Koozly1 Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Kolejna zmiana czujnika pomoże ? Dodam ze w ciągu dwóch dni zapaliła się kontrolka od dpf. Możliwe zr może być jednak zapchany ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaa Opublikowano 14 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2022 Nie wiem czy pomoże, bo nie wiadomo gdzie problem. Jeśli w czujniku, to wymiana pomoże, jeśli dpf jest zapchany, to i tak po czyszczeniu warto wymienić czujnik.A dpf jak najbardziej może być już zapchany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur1990 Opublikowano 17 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2022 Pisałem kilka postów wyżej, że należy wykonać log dynamiczny na 3 biegu od prędkości obrotowej od 1500obr./min do 4000obr./min dla bloku różnica ciśnienia. Jeżeli wartość będzie powyżej 200hPa trzeba dpf czyścić znaczy się, że jest zapchany. A Ty się bawisz w ciągłą wymianę czujnika różnicy ciśnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berserker Opublikowano 19 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2022 (edytowane) Czy po wyczyszczeniu DPFu zapełnienie 40% po przejechaniu 150 km to prawidłowa wartość wg DPF VAG? Jazda mieszana - nie szybkie trasy. Nie za szybko się to zapełnia - pokazuje 0.00 Oil Ash? Edytowane 20 Grudnia 2022 przez Berserker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koozly1 Opublikowano 20 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2022 Mam zdjęcia logow. Ciśnienie pokazało mi ok 325 hpa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur1990 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 (edytowane) DPF do demontażu, niech mechanik sprawdzi czy oryginał czy zamiennik. Jak zamiennik to lepiej kup inny nowy lub poszukaj oryginału sprawnego używanego wyczyszczony najlepiej. Jak oryginał to do czyszczenia. Możesz też usunąć wtedy problem nie powróci. U mnie oryginał po czyszczeniu miał ok 100hPa na logi dynamicznym. Edytowane 23 Grudnia 2022 przez mazur1990 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koozly1 Opublikowano 23 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2022 ZostWiam u mechanika w środę na pranie. Zobaczymy jak mocno jest zapchany i jakie będą osiągi. Powiem mu aby sprawdził jaki on jest. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koozly1 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Dpf wyprany zobaczymy jak teraz będzie się zachowywał. Był zapchany. Pytanko po tym myciu zresetować czujnik dpf ? ps dowiedziałem się ze były właściciel zaślepił mi egra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Wyprograwował też egr? Jak tak, kto wie co on tam w sofcie jeszcze namieszał. Jak chcesz mieć pewność, że wszystko jest jak powinno, to wrzuć poprawny soft, wyzeruj wartość popiołu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaa Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 32 minuty temu, Koozly1 napisał(a): Dpf wyprany zobaczymy jak teraz będzie się zachowywał. Był zapchany. Pytanko po tym myciu zresetować czujnik dpf ? ps dowiedziałem się ze były właściciel zaślepił mi egra. Masz jakieś wydruki z maszyny przed/po praniu? Możesz sobie dla świętego spokoju zrobić loga, zobaczysz w jakim stopniu udało się wyczyścić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koozly1 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Mechanik mówił ze chyba tak. Ale nie sprawdzałem sam. Zerknę czy dobrze zrobiony jest ten soft. A skad mogę wziąć soft ? Czym to wgrać ? Nie mam wydruku bo zrobil mi na szybko bo ma coś z wydrukiem problem. Ale oczywiście Zerknę sobie dla siebie logi. Wiec mówicie ustawić nastawy zerowe w czujniki dpf ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur1990 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Ty się nie baw w wgrywanie softu jak nie masz pojęcia. Najlepiej to dobry ogarnięty tuner. Zrob loga dynamicznego na 3 biegu. Mechanik nie robił adaptacji nowego DPF-a? Tak samo trzeba zresetować wartości wyuczone czujnika różnicy ciśnienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 33 minuty temu, Koozly1 napisał(a): A skad mogę wziąć soft ? Czym to wgrać ? Sam nie wgrasz. Jedź do tunera. 34 minuty temu, Koozly1 napisał(a): Wiec mówicie ustawić nastawy zerowe w czujniki dpf ? Jeżeli przy wymianie tego nie dokonano, to należy przeprowadzić inicjalizację dpf i kalibrację czujnika różnicy ciśnień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koozly1 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Okej tak zrobie. tak jak na tym Filmie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 30 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2022 Tak. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koozly1 Opublikowano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 Log wyglada tak, na razie nie wypala mi się co 40km. Chyba widać poprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomnik Opublikowano 3 Stycznia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2023 (edytowane) Dane z logowania przedstawiamy plikiem CSV. Lub wykonaj zdjęcie przedstawiające tenże plik w Excelu. Kto będzie maił cierpliwość czytać ten "bałagan" ?... Edytowane 3 Stycznia 2023 przez Tomnik 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sowa80 Opublikowano 9 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Jaki dpf orginalny do 2.0 TDI 2013 CJCB? Bo troche sie obawiam regeneracji hydrokinetycznej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 7 godzin temu, Sowa80 napisał(a): Jaki dpf orginalny do 2.0 TDI 2013 CJCB? Bo troche sie obawiam regeneracji hydrokinetycznej Dobierz po VINie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaa Opublikowano 10 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2023 7 godzin temu, Sowa80 napisał(a): Jaki dpf orginalny do 2.0 TDI 2013 CJCB? Bo troche sie obawiam regeneracji hydrokinetycznej Jak zobaczysz ceny, to przestaniesz się obawiać. I wszelkie zamienniki sobie odpuść. Nie będę się wypowiadał o wszystkich producentach, ale jak poczytać na forach to z zamiennikami od razu są problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi