Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ile pali Wam gazu?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Audi a4 b5 1.8 t sedan :>

trasa z klima 10l tak do 140km/h

miasto normalna jazda ekonomiczna 13-14l jak przyciśnie się to okolo 16

Było by lepiej jaK by była skrzynia 6 biegowa ale i takJestem zadowolony :kox:

POzdrawiam:)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

instalacja BRC sequent 24

spalanie średnio 10l

ostatnio w większości trasa w 4 osoby z dużym bagażem nie przekroczyło 10l góra 120km/h

przejechałem dopiero 5tys.

przy ciężkiej nodze lubi wypić :evil: 12-... i w góre

Opublikowano

ostatni rekord ekonomicznej jazdy 18 L, normalnie 20-21 i w górkę

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

dystans do pracy 25km, z czego 20 moge policzyc jako trase :) dzis tankowalem zeby sprawdzic przy jezdzie spokojnej 70 - 100km/h 61.27gr mi weszlo po 250km przejechanych, gaz byl po 2.93 co daje 8.36L na 100KM :) oponka 195/65/r15 :) na letnich 225/45/r17 to ok 10L :)

Opublikowano

Silnik jak w profilu

Stag 300, wtryski Hana, dolot gazu 8 mm - tak by nie zabraklo :wink4:

Srednio 11 l ..... zona potrafi zejsc do 9 .... pojecia nie mam jak ona to robi, chba poprosze ja o kurs

Eco Driving'u :polew:

Opublikowano
noga raczej lekka chyba ze łysole z 2 litrowych beemek szczerzą kły na światlach wtedy troszkę wzrasta ale lubie ich oglądać w lusterkach

skorpion190 dobre :polew::good:

Opublikowano

silnik 2.8 AQD średnie spalanie około 12l gaziora w trybie mieszanym trasa ok 10 przy normalnej jeździe oczywiści :decayed:

ogólnie zaskoczony jestem bo miałem wcześniej też 2.8 tylko AAH i ten po mino mniejszej mocy spalał średnio litr więcej przy porównywalnych warunkach :)

Opublikowano

reduktor-Magic

elek,jednostka ster (ecu)-Stag-300

wtrysk gazu-Hana

zawor gazowy-Tomasetto

srednia 10l dodam ze nieszaleje tylko czasami wydech przedmuc**je :>

Opublikowano

Witam. Poruszę tamacik z powodu mojej audiczki, tak czytam i czytam i aż nie wierze, że 2.8 może zejść po mieście poniżej 15L.

Moja audi 2.8 AAH quattro automat pali teraz w zimę 20-22 gaziku gaz ma 8 miesięcy firmy BRC, mechanicy mówią, że mam instalację z górnej półki ustawiałem już ja 2x i wraz spalanie się nie zmniejszyło w lato jak było cieplej no to potrafiła nawet 17.5 spalic przy delikatnej jeździe. W trasie do 130km/h pali mi 15L. Rozumiem, że automat i ma prawo palić więcej, ale aż tyle?? Może ktoś się wypowie na ten temat. Z góry dzięki.

Pozdrawiam. [br]Dopisany: 28 Styczeń 2012, 17:50_________________________________________________Jednak tak czytam czytam i widzę, że chyba one tak już mają. :kwasny:

Opublikowano

ja mam 1.8 ADR i pali mi średnio 10-11l gazu przy nie specjalnie oszczędnej jeździe...a co dziwne teraz jak są mrozy i zima to spalanie spadło mi do 9l....ale to pewnie dlatego że dłużej się silnik nagrzewa i więcej na benzynie przejeżdżam...

Opublikowano

Po wczorajszym pomiarze tylko miasto 13,4L/100km LPG zecz jasna :)

Opublikowano

Huty

Opublikowano

Na trasie np Gdynia -Berlin przy predkościach 140-180 pali 11,5 L/gazu w mieście przy dynamicznej jezdzie pali 13L/gazu instalacja STAG polecam

Opublikowano

Witam. Poruszę tamacik z powodu mojej audiczki, tak czytam i czytam i aż nie wierze, że 2.8 może zejść po mieście poniżej 15L.

Moja audi 2.8 AAH quattro automat pali teraz w zimę 20-22 gaziku gaz ma 8 miesięcy firmy BRC, mechanicy mówią, że mam instalację z górnej półki ustawiałem już ja 2x i wraz spalanie się nie zmniejszyło w lato jak było cieplej no to potrafiła nawet 17.5 spalic przy delikatnej jeździe. W trasie do 130km/h pali mi 15L. Rozumiem, że automat i ma prawo palić więcej, ale aż tyle?? Może ktoś się wypowie na ten temat. Z góry dzięki.

Pozdrawiam. [br]Dopisany: 28 Styczeń 2012, 17:50_________________________________________________Jednak tak czytam czytam i widzę, że chyba one tak już mają. :kwasny:

Co do obecnego spalania - zima to w trybie mieszanym około 14 - 15 litrów.

latem na długiej trasie głownie autostrady z prędkością ok 150-160 km/h 12 l / 100

w trybie mieszanym około 15 litrów.

Wszytsko zależy od stylu jazdy - ja potrafiłem latem spalić i 22l/ 100km.

Opublikowano

Instalacja STAG 300 Plus spalanie gazu przy tych mrozach oscyluje w granicach 11.5/100 70% miasto 30% teren ponieważ mieszkam w terenie pagórkowatym to mam sporo podjazdów a że teraz ślisko to trzeba wpiąć 2 i faja w lecie spalanie spada do ok 9.5 na 100

Opublikowano

Audi A4 B5 1.6 benzyna 101km, instalacja stag4, świece NGK (3 elektrodowe), kable NGK, ocieplony reduktor... zasłonięta chłodnica, średnie spalanie w trasie wyliczone z przejechanych 1400km - 8,1 L/100Km, średnie spalanie w trybie mieszanym - czyli w moim przypadku 80% trasa 20% miasto - 8,7L wyliczone z przejechanych ~2000km w tym trybie

Opublikowano

przy terazniejszych mrozach 20-22l/100km , nigdy nie mialem takiego jeszcze spalania :confused4:

Opublikowano

Witam;) silnik 1,6 ADP instalacja Tomasetto II generacji spalanie od 10,5-11litrow w proporcji 70%trasa 30%miasto:)także tragedii chyba niema i ogólnie jestem zadowolony zwłaszcza przy tak niskiej temp. otoczenia:)

Opublikowano

mam BRC SEQUENT 24 miasto 11L trasa 9L

Opublikowano

u mnie jak u wiekszosci w ADR-ach srednio 10l/ 100km pol na pol trasa/miasto

tragedi nie ma pewnie jak przyjdzie wiosna spadnie torszke, ale z drugiej strony wpadna 17"

ale i tak LPG nie drenuje tak portfela