładałem od VW tyle, że GPS/GSM/Webasto i śmiga aż miło. 

Wiem kolego , dlatego zamówiłem też od VW. Cena dużo mniejsza i już antena polakierowana .

• Lubię to 1