Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moja w trasie spaliła niecałe 10L LPG przy 3 osobach i załadowanym bagażniku. Niema co narzekać :wink4:

Opublikowano

10 litrów jest to jeszcze do przyjecia jazda

Opublikowano

Obecnie moje 1.6 spala mi jakieś 13-14 l po mieście i zastanawiam się czemu tak dużo, co prawda ostatnio włączałam czasami klimę, ale to i tak stanowczo za dużo. Przed zmianą silnika palił ok. 10-11 l, nawet z włączoną klimą po mieście. Instalacja sekwencyjna Elpigaz.

Opublikowano

2 tyg temu wlozylem gaz sekwencyjny , diego LS , Pali 10.5 - 11 litra w 80% trasy 20% miasta. :)

Opublikowano

w mieście pali mi latem z klimą 15.5 i wyobrażcie sobie moje zdziwienie gdy rozliczyłem trasę i wyszło mi 9.7 lpg

Opublikowano

To niestety syndrom małego silnika, poprzednio miałem 1.6 ADP i wciagl średnio 11.5 -15

Litrów gazu, teraz mam 2.0 i co prawda mniej nie wciąga ale za to jest w końcu czym jechać

Sent from my Desire HD using Tapatalk

Opublikowano

Warszawa-Gdańsk

2 osoby + klima + bagaże + pies :wink4: =10,5 :)

Opublikowano

trasa jazda z przeważającą prędkością 150 km/h 9,5 l/100

Opublikowano

maniek598 chyba zaniżyłeś deko . :tongue4: moj przy 150 km/h na trasie wwa-płońsk wciaga 12 l zalezy jakie natężenie ruchu raz z wwa-rypin dystans 170km całą butle wpierdzieliła tylko był ogień aż tłumik się prostował heh

moj brat ma 80 b3 2.3 quatrro i w miescie przy 4x4 20l hehe a i tak za specjalnie od adr nie odchodzi .

Opublikowano

Miasto miasto i jeszcze raz codziennie miasto - 16,5-18 lpg

Trasa 140-240km/h - 13-14 lpg

Tragedii nie ma.

Opublikowano

trasa jazda z przeważającą prędkością 150 km/h 9,5 l/100

a gniazda zaworowe piszczą aż miło.....

Opublikowano

mi 9 w trasie a w mieście 11.

Opublikowano

Właśnie wróciłem z wakacji. Trasa (orientacyjnie Łódź-Krynica Morska) krajowa 1 + 65 km odcinek autostrady - 10 l poszło (2 osoby dorosłe, 2 małych, bagażnik załadowany po sam dach bo mam kratkę). Prędkości to 90-140 na 1 i 130-140 (mgła) na autostradzie. Droga powrotna podobnie ale autostrada 180-220 i 12 średnio wyszło :) Autostrada to ZŁO! :evil:

Opublikowano

Właśnie wróciłem z wakacji. Trasa (orientacyjnie Łódź-Krynica Morska) krajowa 1 + 65 km odcinek autostrady - 10 l poszło (2 osoby dorosłe, 2 małych, bagażnik załadowany po sam dach bo mam kratkę). Prędkości to 90-140 na 1 i 130-140 (mgła) na autostradzie. Droga powrotna podobnie ale autostrada 180-220 i 12 średnio wyszło :) Autostrada to ZŁO! :evil:

:wallbash: :wallbash: Dwójka dzieci na pokładzie i 220 na liczniku :thumbdown:

Ciekawy jestem jakie masz hamulce bo moje seryjne przy takich prędkościach to cienko dawały radę.

Opublikowano

Trasa 350 km + miasto (4 osoby + bagaże), felga 17" (225/45R17) - spalone 38l LPG - (prędkości 90-120)

Opublikowano

:wallbash: :wallbash: Dwójka dzieci na pokładzie i 220 na liczniku :thumbdown:

spokojnie kolego, to autostrada widmo - totalna pustka po sam horyzont

Opublikowano

mi sie wydaje ze moja audi coraz wiecej spala gazu. wczesiej w rychu mieszanym było to około 10-11 litrów na 100, a teraz nawet 13,5 na 100. ciekawa jestem co jest powodem zwiekszonego spalania

Opublikowano

mi sie wydaje ze moja audi coraz wiecej spala gazu. wczesiej w rychu mieszanym było to około 10-11 litrów na 100, a teraz nawet 13,5 na 100. ciekawa jestem co jest powodem zwiekszonego spalania

Zła regulacja - zużyte membrany w reduktorze - wtryskiwacze rozklekotane.

Po stronie silnika mogą to być świece, przewody, lambda, przepływka, nieszczelnosć w dolocie.

Znalazło by sie jeszcze kilka punktów do sprawdzenia.

Opublikowano

1.8T BFB 163KM instalacja PRINS

na 54 litrach gazu robię 430 km = 12,5 litra na 100km (raczej w mieście), kazde tankowanie ten sam wynik,

wymieniłem membrane w reduktorze, zobaczymy czy cos się zmieni...