Avancik Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 To jak jest??? W piatek bede miec drugi odbiornik gps to wyklucze jak cos antene... A powiedzcie mi czy u was wtyk anteny gps do radia luzno wchodzi i wychodzi?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysaudi Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Navi położenie swoje okresla na podstawie sygnałów z anteny - pozycja statyczna , oraz z Gali lub absu - pozycja dynamiczna . I tutaj jest pies pogrzebany . Możesz mieć zły sygnal gala , tym bardziej iz piszesz że nie masz podglaszania w trakcie jazdy . Na Twoim miejscu dokładnie sprawdził bym kostki z przewodami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avancik Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Przejrzalem kostki i kabel z gala jest podlaczony do kostki iso tam gdzie ma byc... Bodajze bialy z niebieskim paskiem.... Dalej ten przewod wchodzi do takiego glownego przewodu z innymi przewOdami, na calosci jest tak jakby metka z logo audi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Przejrzalem kostki i kabel z gala jest podlaczony do kostki iso tam gdzie ma byf.. Bodajze bialy z niebieskim paskiem.... Dalej ten przewod wchodzi do takiego glownego przewodu z innymi przewOdami, na calosci jest tak jakby metka z logo audi U mnie podgłaśnianie też nie działa, ale naviguje dobrze A w tej przejściówce masz włącznik? Próbowałeś go przełączać, bo on jest odpowiedzialny za odłączanie GALI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avancik Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Tak mam taki przelacznik ale jak go przelaczam to nic sie nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Tak mam taki przelacznik ale jak go przelaczam to nic sie nie dzieje Ale przełączałeś raz za razem? Jak tak to daj chwilę na załapanie sygnału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avancik Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Po przelaczeniu odczekalem jakis czas i nic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Upewnij się czy: Kanał 02 = 0 Kanał 06 = 1 Kanał 07 = 0 jeśli nie masz tunera TV Kanał 66 = 00000 obowiązkowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avancik Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Ale to pod vagiem tak??? Bo nie podlaczalem go pod vaga po montazu navi... Powiedz mi , zrobi mi to byle serwis czy musze szukac jakiegos specjalisty??? I czy znacie jakiegos w okolicach czestochowy??? Bo mechanikow i pseudo serwisow znam duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 Ale to pod vagiem tak??? Bo nie podlaczalem go pod vaga po montazu navi... Powiedz mi , zrobi mi to byle serwis czy musze szukac jakiegos specjalisty??? I czy znacie jakiegos w okolicach czestochowy??? Bo mechanikow i pseudo serwisow znam duzo Nie masz laptopa i kabelka do VAG? Albo któryś z kumpli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 popytaj na stronie spotów częstochowskich ,czy ktoś Ci tego nie ogarnie ,a nie pytasz w wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avancik Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Ale to pod vagiem tak??? Bo nie podlaczalem go pod vaga po montazu navi... Powiedz mi , zrobi mi to byle serwis czy musze szukac jakiegos specjalisty??? I czy znacie jakiegos w okolicach czestochowy??? Bo mechanikow i pseudo serwisow znam duzo [quote name=MaxsteRR li Ale to pod vagiem tak??? Bo nie podlaczalem go pod vaga po montazu navi... Powiedz mi ' date=' zrobi mi to byle serwis czy musze szukac jakiegos specjalisty??? I czy znacie jakiegos w okolicach czestochowy??? Bo mechanikow i pseudo serwisow znam duzo [/quote] Nie masz laptopa i kabelka do VAG? Albo któryś z kumpli? nk=topic=80263.msg2702973#msg2702973 date=1319652130] Ale to pod vagiem tak??? Bo nie podlaczalem go pod vaga po montazu navi... Powiedz mi , zrobi mi to byle serwis czy musze szukac jakiegos specjalisty??? I czy znacie jakiegos w okolicach czestochowy??? Bo mechanikow i pseudo serwisow znam duzo Nie masz laptopa i kabelka do VAG? Albo któryś z kumpli? Mam laptopa ale kabelka niemam... Na forum jestem nowy i nie bylem jeszcze na spocie bo to zawsze jest w niedziele kiedy mam najwiekszego kaca , a moi kumple nie maja audi .... EDIT: to może poleci ktoś jakiś kabelek vag ??? taki w dobrej cenie do komercyjnych zastosowań :gwizdanie: mile widziany link z allegro na PW [br]Dopisany: 26 Październik 2011, 20:11_________________________________________________MOze ktos napisac jak sie robi ta adaptacje vagiem tych kanalow do navi?? Gdzie tego szukac ??? Bo elektromechanik powiedzial ze niewie jak to zrobic ??? Jakas mala instrukcja by sie przydala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 http://allegro.pl/vag-com-kabel-diagnostyczny-obd2-usb-program-pl-i1887026152.html Da radę [br]Dopisany: 28 Październik 2011, 22:04_________________________________________________Otwierasz program do VAGów. Są różne. Vag COM, Polski VAG itp itd. Wybierasz z menu programu Nawigacja/Navigation i wybierasz adaptacja/adaptation Wpisujesz nr kanału, wpisujesz odpowiednią wartość i ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordeliuss Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 No to widze ze przede mna sporo zabawy. Mam audi 99 r. din1 czyli najpierw musze wyposarzyc sie w panel caly nowy z radiem. A potem kompletnie nie mam pojecia co mi jest potrzebne co sie z czym jje zeby mi to dzialalo. Glosniki mam bose wszystkie graja normalnie. Na nawigacji mi w sumie nie zalezy, glownie chodzi mi o radio zeby dzialalo. I czy fis nie bedzie mial jakis problemow jak podlacze to radio? Mialem w aucie wczesniej audi concert. Kompletnie nie mam pojecia jak sie za to zabrac mimo ze przeczytalem ten temat 2 razy Poprostu chyba jestem na to za glupi :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxsteRR Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 No to widze ze przede mna sporo zabawy. Mam audi 99 r. din1 czyli najpierw musze wyposarzyc sie w panel caly nowy z radiem. A potem kompletnie nie mam pojecia co mi jest potrzebne co sie z czym jje zeby mi to dzialalo. Glosniki mam bose wszystkie graja normalnie. Na nawigacji mi w sumie nie zalezy, glownie chodzi mi o radio zeby dzialalo. I czy fis nie bedzie mial jakis problemow jak podlacze to radio? Mialem w aucie wczesniej audi concert. Kompletnie nie mam pojecia jak sie za to zabrac mimo ze przeczytalem ten temat 2 razy Poprostu chyba jestem na to za glupi :> Dasz radę Kupujesz konsolę 2din, navi z przejściówką i ewentualnie tuner TMC żeby Ci na FIS wyświetlało RDS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordeliuss Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Dziekuje za link kolego:) a jezeli kupie sama konsole z koszykiem itp i podlacze normalnie radio po chlopsku kabelkami niczego innego nie kupujac to radio bedzie normalnie dzialalo i wyswietlalo wszystko na ekranie radia a nie na fisie? i fis bedzie dzialal jak wczesniej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Dokladnie tak jak piszesz. Info z radia nie beda na fisie jak nie bedzie reszta "gratów" podpieta.[br]Dopisany: 29 Październik 2011, 12:59_________________________________________________A poza tym fis normalnie bedzie dalej funkcjonowal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordeliuss Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Dzieki wielkie za odpowiedz:) czyli narazie kupie graty i za kilka dni wezme sie za podpinanie tego ustrojstwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 Powodzenia ,miej pod ręką vaga by to wszystko na końcu sobie dobrze zakodować . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mordeliuss Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 A kolego moglbys mi podpowidziec jak to sie koduje vagiem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi