Kamyk Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 no ja wczoraj wróciłem 13 i pół h, 5,7 gnoju, 103/h średnia, 1380 km wykańczający dystans, byłem padnięty, nie ukrywam co do ogólnych spostrzeżeń, Wiedeń porażka, Alpy austriackie deszcz i mgła, granica Cz-Aus już pisałem poza tym dobrze się jedzie, nie ma żadnego problemu z ciekawostek, dwie kontrole winiet, dosłownie od razu za granicą i pierwszym punktem gdzie je można kupić ku przestrodze, nie warto tego odkładać "na potem, bo kolejka ..... "
black dragon 5 Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 Kto kontrolował winety? Czesi czy Austria ? Jechałem w piątek nie miałem żadnej kontroli. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Kamyk Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 jedni i drudzy - Austriacy do tego jeszcze w takim deszczu że aż się dziwię że im się w ogóle chciało zamknięta atmosfera, zjazd na parking, jakieś helmutowo .....
xXPiotrekXx19 Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 koledzy pisałem kiedyś na temat wyjazdu n chorwację a dokładnie Rogoźnica wyspa i mam takie pytanie bo jak kiedys wspomniałem wybieram się audi 80 b3 z 1988 roku i powiedzcie mi jak to jest czy przy kontroli moze ktos się przyczepić do tego że w aucie nie ma bocznych kierunków bo w tym modelu nie wychodziły jeszcze fabrycznie kierunki w bocznych błotnikach. A drugie moje pytanie jest takie czy na całej trasie mozna używać cb radia czy gdzieś są zakazy co do użytku tego sprzętu bo ktos mi powiedział że w austrii na pewno jest zakaz ale nie wiem i wole się dowiedzieć od was bo widać że bardzo dużo podrużujecie w tych rejonach Też lecę w okolice Rogoznicy w sierpniu więc możesz się podpiąć, będę mrugał kierunkami za Ciebie. A tak na poważnie. Auto nie ma kierunków bo producent ich nie montował, co innego jakbyś miał spalone żarówki. A tak to do czego mają się przyczepić Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka dzięki za odpowiedź a ty kiedy dokładnie wyjeżdżasz bo ja wyjeżdżam w sobotę 30 lipca
Arturoo Opublikowano 4 Lipca 2016 Opublikowano 4 Lipca 2016 jedni i drudzy - Austriacy do tego jeszcze w takim deszczu że aż się dziwię że im się w ogóle chciało zamknięta atmosfera, zjazd na parking, jakieś helmutowo ..... Tez miałem po obu stronach granicy kontrole.
BORIQUA Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Na jakich apkach z navi latacie? Zdechła mi właśnie nawigacja ale chyba nie ma sensu kupować nowej jak teraz tyle różnych jest dostępnych na telefon? Zwykłe Google maps nawet chyba wystarczy?
black dragon 5 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Ja mam wbudowaną fabrycznie . Ale jako rezerwa w Polsce Google a za granicą używam w drugim aucie navi Here. Jest darmowa na cala Europę, mapy się ściąga do telefonu i aktualizacje są darmowe. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
Kamyk Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Navi HERE Stachu do HERE trzeba się jakoś logować?
Radeksc Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Nie trzeba Wysłane z mojego Lenovo K50a40 przy użyciu Tapatalka
stanley Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Navi HERE Stachu do HERE trzeba się jakoś logować? do jednego i drugiego nie trzeba
Kamyk Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 no to chyba mi coś nie działa chciałem pobrać mapy na wenecję logować mi się kazał
black dragon 5 Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Loguje się adresem mail Ja skorzystałem z tego Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka Edytowane 5 Lipca 2016 przez black dragon 5
BORIQUA Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Dzięki.. Wypróbuje obie bo mam jeszcze 3 tygodnie do wyjazdu.. A jak jest z używaniem navi z informacjami o punktach kontroli prędkości /fotoradarach?? Są za to kary w innych krajach? Najbardziej interesuje mnie na trasie do Cro.. Czechy Austria Słowenia Chorwacja.. Ktoś coś wie na ten temat?
sebul Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 2 lata temu jechalem z Automapa, rok temu z HERE, ale mam tez beonroad bo mi ratuje czasami tylek :L)
rolon Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 a jak jest z paszportem, potrzebny jest do okazania gdziekolwiek. Planuje wyjazd juz od jakiegoś czasu, za tydzień mamy plan już być w drodze i dopiero sprawdziłem że paszport skończył mi się dwa dni temu
piotrekb_tt Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 Paszport chyba tylko na BiH potrzebny. Choć nie wiem czy jak jedziesz tranzytem to puszczaja na dowód
Kamyk Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 dobre pytanie - jak teraz jest z przejazdem przez Neum ?
rolon Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) z tego co wyczytałem to paszport nie jest konieczny, chyba że korzystamy z ośrodka zdrowia lub kantoru to tam może być wymagany! Jeśli chodzi o Chorwacje, nie wiem jak jest w BIH Edytowane 8 Lipca 2016 przez rolon
piotrekb_tt Opublikowano 8 Lipca 2016 Opublikowano 8 Lipca 2016 Apropos sluzby zdrowia to wystarczt wyrobic sobie karte EKUZ i po sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi